اقتصاد۲۴- محمدرضا بادامی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان به عنوان سازمان متولی منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد درباره آخرین اقدامات در این منطقه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد در فاصله تقریبی ۴۵ کیلومتری همدان مجاور شهرستان فامنین قرار دارد. مساحت اراضی این منطقه ویژه اقتصادی هزار و ۳۰ هکتار است که در سال ۸۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. طرح کالبدی آن نیز به تایید رسیده و مجوز بهرهبرداری نیز دارد.
او با اشاره به اینکه ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی در اختیار یک شرکت پتروشیمی قرار دادهایم که در حال انجام عملیات ساخت و ساز است که تقریباً ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. فعلاً اولین طرحی که در منطقه مستقر شده، همین پروژه پتروشیمی است و واحد دیگری هنوز مستقر نشده است.
بیشتر بخوانید: منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد، منطقهای با ۱۱ سال انتظار برای برقرسانی!
بادامی با تاکید بر اینکه زیرساختهای لازم برای احداث واحد پتروشیمی در منطقه ویزه اقتصادی جهانآباد فراهم شده، گفت: همچنان امکانات تکمیلی نیز مورد نیاز دارد که باید انجام شود. دیگر اراضی نیز آماده واگذاری است و در صورت اعلام سرمایهگذاران واگذار خواهد شد.
او ادامه داد: پیش بینی میکنیم که بهرهبرداری از این واحد صنعتی پتروشیمی با توجه به حجم کار حداقل سه سال خواهد بود. تولید این واحد پتروشیمی اتیلن اکساید است که قابل انتقال به جای دیگری نیست. برای این محصول باید تاسیساتی که زیرمجموعه این واحد صنعتی است، در اطراف آن ایجاد شود تا بتوان آن را مصرف کرد. خود واحد پتروشیمی حدوداً تا سه سال دیگر بهرهبرداری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان با بیان اینکه طبق برآوردهای اولیهای که داریم این واحد تولیدی ظرفیت ایجاد اشتغال برای ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر را خواهد داشت، گفت: این واحد صنعتی ماده اولیه خیلی از تولیداتی است که باید در آنجا مستقر شوند و از تولیدات آن استفاده کنند؛ بنابراین سرمایهگذاری خوبی متعاقب احداث این واحد شکل خواهد گرفت که هر کدام مبالغ سرمایهای زیادی را جذب خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای کلان عملاً سرمایهگذاری کلان نیاز دارند. زیرساختهایی که ما تاکنون برای این اراضی فراهم کردهایم فاز اول این مجموعه را جوابگو خواهد بود، اما نیاز است که برای تکمیل پتروشیمی اقدامات تامین مالی در ادامه کار صورت بگیرد که آنها را هم پیگیری میکنیم.
او با اشاره به فرصتها و مزیتهای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد گفت: اگر واحدی در منطقه ویژه اقتصادی قرار بگیرد، ۷ سال معافیت مالیاتی دارد که در شهرستان فامنین با توجه به اینکه منطقهای محروم است، تبدیل به ۱۰ سال میشود. از زمانی که سرمایهگذاران شروع به تولید و بهرهبرداری کنند، تا ۱۰ سا نیاز نیست مبلغی برای مالیات بپردازند.
بادامی خاطرنشان کرد:منطقه ویژه یک خاصیت فرامنطقهای دارد که موجب میشود که مشمول قوانین خاص خود است. گمرکی دارد که ورود و خروج کالا تحت نظر این گمرک قرار میگیرد. تمام دستگاهها و مواد اولیه مورد نیاز سرمایهگذار بدون هیچ دغدغهای وارد منطقه خواهد شد. یک کارخانه دار در مناطق سرزمینی برای وارد کردن یک دستگاه تولیدی، باید ثبت سفارش انجام دهد و بر اساس آن به آن ارز تعلق بگیرد. در گمرک باید هزینه ماندگاری و عوارض را پرداخت کند تا بتواند آن را ترخیص کند، اما در مناطق ویژه اقتصادی نیاز نیست این هزینهها را بپردازد. صادرات و واردات در مناطق ویژه بدون انجام تشریفات و عوارض گمرکی انجام میشود.
وی افزود: هنوز گمرک در منطقه ویزه جهان آباد مستقر نشده است. اگرچه به محض شروع تولید در این منطقه آن را ایجاد خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان در پایان تصریح کرد: با تکمیل شدن اقدامات اولیه فراخوان نهایی را برای جذب سرمایهگذار و استقرار واحدها خواهیم داد.