اقتصاد۲۴ - دکتر مرجان مهدوی روشن با اشاره به گذشت یک سال از شیوع کرونا و طولانی شدن ماندن در خانه، اظهار کرد: کرونا یک بیماری ویروسی است که مدام جهش میکند و لذا روند درمان و مدیریت و کنترل این بیماری سخت شده است.
وی با اشاره به ارتباط تغذیه با کرونا، افزود: برنامه تغذیهای خاصی برای مبتلا نشدن به کرونا وجود ندارد، زیرا کرونا یک بیماری ویروسی است و راههای انتقال و ابتلای آن متفاوت است، اما با تغذیه صحیح میتوانیم سیستم ایمنی خودمان را قوی کنیم تا شانس ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه تغذیه مناسب سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مقاومت بدن را در مقابل ویروسها بالا میبرد، گفت: وقتی سیستم ایمنی ما قوی باشد، به همان میزان مقاومت بدن ما بالا میرود و در صورت مبتلا شدن به کرونا به مرحله حاد بیماری نمیرسیم و روند درمان سریعتر خواهد بود.
مهدوی روشن، با اشاره به مهمترین عوامل اثرگذار در تقویت سیستم ایمنی، خاطرنشان کرد: کنترل وزن مهمترین عامل در تقویت سیستم ایمنی است. متاسفانه طی یک سال گذشته شاهد حضور بیشتر افراد در خانه و کم تحرکی هستیم که شانس ابتلا به چاقی را بالا برده است. همچنین افراد در زمان بیکاری با خوردن خودشان را سرگرم میکنند لذا بیکاری روزهای کرونایی زمینه اضافه وزن به ویژه در کودکان و نوجوانان را فراهم کرده که با تعطیلی مدارس نیز مواجه هستند.
بیشتر بخوانید: توصیههایی برای کاهش آلرژیهای فصل بهار
وی چاقی و اضافه وزن را یکی از عوارض ایام شیوع کرونا و خانه نشینی دانست و تصریح کرد: اضافه وزن شانس ابتلا به کرونا را افزایش میدهد. همچنین افراد چاق در صورت درگیر شدن با کرونا درمان سخت تری خواهند داشت و علائم بیماری بیشتر و شدیدتر در آنان بروز میکند. در واقع هرچقدر توده چربی بدن بیشتر باشد، سیستم ایمنی ضعیفتر میشود.
این متخصص تغذیه، کنترل وزن را نیازمند یک برنامه غذایی اصولی همراه با فعالیت بدنی دانست و یادآور شد: تقویت سیستم ایمنی با باور غلط زیاد خوردن متفاوت است، بلکه باید درست بخوریم؛ نه زیاد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت تعادل در مصرف مواد غذایی جهش پیشگیری از چاقی و کاهش شانس ابتلا به کرونا، گفت: برای تقویت سیسم ایمنی باید مصرف ویتامینها را افزایش دهیم، البته بهتر است دریافت ویتامین از طریق مصرف مواد غذایی صورت بگیرد، یعنی باید غذاهای مغزی مانند سبزی جات و میوهها را بیشتر مصرف کنیم.
مهدوی روشن، همه میوهها و سبزی جات را حاوی ویتامین دانست و اضافه کرد: سبزی جات ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکنند و کالری بسیار پایینی دارند و لذا مصرف زیاد سبزی جات وزن را بالا نمیبرد، اما در مصرف میوه جات نباید افراط کنیم، زیرا کالری دارد.
این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم مصرف سبزی جات برگ سبز، هویج، گوجه، بادمجان، کدو خورشتی، قارچ و...، تصریح کرد: مصرف سبزی جات روزانه باشد و به همراه ناهار و شام خوردن سبزی و سالاد توصیه میشود تا سیستم ایمنی را قوی کنیم. البته مصرف سبزی جات به صورت پخته نیز مفید است، اما بهتر است سبزی جات را در آب جوشانده شده بریزیم و سپس مصرف کنیم؛ نه اینکه سبزی از ابتدا با آب جوشانده شود، زیرا ویتامین سبزی از بین میرود.
وی روغنهای گیاهی مانند زیتون، کلزا و کانولا را مفید دانست و یادآور شد: روغنهای گیاهی حاوی امگا۳ بسیار مفید هستند، اما کالری بالایی دارند و در مصرف آنان باید دقت کرد. مصرف مغزها و آجیلها مانند گردو و تخمه و فندق و بادام نیز برای سلامتی مفید است، اما به دلیل کالری بالا باید به اندازه مصرف شود.
مهدوی روشن، فعالیت بدنی روزانه را سومین عامل در تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: حداقل روزانه باید نیم ساعت تحرک داشته باشیم.
این متخصص تغذیه، مصرف ویتامینهای ث، زینک، دی،ای و آ را نیز موجب تقویت سیستم ایمنی دانست و اظهار کرد: بهتر است ویتامینها و مواد معدنی از طریق مواد غذایی دریافت شود، اما درباره ویتامین «دی» مصرف مکمل تحت نظر پزشک متخصص توصیه میشود.