هشدارهای بیجهت هواشناسی باعث رکود گردشگری در نوروز شد
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: برای امسال افزایش 20 درصدی برای سفرهای نوروزی را پیشبینی کرده بودیم که سیل در برخی استانها و هشدار نهادهای مربوطه سبب شد تنها افزایش پنج درصدی سفر را داشته باشیم.
شقایق صفیخانی، اقتصاد24- مدتی است آثار سیل بر بخشهای مختلف کشور تیتر یک رسانهها است و این بلای طبیعی تخریبهای زیادی را به همراه داشته که بخشهایی از آن قابل جبران و بخشهایی نیز غیر قابل جبران است. گردشگری یکی از این بخشهاست که تحت تاثیر قرار گرفت و سیل گردشگران را از سفر به استان های سیل زده بازداشت یا حداقل آنها را به استان های دیگر روانه کرد.
هتلها، اقامتگاههای بومگردی، آژانسهای مسافرتی و... با لغو اجباری سفرها مواجه شدند و این سبب شد که پیشبینی مسئولان گردشگری درباره افزایش 20 درصدی سفر نوروزی به واقعیت تبدیل نشود و میزان گردشگران تنها پنج درصد نسبت به تاریخ مشابه در سال گذشته افزایش داشته باشد.
ولی تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در گفتوگو با اقتصاد24 در این خصوص گفت: برخی هشدارها سبب شد که آمار گردشگری نتواند به رقم قابل پیشبینی برسد و این درحالی است که صاحبان اقامتگاههای بومگردی در استانهای سیل زده نیز نظر مشابه داشتند و معتقد بودند که برخی از شهرهای این استانها قابلیت انتخاب بهعنوان مقصد سفر، بدون هیچ خطر و آسیبی را داشتند و هشدارهای هواشناسی و سایر نهادها سبب شد که جذب گردشگر در مهمترین تعطیلی سال با رکود مواجه شود.
تیموری افزود: برای امسال افزایش 20 درصدی برای سفرهای نوروزی را پیشبینی کرده بودیم که سیل در برخی استانها و هشدار نهادهای مربوطه سبب شد تنها افزایش پنج درصدی سفر را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برخی شهرهای استانهای سیلزده قابلیت انتخاب شدن بهعنوان مقصد سفر را داشتند که هتلها و اقامتگاههای بومگردی و... با هشدارهای هواشناسی مبنی بر سفر نکردن به این استانها، سفرهای لغو شده داشتند که این به بخشهای مختلف زیان بسیاری وارد کرد، درحالی که گردشگردی در روزهای تعطیل سال میتواند به شکوفایی اقتصاد کشور کمک کند.
تیموری همچنین بیان کرد: در نوروز 98 حدود 77 میلیون و 190 هزار و 129 شب اقامت در استانهای مختلف داشتیم که از تمام مراکز اقامتی، خانه مسافر، اقامتگاههای بومگردی و... ثبت شده است که شامل 20 میلیون نفر گردشگر میشود.
معاون سازمان گردشگری میراث فرهنگی تصریح کرد: استقبال از اقامتگاههای بومگردی بسیار خوب بود و باید تلاش کنیم که اقامتگاههای بومگردی بیشتر شود، چون نقش فرهنگی بالایی دارند. گردشگران وقتی به اقامتگاههای بومگردی میروند با فرهنگ منطقه، آداب و رسوم، غذاهای محلی و... آشنا میشوند که نقش تبلیغی نیز دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: آمار گردشگری امسال رشد 5/44 درصدی را تجربه کرده است و استانهای خراسان رضوی، یزد، اصفهان، گیلان و مازندران بیشترین گردشگر را داشتهاند. امسال باتوجه به وضعیتی که پیش آمده بود، نمیتوانیم بگوییم سایر استانها ضعیف عمل کردند و مقصد خوبی برای گردشگران نبودند. باید اضافه کنم هر خبری که مربوط به معرفی استانهای سیل زده بهعنوان استانهای پرگردشگر منتشر شده، صحت ندارد و کاملا اشتباه است.
تیموری در پایان گفت: با توجه به شرایط اقتصادی نرخ گردشگران خروجی 32/2 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و امسال به 377 هزار و 896 نفر رسیده بود، آمار گردشگران ورودی نیز 16/75 درصد رشد داشت که به 183 هزار و 285 نفر رسید.