میزان پاداش هیات مدیره شرکتهای دولتی شفاف اعلام شود/ کارانه برخی روسای دانشگاهها معادل بودجه سال همان دانشگاه است
جعفرزاده ایمنآبادی گفت: طی سالهای گذشته روسا و معاونین دانشگاههای علوم پزشکی کارانههای بسیار بالایی از بودجه سلامت برداشت کردند و از وزیر بهداشت درخواست دارم جلوی این کارانههای سرسامآور را بگیرد.
محمد آیتی، اقتصاد24- یکی از موضوعاتی که همیشه مطرح بوده و هست و برخی مواقع باعث حاشیهسازیهایی هم شده، میزان پاداش بالای برخی اعضای هیات مدیره شرکتهای زیرمجموعه دولت است. در این سالها که وضعیت معیشتی مردم روزهای خوبی را سپری نمیکند کمترین انتظار مردم از دستگاههای دولتی این است که نظارت بیشتری بر روی حقوق و پاداشهای اعضای هیات مدیره شرکتهای دولتی داشته باشند. از اینرو به سراغ دو تن از نمایندگان مجلس رفتیم تا نظرات آنها را جویا شویم.
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص به اقتصاد24، گفت: شرکتهای دولتی متعلق به چند نهاد مثل بنیاد شهید، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و همچنین وزارت صنعت، معدن تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند که لازمه دادن پاداش به همه آنها شفافیت توام با عدالت است.
وی بیان کرد: بنده موافق پاداش هستم ولی باید این ارگانها و وزارتخانهها شفافسازی کنند. به طور مثال برای مجموعه اقتصادی که به حرکت درآمده و کار سودده انجام داده تا آن شرکت و مجموعه را از زیان خارج کند باید پاداشی شایستهای در نظر گرفته شود هرچند که دادن پاداش هم حد و حدودی دارد.
جعفرزاده ایمنآبادی افزود: در خصوص وزارت بهداشت میدانم که کارانه پرداخت میشود. طی سالهای گذشته شاهد این بودیم که دانشگاههای علوم پزشکی و در راس آنها روسا و معاونین این دانشگاهها کارانههای بسیار بالایی از بودجه سلامت برداشت کردند و الان درخواستی که از دکتر نمکی وزیر بهداشت دارم این است که جلوی کارانههای سرسامآور را بگیرد.
نماینده رشت اظهار کرد: گاهی شاهد بودیم کارانهای که به رییس یک دانشگاه و معاونینش پرداخت شده معادل بودجه سال همان دانشگاه بوده است. روسای دانشگاهی که تا نیمهشب در اتاق عمل هستند و حتی نمیتوانند به امور دانشگاه برسند کارانه دریافت میکردند که باید با اینگونه پاداشها مقابله و برخورد شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر بهداشت قول داده بود که با اینگونه رفتارها برخورد جدی شود که تا بدین لحظه اتفاق خاصی نیفتاده است. انتظار ما از دکتر نمکی این است که به موضوع ورود و کارانه روسای دانشگاه های علوم پزشکی را جمع کند.
مستندات پاداش کارکنان دولت باید اعلام شود
در همین رابطه، مسعود رضایی، نماینده شیراز به اقتصاد24، گفت: شرکتها باید میزان پاداش کارکنان خود را به صورت شفاف اعلام و مستندات خود را ارائه دهند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از نکاتی که ما باید مدنظر داشته باشیم و در شفافیت و اطلاعرسانی به مردم آن را جدی بگیریم این است که شرکتها میزان پاداشی را که به کارکنان خود می دهند را اعلام کنند.
وی گفت: وقتی قانونی داریم که می گوید باید به همه کارکنان دولت یک میلیون تومان پاداش داده شود باید شرکتهای دولتی هم از این قانون تبعیت و اعلام کنند که به کارکنان خود چه میزان پاداش تخصیص میدهند و چنانچه از قانون دیگری تبعیت میکنند باید مستندات موجود را ارائه دهند که برای مردم نیز قابل قبول باشد.
رضایی تصریح کرد: مستندات باید ارائه و موضوع با شفافیت اعلام شود ولی این بدان معنا نیست که این مستندات در سایتها منتشر شود زیرا در این صورت تظاهر و ریا تلقی میشود.
نماینده شیراز افزود: هر کسی که جایگاه نظارتی دارد باید این پاداشها و مقدار آن را رصد کند و مجلس نیز چون در مقام نظارتی است موظف است که پاداش شرکتها را رصد کند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس عملکرد خوبی در حوزه نظارت بر موضوع رصد پاداشها نداشته است، افزود: طی چند سالی که بنده در مجلس بودم شاهد تذکر کلی به شرکتها بودم ولی به صورت مصداقی رصدشان را شاهد نبودم که باید در این زمینه تلاش بیشتر برای این کار صورت گیرد.