قوانین انتخاباتی باید در راستای راستگویی و صداقت کاندیداها تغییر کند
عبدالرضا هاشمزایی، نماینده مردم تهران در مجلس، با بیان اینکه صداقت و پرهیز از دروغ گویی در انتخابات یک امر ضروری است، گفت: باید قوانین انتخاباتی در راستای راستگویی و صداقت کاندیداهای انتخاباتی تغییر کرده و همراستا با آن فرهنگسازی نیز انجام شود تا دیگر شاهد وعدههای توخالی و غیر عملی به مردم نباشیم.
اقتصاد24- عبدالرضا هاشمزایی درباره ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی در راستای راستگویی کاندیداهای انتخاباتی بیان کرد: در خصوص انتخابات ریاست جمهوری از آنجا که تعداد کاندیداها محدودتر است ناظرین شورای نگهبان میتوانند بر وعدههای کاندیداها نظارت داشته باشند و از حیث صداقت آن را بررسی کنند و در صورت تخلف از طریق تعریف مجازات با آنها برخورد کنند و این امر میتواند به انتخاب افراد شایستهتر توسط مردم کمک کند.
ین عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در ادامه با بیان اینکه باید قوانین انتخاباتی در راستای راستگویی و صداقت کاندیداهای انتخاباتی تغییر کرده و هم راستا با آن فرهنگسازی نیز انجام شود تا دیگر شاهد وعدههای توخالی و غیر عملی به مردم نباشیم، اظهار کرد: کاندیداهای انتخاباتی باید به صداقت و عملی بودن وعدههایشان توجه داشته باشند. به عنوان مثال فردی که در انتخابات میگوید من پنج برابر یارانه خواهم داد باید روشن شود که منبع تأمین این وعده از کجاست و اصلاً چگونه اجرایی کردن آن ممکن است؟
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اما در خصوص انتخابات مجلس باید کار فرهنگی به جای قانونگذاری انجام شود. چراکه نظارت بر کاندیداهای انتخابات مجلس با توجه به گستردگی تعداد کاندیداها و تعریف جرم و مجازات برای متخلفین پیچیدگیهای خاص خود را دارد
هاشم زائی در ادامه اظهار کرد: با قانون جدید انتخابات مجلس نمیتوانیم با توجه به گستردگی تعداد کاندیداها پروندههای قضائی باز کنیم. در اوایل انقلاب که در هر حوزه دو یا سه نفر کاندیدا بودند تعریف جرم و مجازات برای کاندیداهایی که صادق نبودند امکان پذیر بود اما امروز که بعضاً در یک حوزه 100 نفر نامزد میشوند این امکان وجود ندارد؛ بلکه باید بر روی فرهنگ مردم کار شود که هم مردم سخنان دروغ را باور نکنند و هم اینکه کاندیداها دروغگو نباشند.
سخنگوی شورای نگهبان چند روز گذشته، در توئیتی با عنوان محاکمه به دلیل دروغگویی در تبلیغات انتخاباتی!، نداشتن قوانین مناسب در خصوص فریب مردم در تبلیغات انتخاباتی را ضعف قانونی در قوانین انتخاباتی ایران دانست.
بوریس جانسون به دلیل دروغگویی در تبلیغات انتخاباتی به دادگاه فراخوانده شده است. موضوعی که در قوانین انتخاباتی ایران بهدرستی در نظر گرفته نشده است و راه فریب مردم را بازگذاشته است.