تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۸
بازار كامپيوتر در اختيار قاچاقچيان؛

واردات غیرقانونی

این روزها فعالان و واردکنندگان محصولات فناوری در کشورمان به شدت درگیر چالش‌هایی از جمله ترخیص محصولات خود از گمرک هستند و با وجود نبود قانون و خلأ قانونی در حوزه واردات برخی محصولات مانند دستگاه‌های ماینینگ هنوز هم مشخص نیست واردات این محصولات قاچاق است یا خیر.
بازار کامپیوتر
اقتقاد24 - واردات غیرقانونی صنف کامپیوتر را متحمل ضررهای بسیاری کرده است. کامپیوتر و لوازم کامپیوتری در زمره محصولات ضروری کشور نیستند و زندگی مردم نیز به آنها وابسته نیست. در مقابل موبایل به شدت زندگی مردم را به خود وابسته کرده و اگرچه کالای اساسی محسوب نمی‌شود اما مردم نیز نمی‌توانند بدون آن زندگی کنند. موبایل‌های هوشمند نیز هر روز بیشتر پیشرفت می‌کنند و به راحتی جایگزین کامپیوترهای خانگی شده‌اند. بنابراین زمانی که قیمت لپ‌تاپ و تبلت جهش بزرگی داشته است، مردم از خرید آنها چشم‌پوشی کردند.

به هرروی لپ‌تاپ دیرتر از موبایل از کار می‌افتد و به همین روی می‌توان با همان دستگاه‌های قدیمی نیز کار کرد. به همین روی کاهش شدید تقاضا بازار کامپیوتر را دچار چالش کرده به طوری که سیدمهدی میرمهدی‌کمیجانی، رییس اتحادیه فناوران یارانه ادعا می‌کند بسیاری از فعالان این صنف کسب‌و‌کار خود را تغییر داده و یا حتی از کشور مهاجرت کرده‌اند. البته مهاجرت از کشور امری است که در تمامی حوزه‌های مرتبط با فناوری رخ می‌دهد. دولت ایران قدر نیروهای نخبه فناوری را نمی‌داند اما شرکت‌های خارجی امکانات و شرایط بسیار خوبی برای آنها فراهم می‌کنند. به هر روی میرمهدی معتقد است که هزینه پرداختی بابت رشوه به حدی افزایش پیدا کرده است که اگر بخواهیم کالا را به صورت قاچاق وارد کنیم ارزان‌تر تمام می‌شود. او پیش از این در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اظهار کرده بود که قیمت محصولات کامپیوتری ۲۰ تا ۳۵ درصد کاهش داشته اما مردم همچنان تمایلی به خرید محصولات کامپیوتری ندارند. میرمهدی معتقد است آمریکا نتوانست ما را تحریم کند اما ما خودمان، خودمان را تحریم کردیم، خود تحریمی دارد پدر کشور را در می‌آورد، ترامپ باید تحریم را از برخی مدیران رده بالای ما یاد بگیرد که چگونه تحریم کند تا تولیدکننده و کاسب نتوانند کمر راست کنند.

رکود در صنف کامپیوتر


سیدمهدی میرمهدی‌کمیجانی، رییس اتحادیه فناوران یارانه گفت: رکود در صنف ما زودتر از سایر اصناف آغاز شد. زمانی که کالای IT از سبد خانواده ایرانی خارج شد ما دوباره وارد بحران رکودی شدیم.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت دلار و کاهش قدرت خرید مردم، تجهیزات کامپیوتری و لوازم جانبی آن تبدیل به یک کالای لوکس شدند. وقتی قیمت یک لپ‌تاپ سه میلیونی تبدیل به ۱۳ میلیون تومان شد، کارمندی که برنامه‌ریزی می‌کرد برای فرزندش لپ‌تاپ خریداری کند اکنون با پس‌انداز یک سال خود نیز نمی‌تواند این کالا را خریداری کند. پس طبیعی است با این وضعیت وارد یک رکود طولانی‌مدت شویم.

میرمهدی ادامه داد: البته بحث شرکت‌های دولتی جداست زیرا آنها از بیت‌المال بودجه می‌گیرند و هر طور باشد هزینه می‌کنند. اما عملا ما دیگر مشتریان بخش خصوصی و مردم عادی خود را از دست داده‌ایم و فقط بخش دولتی باقی مانده که آنها هم هرچند وقت یکبار خریداری می‌کنند. وی با اشاره به میزان کاهش فروش نسبت به سال قبل گفت: اگر بخواهیم با وضعیت قبل از افزایش قیمت دلار محاسبه کنیم ما بیش از ۸۰ درصد کاهش فروش داشتیم اما پس از افزایش قیمت دلار می‌توانم این را با صراحت بیان کنم که تا سه ماه من و همکارانم اصلا فروشی نداشتیم، زیرا کسی که جنس داشت نمی‌دانست آن را با چه قیمتی به مشتری عرضه کند، در واقع همه سردرگم بودند و پس از چند ماه وضعیت بهتر شد و بازار تکان خورد.

مشکلات مالیات و بیمه


رییس اتحادیه فناوران یارانه با اشاره به درگیری‌های اصناف با تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی گفت: با تمام این مشکلات، سازمان تامین اجتماعی و بحث مالیات بر ارزش افزوده برای خود داستانی دارد. اکنون استراتژی جدید اخذ مالیات اینگونه است که دیگر برای همه برگه مالیاتی در یک ماه صادر نمی‌کنند مثلا در هر پاساژ تنها برای دو نفر برگه مالیات و صورت وضعیت صادر می‌شود تا با یکدیگر مقایسه نکنند که این نیز یک نوع راه دور زدن است. اما سوال این است که چرا کسی که سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت کرده، برای این دوره ۱۵۰ میلیون مالیات برایش تعیین شده است؟ آن هم در شرایطی که همه اذعان دارند ما با رکود مواجه هستیم.

وی ادامه داد: همین تصمیم‌گیری‌ها و رفتارهاست که باعث می‌شود تا فعال این صنف اینگونه برداشت کند که اگر دو سال دیگر ادامه دهد باید سرمایه و زندگی خود را به اداره مالیات بدهد، پس بهتر است زودتر کار خود را تعطیل کند. میرمهدی با اشاره به مکاتبات و جلسات خود با مقامات مختلف گفت: دیگر کار به جایی رسیده که به همکاران التماس می‌کنیم که فعالیت خود را تعطیل نکنند. به آنها قول می‌دهیم که امروز و فردا و در جلسه با معاون وزیر یا فلان مدیرکل مشکلات را مطرح و وضعیت بهتر می‌شود اما نهایت امر مشاهده می‌شود که شرایط تغییر نمی‌کند.
وی با بیان اینکه هیچ تاجر و بازرگانی مخالف پرداخت مالیات نیست، افزود: ما همه به این بلوغ رسیده‌ایم که با پرداخت مالیات می‌توانیم زندگی اجتماعی بهتری داشته باشیم. اما بحث این است که باید فروش داشته باشیم تا مالیات نیز پرداخت کنیم.

نباید هر سال مالیات افزایش پیدا کند آن هم بدون در نظر گرفتن تغییر در میزان فروش. از سوی دیگر با توجه به اختیاراتی که قانون به اداره دارایی داده است مبنی بر اینکه شخصی که از پرداخت مالیات خود اجتناب کند را می‌تواند بلافاصله ممنوع‌الخروج و تلفن، حساب‌های بانکی و حتی مغازه‌ را مصادره کند. با این شرایط تعداد زیادی از اعضای ما منتظر هستند تا تسویه حساب مالیاتی خود را بگیرند و فعالیت خود را تعطیل کنند.

میرمهدی با انتقاد از روند تخصیص ارز و واردات کالا گفت: تجهیزات کامپیوتری در کشور ما تولید نمی‌شود و بخش عمده‌ای از آن وارداتی است و متاسفانه اگر چیزی به عنوان زیرمیزی ندهیم هیچ کاری صورت نمی‌گیرد. این را من با صراحت بیان می‌کنم. هزینه پرداختی بابت رشوه به حدی افزایش پیدا کرده که اگر بخواهیم کالا را به صورت قاچاق وارد کنیم ارزان‌تر تمام می‌شود.

مانور قاچاقچیان


میرمهدی بیان کرد: قاچاقچی اطمینان می‌دهد که کالا را در دبی گرفته و در تهران جلوی در منزل تحویل دهد. وقتی هفت هزار دستگاه ماینر که هر کدام ۱۸ میلیون تومان ارزش دارد در تهران تخلیه می‌شود یعنی تونل قاچاق داریم. وقتی یک کارمند ساده چند خودرو و خانه چند صدمیلیونی دارد یا حساب بانکی اعضای خانواده‌اش میلیاردی است در حالی که وزیر این مملکت که کارمند دولت است بنا به گفته خودش حداکثر ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، مشخص است این پول‌ها از کجا آمده است.

منبع: جهان صنعت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های پارس خودرو امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت پلی استیشن و ایکس باکس امروز + جدول

عکس یادگاری یوسف تیموری با دخترِ منوچهر هادی

عکس/ سفره عقد سپند امیرسلیمانی و مونا کرمی بدون حضور عروس

عکس/ شهاب حسینی در پشت صحنه فیلم مست عشق

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت اسپیکر حرفه ای، سینما خانگی + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس عاشقانه سردار آزمون و دخترش

داروغه ناتینگهام و ضرورت تشکیل جنبش تی پارتی ایران

فیلم/ بلایی که شتر بر سر یک زن آورد!

فیلم/ جود بلینگام و محبوبیتی که بی‌دلیل به دست نیامد!

زمان واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت اعلام شد

فیلم/رجبی، دستیار نکونام: پرسپولیس ۱۴ امتیاز از داوری سود برده است

زمان دقیق بازی‌های تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌های ۲۰۲۴

زیباکلام چند ساعت قبل از بازداشت: اوین رفتن را افتخار نمی‌دانم

خبر بد مینو محرز برای مردم ایران

پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مرور عملکرد بیمه تجارت‌نو در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به بازه مشابه سال گذشته

این افراد از فهرست یارانه ۱۴۰۳ حذف می‌شوند

حقوق سربازان دوباره افزایش می یابد؟

پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

اختلاف قیمت شاهین دنده‌ای با اتومات چقدر است؟ + جدول

بنزین سه نرخی می‌شود؟

پرسپولیس، رکورددار قهرمانی و نایب قهرمانی لیگ برتر

چرا طلافروش‌ها این روزها «دلخور» هستند؟

آخرین عکس از صادق زیباکلام قبل از رفتن به زندان

عکس/رائفی‌پور رسما به سیم آخر زد

شهردار منطقه ۵ شیراز به قتل رسید؟

پیش بینی قیمت دلار دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ خاطره لاله اسکندری از بهترین سفری که تابحال داشته است

فیلم/ روایت یک بلاگر ترک از مواجهه با گشت ارشاد

فیلم/لخت شدن یک شهروند معترض در صحن شورای شهر گرگان 

عکس‌های جدید و باورنکردنی از زندگی در کره شمالی

مسعود ترکیبی به حبس محکوم شد

آغاز طرح فروش محصولات سایپا از روز چهارشنبه

فیلم/ واکنش سفیر کره‌جنوبی و همسرش بعد از خوردن کله پاچه

بانک سینا ظرفیت تبدیل شدن به بانکی مدرن را دارد

عکس/پاسخ تند رائفی پور به منتقدان افشای اطلاعات حساب موسسه مصاف

ماجرای صادق زیباکلام ترند اول توئیتر شد

فیلم/ بازیگر معروف مارمولک ازدواج کرد

فیلم/ ابوالفضل پورعرب: از بازیگری خودم خوشم نمی‌آمد

فیلم/قیمت عجیب خودرو‌های شاسی بلند، سال ۱۳۸۴

قیمت جدید مرغ امروز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

عکس/ ازدواج حسین سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون

معرفی تانک ۸۰۰؛ جدیدترین شاسی بلند چینی + عکس

درآمد نجومی مافیای زباله از هر زباله‌گردها

بهترین دوربین‌های عکاسی فوجی

قیمت قبر در بهشت زهرا چقدر؟

سهم شرکت‌های دولتی از اقتصاد بدون نفت چقدر است؟

مخترع بمب اتم کیست؟

حضور رضا عطاران در جشن تولد کیانوش عیاری

جذابیت بی نظیر پریناز ایزدیار در مراکش + فیلم

فیلم / ادعای عجیب یک نماینده درباره تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش نرخ باروری

رد شکایت پرسپولیس از ۶ استقلالی

اینفوگرافی/کدام استان‌ها در سال ۱۴۰۲ بیشترین چک برگشتی را داشتند؟

عکس/ کودکی مریم میرزاخانی

ندا رائفی پور ملقب به خورشید خانم کیست و چقدر پول گرفت؟ +عکس