تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

توقف در توسعه مکران بی‌معناست/ جاذبه‌های سرمایه‌گذاری در مکران چیست؟/ قلب قطب اقتصاد کشور کند می‌زند

مدیر عامل سابق شرکت معدنی و صنعتی گل گهر می‌گوید: دستیابی به سطح تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 به عنوان یک آرمان ملی باید محقق شود مشروط بر اینکه با مشارکت در سرمایه گذاری پروژه های معدنی مکران، در روند حرکت این مسیر تا مرز توسعه مکران هیچ توقفی صورت نگیرد.
سواحل مکران
اقتصاد 24- توسعه مکران یکی از اهدافی است که به دلیل موقعیت آن دور از انتظار نیست . بارها این جمله که چابهار محرک توسعه محور شرق کشور است و با اتصال به شبکه های ریلی و گاز کشور، زمینه ساز احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی و فولاد با آغاز به کار صنایع سنگین از جمله پتروشیمی و فولاد است، در محافل مختلف و از سوی افراد کارشناس و مسئولان کشور شنیده شده است اما به راستی برای توسعه این بخش و به کارگیری از ظرفیت های آن تا چه اندازه ای اقدامات لازم صورت گرفته است .

امروز کشور و تولید به دلیل کمبود مواد اولیه تولید مشکلات زیادی را متحمل شده است از این رو منطقه مکران را می توان به قطب واردات و صادرات تبدیل کرد همانطور گه گفته شد در خط تحریم ها قرار ندارد همچنین دریا و عمق آن برای تردد کشتی ها مناسب است.

تولید 10 میلیون تن فولاد در این منطقه می توانست زیر ساخت های اشتغالزایی، تولید و توسعه را فراهم کند. سالی معادل 6 میلیارد دلار تولید در منطقه آزاد چابهار و جنوب سیستان و بلوچستان که می تواند تحول اقتصادی جدی در منطقه داشته باشد و در نهایت 100 هزار نفر شغل برای جمعیت ساکن این بخش از کشور ایجاد می شود.

واردات سنگ آهن و مواد اولیه، ایجاد فرصت برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و همچنین ایجاد زمینه برای انتقال فناوری برای شرکت هایی که مزیت دسترسی به آب های آزاد را دارند، بسیار مورد توجه است.

توسعه مکران با رفع چالش ها


فولاد کشور برای توسعه متوازن و افزایش تولید به شدت نیازمند سرمایه گذاری‌های جدید در بخش‌های مختلف زنجیره تامین و تولید است و یکی از بهترین زمان های اجرای طرح های توسعه نیز دوران فعلی گذر از رکود بازارهای جهانی است؛ چرا که تنها در این شرایط می توان با هزینه کم؛ تجهیزات سرمایه‌ای را خریداری و نصب کرد هرچند که جذب سرمایه گذار یکی از بزرگترین چالش‌ها است.

در قیاس با قبول هزینه جذب سرمایه در این پروژه، منابع مالی در کشورهای دیگر با کمترین بهره و حتی بدون بهره به صورت درازمدت در اختیار تولید و توسعه قرار داده می‌شود.

این آگاهی وجود دارد که تنها تکیه به درآمدهای نفتی کشور برای سرمایه گذاری‌های سنگین صنعتی کفایت نمی‌کند. میزان هزینه های سرمایه گذاری تحمیلی به دولت می‌تواند جوابگوی هزینه‌های جاری کشور باشد.

این امر مانع از دستیابی کشور به رشد 8 درصدی است و بنابراین برای رسیدن به این میزان رشد و حتی بالاتر از 10 درصد باید شرایط جذب سرمایه گذار و نیز سرمایه همراه با تکنولوژی از خارج را فراهم کرد.

دسترسی به توسعه مکران دور از انتظار نیست


 



به گفته ناصر تقی زاده ، مزیت دسترسی به آب های آزاد اهمیت احداث زنجیره فولاد در حاشیه خلیج فارس را بسیار قوی تر کرده است . دسترسی به آب های آزاد و کاهش هزینه های حمل و نقل و نیز جاذب بودن سرمایه گذاری همراه با کاهش مالیاتی بر واردات و صادرات محصول و استفاده از مزیت های اقتصادی مناطق آزاد تجاری مواردی است که مقرون به صرفه بودن و سودآوری سرمایه گذاری را در این منطقه افزایش داده است .

مدیر عامل سابق شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در گفت و گو باخبرنگار اقتصاد 24 در رابطه با مشارکت در سرمایه گذاری پروژه های معدنی و روند حرکت این مسیر تا مرز توسعه در منطقه مکران گفت: این بخش که می تواند به قطب اقتصاد کشور تبدیل شود امروز با روند کندی در حرکت است و این مسیر با توجه به مزیت های بسیار اما همچنان بکر باقی مانده است .

تقی زاده با روایت از پیشنهاد این بخش از کشور برای تبدیل شدن به فرصت های سرمایه گذاری به ویژه در بخش های توسعه محصولات معدنی گفت : حجم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی تولیدکننده سنگ‌آهن در ۲۰ سال گذشته حکایت از جلوگیری از خروج بیش از ۴۵ میلیارد و ۱۴۲میلیون دلار ارز از کشور را دارد. این رقم معادل جمع کل ارزش مواد اولیه وارداتی مورد نیاز صنعت فولاد است.

تقویت فولاد با توسعه مکران


مدیر عامل سابق شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تاکید داشت: در حالی که طبق برنامه ریزی های توسعه ای دو غول معدنی کشور با تولید سالانه ۵۲ درصد از سنگ‌آهن تولیدشده در کل کشور از خروج ارز مورد نیاز تولیدکنندگان فولاد جلوگیری کرده و علاوه بر آن صادرات هم داشته‌اند.

تقی زاده ادامه داد: این ماده معدنی، ماده اولیه اصلی تولید فولاد بوده و بیشترین سهم هزینه را در قیمت تمام شده این محصول دارد. با مطالعه اقتصاد معدن کشور می‌توان دریافت که سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بخش معدن و صنایع معدنی به‌ویژه در حوزه سنگ‌آهن مسیر نجات اقتصاد کشور را باز گذاشته است.در شرایط بحرانی امروز و تحریم‌های حاکم، صنایعی که بیشترین سطح اتکا را به توان داخلی دارند موفق عمل می‌کنند.

تمام زیر ساخت های توسعه مکران آماده است


به گفته این فعال، برق و انرژی و گاز به عنوان منابع ارزان مورد نیاز صنعت فولاد از عوامل تعیین کننده در سرمایه گذاری و جذب سرمایه خارجی در ایران محسوب می‌ شوند از این رو دسترسی به گاز فراوان و ارزان و آب شیرین کن ها در این منطقه، جاذبه این منطقه را برای سرمایه گذاران بیشتر کرده است.

توسعه صنعت فولاد در توسعه مکران گره خورده


به گفته مدیر عامل سابق شرکت معدنی و صنعتی گل گهر ، در مسیر توسعه صنعت فولاد کشور، چالش‌های مهم در راه ارتقاء سطح تولید فولاد در ایران مشهود است. یکی از این موانع ضریب بهره برداری نسبت به ظرفیت نصب شده است. ظرفیت های غیراقتصادی واحدهای تولیدی و عدم رعایت موازنه در زنجیره تولید، به روز نبودن تکنولوژی و بهره وری پایین نیروی کار را می توان از جمله مشکلات مورد اشاره در این بخش دانست.

تقی زاده ضمن با اهمیت دانستن موضوع توسعه این بخش ها در منطقه مکران ادامه داد: تحمیل هزینه سنگین حمل و نقل داخلی، فراهم نبودن تاسیسات زیربنایی، تلاطم رو به افزایش نرخ ارز و در نهایت بی توجهی به نیاز بازارهای صادراتی در طراحی و سرمایه گذاری از دیگر چالش های پیش روی این بخش است که در نهایت مسیر حرکت را کند کرده است.



توسعه مکران را جدی بگیریم


کمبود سنگ آهن برای تغذیه کوره های ذوب فولاد تا سال 1404، موضوعی است که امروز مدیران شرکت های بزرگ فولادی و سنگ آهنی را دور یک میز نشانده است. اینکه ایران بر اساس اکتشافات انجام شده در دهه های گذشته سه میلیارد تن ذخیره قطعی دارد، چندان امید بخش نیست به ویژه آنکه هنوز گزارش دقیقی از اینکه چقدر از این ذخایر سطحی و چه مقدار زیرزمینی است، منتشر نشده و جزئیات آن چندان روشن نیست.

تقی زاده در ادامه با تاکید بر اینکه باید برای این هدف گذاری هرچه سریعتر برنامه های لازم را اجرا کرد گفت: تبدیل چالش ها به مزیت های تولید و صادرات در این منطقه هنوز به روند اجرایی دست نیافته است و این تعویق ها می تواند برای این بخش غیر قابل جبران باشد.

مدیر عامل سابق شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تاکید بر اینکه دستیابی به سطح تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 به عنوان یک آرمان ملی باید محقق شود، گفت: دستیابی به این سطح تولید مشروط بر این است که با مشارکت در سرمایه گذاری پروژه های معدنی مکران، در روند حرکت این مسیر تا مرز توسعه مکران هیچ توقفی صورت نگیرد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون