تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸

استفاده تبلیغاتی ترامپ از مرگ ابوبکر بغدادی

رئیس جمهور آمریکا تبلیغات گسترده‌ای در مورد مرگ ابوبکر بغدادی کرده است؛ او با این کار از یک سو تلاش می‌کند ماجرای استیضاح خود را به حاشیه براند و از سوی دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری امتیاز بگیرد.
156721746
اقتصاد24- روز گذشته ابوبکر بغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش کشته شد. او اهل عراق بود و پس از اشغال نظامی این کشور توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳، به عنوان یک اسلامگرای افراطی به شهرتی جهانی رسید و توانست با سازمان‌دهی یک گروه شبه‌نظامی منسجم، نزدیک به یک دهه به کابوس امنیتی خاورمیانه و جهان تبدیل شود. او خود را خلیفه مسلمین نامید و مدعی رهبری تمامی مسلمانان جهان شد.

ابراهیم بن عواد بن ابراهیم البدری السامرایی در سال ۱۹۷۲ در شهر سامرا متولد شد. ظاهرا او در دانشگاه بغداد در رشته حقوق اسلامی مدرک دکترا را اخذ کرده بود و تا سال ۲۰۰۳ و پیش از حمله آمریکا به عراق، به کار وعظ و موعظه در مسجد امام احمد بن حنبل سامرا هم مشغول بوده است.

گروه داعش به رهبری بغدادی در روزهای اوج قدرتش در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک عراق و سوریه را کنترل می‌کرد و حدود ۱۲ میلیون نفر زیر سلطه‌اش زندگی می‌کردند. با این حال بغدادی زمانی کشته شد که تهدید داعش به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر رسیده بود و هزاران نفر از اعضای گروهش  در اردوگاههای عراق و سوریه، اسیر بودند. خود او نیز مدت‌ها بود که در مخفیگاه به سر می‌برد و حتی در تبلیغات رسمی هم حضور نداشت.

 

استفاده تبلیغاتی از مرگ بغدادی


بلافاصله پس از اعلام خبر کشته شدن البغدادی، فاکس‌نیوز اعلام کرد نتیجه آزمایش دی‌ان‌ای، مرگ رهبر داعش را تایید می‌کند و تطابق چهره جسد و تصاویر البغدادی نیز این موضوع را تایید می‌کند. ظاهرا سوژه نابی برای ترامپ به دست‌آمده است و او این فرصت را برای بهره برداری تبلیغاتی به راحتی از دست نخواهد داد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تلاش میکند در درجه اول آمریکا را به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم معرفی کند و از آن مهمتر با توجه به نزدیکی انتخابات آمریکا استفاده تبلیغاتی برای خود کند و از سوی دیگر ماجرای استیضاح خود را به حاشیه براند.

مرگ بغدادی می‌تواند دستاوردی برای او در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا باشد، دولت دونالد ترامپ هیچ دستاوردی در زمینه سیاست خارجی نداشته است و عملا بیشتر به تخریب روابط آمریکا با دیگر کشورها پرداخته است. سیاست خارجی ترامپ مملو از کارهای نیمه‌تمام است، او از توافق هسته ای با ایران خارج شده، مذاکرات در راستای ایجاد وضعیتی پایدار در سرزمین‌های اشغالی را رها کرده، با چین وارد جنگ تجاری شده و مذاکرات با کره شمالی را نیمه‌تمام رها کرده است.

از سوی دیگر تلاش‌های دموکرات‌ها برای استیضاح دونالد ترامپ، خواه ناخواه ضربه سختی بر وجهه سیاسی او وارد خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که او بازنده انتخابات ۲۰۲۰ باشد. اکنون مرگ بغدادی می‌تواند به عنوان دستاوردی برای دولت ترامپ محسوب شود و مساله استیضاح را به حاشیه براند.

دونالد ترامپ روز یک‌شنبه طی سخنانی در کاخ سفید خبر مرگ سرکرده داعش را اعلام کرد.  او با ادبیاتی سخیف که با ادبیات متعارف یک رئیس جمهور فاصله زیادی داشت گفت که رهبر داعش در پایان یک تونل، در حال گریه و زاری و مثل یک سگ و یک فرد بزدل مرد.

دقایقی پس از سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا، مشاور امنیت ملی او و همچنین رئیس پنتاگون به جزئیات دیگری درباره عملیات ایالات متحده علیه ابوبکر البغدادی اشاره کردند. رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد عملیات روز شنبه که به کشته شدن ابوبکر البغدادی منجر شد کایلا مولر نام‌گذاری شده است.


تبریک فرانسه، تردید روسیه


تاکنون کشورهای مختلف واکنش های متفاوتی به مرگ بغدادی نشان دادند. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به مرگ رهبر داعش گفت: مرگ البغدادی ضربه سختی علیه داعش است. اما این تنها فقط یک مرحله از جنگ است.

فلورنس پارلی، وزیر دفاع فرانسه عملیات آمریکا در ادلب سوریه را ستود و مرگ البغدادی را بازنشستگی یک تروریست توصیف کرده است. وزیر دفاع فرانسه ضمن تبریک به مقامات آمریکایی هشدار داد که با مرگ رهبر داعش خطر این گروه هنوز برطرف نشده است. وزیر دفاع فرانسه در پیام توییتری خود اعلام کرد که فرانسه به مبارزه خود به همراه کشورهای ائتلاف علیه داعش ادامه خواهد داد.

بریتانیا نیز هم‌زمان با اعلام خبر مرگ ابوبکر البغدادی از طرف ترامپ واکنش نشان داد. بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا درحساب توییتری خود در این باره نوشت: کشته شدن البغدادی لحظه مهمی در مبارزه علیه ترور است، اما نبرد علیه شرارت داعش هنوز تمام نشده است. بریتانیا با کشورهای ائتلاف برای پایان دادن به فعالیت‌های وحشیانه داعش برای همیشه همکاری خواهد کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به کشته شدن البغدادی گفت: کشته شدن سرکرده داعش نقطه عطفی در مبارزه مشترک‌مان با تروریسم است.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع روسیه، سرلشکر ایگور کوناشنکوف در مورد مرگ بغدادی گفته است: ما از هرگونه کمک ادعا شده درباره پرواز نیروی هوایی ارتش آمریکا در محدوده هوایی ادلب در این عملیات بی‌اطلاع هستیم.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین در اعتبار موفقیت این عملیات تردید کرده و گفت: با افزایش شمار مشارکت‌کنندگان مستقیم و کشورهایی که مدعی شرکت در این عملیات هستند و هر کدام جزئیاتی کاملا متناقض را عنوان می‌کنند، سوال‌هایی موجه پیش می‌آید و درباره اعتبار و بویژه موفقیت این عملیات تردیدهایی مطرح می‌شود.

سرلشکر ایگور کوناشنکوف تاکید کرد: هیچ حمله هوایی جنگنده‌های آمریکایی یا به اصلاح ائتلاف بین‌المللی روز شنبه یا روزهای اخیر در ادلب ثبت نشده است.


پایان نماد تروریسم تزریقی-تخریبی


مقامات کشورمان نیز در مورد مرگ البغدادی واکنش نشان دادند. حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در واکنشی توئیتری، نسبت به کشته شدن رهبر گروه تروریستی داعش نوشت: ملاعمر، زرقاوی، بن‌لادن و بغدادی و هزاران تروریست کشته‌ شدند؛ اما طالبان، القاعده و داعش ریشه در واقعیات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و رقابت‌های درون‌منطقه‌ای و برون‌منطقه‌ای دارند. تا این واقعیات با اراده مشترک مردم و دولت‌های منطقه تغییر نکند، امید چندانی به پایان این جریانات خطرناک نیست.

علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در رشته توییتی نوشت: هلاکت بغدادی پایان نماد تروریسم تزریقی-تخریبی است؛ تزریق تفکر مرگ به بطن جوامع بشری و تخریب تصویر اسلام در افکار عمومی جهان. اما همانطور که با مرگ بن‌لادن ریشه ترور نخشکید، مرگ بغدادی نیز پایان داعشیسم نخواهد بود. نه مرگ بن لادن، نه مرگ بغدادی، پایان مبارزه با تروریسم داعشی نیست که تنها پایان یک فصل آن است. مرگ یک نماد است. اما هنوز نمو و نمود دارد. نمو با سیاست‌های آمریکایی، پترودلارهای منطقه‌ای و نمود با تفکر تکفیری. باید این سه منبع خشکانده شود یعنی خشک کردن باتلاق‌های تروریسم‌پرور.

سخنگوی دولت همچنین در رشته توئیت دیگری نوشت: ایران در خط مقدم مبارزه با تروریسم با طرح جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراط گرایی در عرصه بین‌المللی و مساعدت‌های مستشاری در صحنه نبرد منطقه‌ای جزو پیشتازان مقابله با داعش و مدافع رویکرد دیپلماتیک و ایدئولوژیک با داعشیسم قرار دارد. آمریکا تلاش می کند گفتمان تمدن را به انحصار خود در آورد و لشکرکشی‌ها و تحریم‌های ظالمانه را به مثابه بخشی از نبرد با تروریسم بازنمایی کند. در صورتی که تروریسم در خاورمیانه و شمال آفریقا زاییده سیاست‌های اطلاعاتی _نظامی، نفت‌خواری و حمایت از  استبداد است.

اکنون با توجه به تبلیغات گسترده ای که دولت دونالد ترامپ در مورد مرگ ابوبکر بغدادی می کند باید یادآوری کرد که داعش توسط تندروهای عربستان سعودی تامین تسلیحاتی می‌شد و نخستین گام در جهت پایان دادن به ایجاد کابوس‌هایی چون داعش و رهبرانش در منطقه توقف دخالت‌های آمریکا و توقف تسلیحاتی کردن کشورهای منطقه است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نایب‌قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در جام جهانی با حضور ملی‌پوشان بیمه تعاون

جزییاتی از طرح پرداخت حق ثبت مهریه+ جدول

مراسم تقدیر از برترین‌های فروش منطقه ۵ بیمه پاسارگاد برگزار شد

راهکار طلایی برای پاک کردن لاک ناخن از روی مبل و فرش+عکس

بیمه ملت، بیشترین رضایت مشتری و کمترین شکایت ثبت شده در صنعت بیمه

فرصتی استثنایی برای استفاده از تخفیفات ویژه در جشنواره ۲۱

مرکز ارتباط با مشتریان موسسه اعتباری ملل؛ پشتیبان مطمئن شما

معدن گنجه رودبار بسته شد

حضور پرقدرت بانک مسکن در عرصه ساخت و ساز با افزایش سرمایه/ نقش‌آفرینی پررنگ‌تر بانک مسکن در کنار دولت

۴ باور غلط درباره مصرف نمک

ارتقای جایگاه بانک مسکن با تکیه بر ابزار‌ها و محصولات جدید

کمبود این ویتامین در بدن سبب کاهش شنوایی می‌شود

نثاری: افزایش سرمایه بانک مسکن، حجم تسهیلات ساخت و ساز‌ها را تقویت می‌کند

حضور فعال بانک ملت در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

عکس/ تغییر عجیب بازیگر روسی سریال خاتون پس از ۶ سال

حمایت گسترده و همه جانبه بانک ملی ایران از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند

مشکل بزرگ پرسپولیس با گاریدو

اینفوگرافی/ ۳۱ نماینده‌ای که پس از استعفا راهی پاستور شدند

توقیف سواری تویوتا با ۵۹ میلیون جریمه

اعلام برندگان مسابقه کانون جوانه های بانک ملی ایران

فیلم/ بارش بی سابقه باران در خانه خدا

عکس/ ناصر ملک‌مطیعی کنار بازیگر زن ترکیه‌ای ۵۸ سال پیش

عکس/ ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در ۲۶ سال قبل

خودرو ۶.۳ میلیارد دلار ارز گرفت+ جدول

پذیرش ۶۰ روز آتش بس در لبنان

ماجرای مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از خوردن ماکارونی

ناصرالدین شاه قاجار کیست؟/ شاهی با طولانی‌ترین دوره حکومت در میان پادشاهان ایران

طرز تهیه رشته پلو با انار مخصوص مهمانی شب یلدا

عکس/ تغییر چهره جذاب مریم مومن

عکس/ صف خدمتکاران ناصرالدین شاه در کاخ گلستان ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نوۀ دختری ناصرالدین شاه در کنار مرداب انزلی سال ۱۲۷۳

عکس/ عروسی دختر ناصر الدین شاه ۱۳۰ سال پیش

فیلم/ قالیباف: قانون مطبوعات باید اصلاح شود

دوگانه کاذب وعده صادق ۳ و دیپلماسی؛ هزینه‌سازی بیهوده برای مذاکرات آینده کلید می‌خورد

بازگشت ۲ بازیکن به اردوی استقلال

فیلم/ برگزاری جلسات تعیین مزد در بهمن و اسفند

ماجرای طلاق و ازدواج مجدد آزیتا حاجیان+ عکس

مشخصات تانک بولات T۶۴؛ تانک قدرتمند و مرگبار اوکراین

فیلم/ رقص کُردی نوید محمدزاده و روزبه حصاری در ایلام

آخرین وضعیت امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس

افزایش ۲۰ درصدی حقوق سربازان نهایی شد

محکومیت میلیاردی فولاد با شکایت یک بازیکن پرسپولیس

آغاز ثبت نام جدید برای خودرو‌های وارداتی

بهترین روش های سرمایه گذاری

فیلم/ آوازخوانی یک عرب زبان به فارسی زیر سی‌و‌سه پل

طنین امید بخش در صورت‌های مالی بیمه سرمد

قیمت این خودرو ۳.۵ میلیارد تومان گران شد

کارآفرین برتر صنعت فرش: اگر بانک ملی ایران از تولیدکنندگان حمایت نکند چرخ توسعه کشور نمی‌چرخد

فیلم/ ماجرای تذکر سید محمد خاتمی به اصلاح طلبان

فیلم/ پیشنهاد رسایی برای تابعیت دوگانه فرزندان ظریف