تاریخ انتشار: ۰۶:۵۲ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸
رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ پاسخ داد:

چرایی شکست احداث ساختمان سبز در کشور / چالش انرژی ارزان در ایران

رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی درباره دلایل اجرایی نشدن احداث خانه‌های سبز گفت: مفهوم ساختمان سبز بسیار گسترده است، به گونه‌ای که شامل حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار می شود و حتی می تواند ابعاد گسترده تری مانند تغییرات آب و هوایی را نیز شامل شود.
ساختمان سبز
اقتصاد24- مصرف بی رویه انرژی در ساختمان‌ها، کشورهای پیشرفته در دنیا را به سمت ساخت ساختمان سبز سوق داده است، ساختمانی که مصرف انرژی را به حداقل ممکن می‌رساند و مانع از پایان یافتن منابع انرژی در آن کشور می‌شود، امری که متاسفانه در ایران بهایی به آن داده نشده است و اتفاقا در کلانشهرها با ساختمان‌هایی مواجهیم که بیشترین مصرف انرژی را به خود اختصاص داده‌اند.

چرایی ناکامی پروژه ساختمان سبز در ایران


اما چرا تاکنون تجربه ساخت ساختمان سبز در ایران موفق نبوده است و کمتر کسی به سراغ آن می‌رود؟ در این زمینه محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی در گفتگو با اقتصاد24 اظهار داشت: مفهوم ساختمان سبز بسیار گسترده است، به گونه‌ای که شامل حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار می شود و حتی می تواند ابعاد گسترده تری مانند تغییرات آب و هوایی را نیز شامل شود.

شکرچی زاده تصریح کرد: ما مبانی تحقق خانه سبز را تا به امروز تک به تک شناسایی کرده‌ایم، اما این در حالی است که تا به امروز متاسفانه به مجموعه ای که بتوان از طریق آن خانه سبز تحقق یابد دست نیافته ایم و تنها به صورت موردی ساختمان هایی را ساخته ایم که مصرف انرژی در آن بسیار بهینه شده است.

وی افزود: باید در نظر داشت که در بسته ساختمان های سبز تنها بحث مصرف بهینه انرژی نیست بلکه مسئله افزایش عمر مفید ساختمان ها نیز مطرح است. همچنین باید در ساخت ساختمان از مصالحی استفاده کنیم که کمترین زیان را به محیط زیست وارد کند و یا در طول بهره برداری از ساختمان بتوانیم شرایط آسایش و بهره وری مناسب را برای ساکنان آن فراهم کنیم. به مجموعه این موارد می توان ساختمان سبز اطلاق کرد.

شکرچی زاده گفت: در بحث مقررات ملی ساختمان که در مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی انجام می شود فکر کردیم که در مباحث ۱۱، ۱۹ و سایر مباحث این موضوع را مورد توجه قرار دهیم تا به آن موضوع جامعی که مدنظر ما است دست یابیم.

رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی گفت: به نظر می‌رسد که ما باید همه این موضوع را در یکسری از مجموعه ها مانند طرح ملی مسکن که امروز مورد توجه وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است اجرایی کنیم تا بتوانیم از این طریق به یکسری پروتکل های قابل اجرا دست یابیم که با شرایط کشور ما متناسب باشد.

وی تصریح کرد: یکسری از مجموعه ها در گذشته ایجاد شده که بر اساس تجارب و اقتضائات کشورهای دیگر بوده است، اگر ما بخواهیم این موارد را پیاده‌سازی کنیم به سرعت به نتیجه قابل قبول دست نخواهیم یافت از اینرو باید این موارد را با شرایط اقلیمی و فرهنگی کشور خود سازگار کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی گفت: یکی از موانعی که در این خصوص وجود دارد این است که در کشورهای دیگر انرژی بسیار گران است و مقوله ارزشمندی محسوب می شود چرا که در بیشتر کشورها به انرژی ها تجدیدپذیر دسترسی ندارند. در واقع انرژی های تجدیدپذیر یک سرمایه اصلی برای کشورها به حساب می آید.

شکرچی زاده ادامه داد: اینکه یکسری اقتضائات مالی وجود دارد به نوعی سازندگان و بهره برداران را الزام می‌کند که به این سمت حرکت کنند که انرژی کمتری در ساختمان ها مصرف شود و یک مدیریت صحیح انرژی در کشورهای دیگر به چشم می خورد اما این در حالی است که در کشور ما به دلیل ارزان بودن انرژی این اتفاق کمتر تحقق می یابد چرا که انرژی قیمت واقعی خود را ندارد و دولت به دلایلی نمی تواند قیمت‌های واقعی انرژی را از مردم دریافت کند و یارانه های انرژی بسیار بالاست به همین جهت ما مانع بیشتری برای ساخت و اجرای ساختمان سبز در کشور داریم. متاسفانه زمانی که ساختمان ها سبز نیستند از انرژی به صورت افراطی استفاده می شود.


وی با تاکید بر اینکه ما باید بتوانیم مشق این کار را به صورت متمرکز در برخی از ارگان ها اجرایی کنیم، گفت: به عنوان مثال ما یک پیشنهاد را برای هیئت دولت فرستادیم مبنی بر اینکه دستگاه‌های دولتی قیمت انرژی مصرف شده خود را بر اساس قیمت‌های واقعی پرداخت کنند و بودجه آن را در بودجه آن نهاد دولتی مورد توجه قرار دهند؛ اگر توانستند صرفه جویی در این زمینه داشته باشند که این خود می تواند مقدمه ای برای احداث ساختمان های سبز ارگان های دولتی شود و حتی فراتر از آن ساختمان هایی که می توانند انرژی پلاس باشند چرا که دولت برای بخش خصوصی و مردم نمی تواند چندان الزام داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد24 مبنی بر اینکه صدور شناسنامه فنی تا چه میزان می تواند در ساخت ساختمان سبز در کشور موثر باشد گفت: شناسنامه فنی می تواند در ساخت ساختمان سبز در کشور بسیار کارساز باشد. متاسفانه اماکنی که می‌خواهند شناسنامه فنی را پیاده سازی کند هنوز به پختگی و بلوغ لازم نرسیده اند. شاید هم نیاز به بازنگری نداشته باشد اما این در حالی است که برای اجرایی کردن آن با مشکل مواجه هستیم. به عبارت ساده‌تر برای پیاده‌سازی شناسنامه فنی و ملکی امروزه تا حدودی از بعد اجرایی و همچنین بحث فرهنگی نیاز به انجام اقدامات لازم وجود دارد اگر در شکل ایده آل که شناسنامه فنی تعریف شده است بتوانیم به مرحله اجرا در بیاوریم به طور حتم می تواند در ایجاد و افزایش ساختمان‌ سبز در کشور بسیار کمک کننده باشد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟