تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
عبدالرحیم کردی مطرح کرد؛

ارسال دو درخواست ایجاد آف‌شور بانک به شورای پول و اعتبار

رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار می‌گوید درخواست ایجاد دو آف‌شور بانک در این منطقه را در اختیار بانک مرکزی قرار داده تا در شورای پول و اعتبار بررسی شود.
عبدالرحیم کردی
 
اقتصاد ۲۴ - عبدالرحیم کردی اظهار داشت: بحث ایجاد «آف شور بانک‌ها» در مناطق آزاد یکی از مواردی بوده که طی سال‌های گذشته بار‌ها در مقاطع مختلف مطرح بوده و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی پیگیر ایجاد آن‌ها بوده‌اند.

وی با اشاره به تغییر مقررات و دستورالعمل‌های بانک مرکزی در طول سال‌های گذشته در خصوص ایجاد شعب یا ایجاد آف‌شور بانک‌ها اظهار داشت: اولین درخواستی که برای ایجاد شعبه در منطقه آزاد چابهار مطرح شده مربوط به سال ۱۳۸۵ است و از آن زمان سرمایه‌گذار مربوطه در رفت‌وآمد برای این موضوع بوده است.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در روز‌های اخیر نیز درخواست دیگری را برای ایجاد آف‌شور بانک در منطقه آزاد چابهار داشتیم که اسناد و مدارک آن را مطابق دستورالعمل‌های بانک مرکزی تکمیل و هر دو درخواست را بار دیگر برای بررسی در شورای پول و اعتبار به بانک مرکزی ارسال کردیم.

کردی مهم‌ترین مانع برای ایجاد شعب بانک‌های برون مرزی در مناطق آزاد را سپرده قانونی عنوان کرد و اظهار داشت: در عرف بین‌المللی رقمی که برای ایجاد شعبه در مناطق آزاد مطرح می‌شود بین ۵ تا ۱۵ میلیون دلار است و با پرداخت این رقم به عنوان سپرده قانونی امکان ایجاد شعبه فراهم می‌شود. با این حال در دو سال گذشته سپرده قانونی اعلام شده از سوی بانک مرکزی ایران برای ایجاد شعبه ۱۰۰ میلیون یورو بود.

بیشتر بخوانید:جزئیات کاهش ۵۰ میلیون یورویی سرمایه تاسیس بانک برون مرزی در مناطق آزاد
وی تصریح کرد: حتی اگر سرمایه‌گذاری توان پرداخت ۱۰۰ میلیون یورو را داشت، بازهم منطق حکم می‌کرد که از این کار اجتناب کند. کردی به جلسه‌ای با رییس کل بانک مرکزی در جزیره کیش اشاره کرد و افزود: در جلسه‌ای که با حضور دکتر همتی داشتیم، رییس کل نیز معتقد بودند که این رقم برای ایجاد شعبه آف‌شور بانک در مناطق آزاد بالاست و همان زمان دستور اصلاح آن را دادند و ما نیز از متقاضیان خود خواستیم تا بار دیگر درخواست‌های خود را با توجه به اصلاح دستورالعمل ایجاد شعبه، پیگیری کنند.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار درباره اینکه این درخواست‌ها از سوی چه کشور‌ها یا بانک‌هایی پیگیری شده است؟ توضیح داد: هر دو درخواست مربوط به سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور است که یکی از آن‌ها بانک پایه کانادایی و دیگری بانک پایه یکی از کشور‌های اروپایی را دارا هستند.

این در حالی است که در روز‌های گذشته اخباری منتشر شد که آمریکا به چند بانک افغانستانی برای ایجاد شعبه در منطقه آزاد چابهار مجوز داده و آن‌ها را از تحریم‌های یکجانبه خود معاف کرده است.

وی در خصوص اینکه آیا با تاسیس این شعب، امکان کمک به شرایط اقتصادی کشور و نقل و انتقال پول وجود دارد نیز گفت: در شرایط فعلی نمی‌دانم که آیا امکان کمک به اقتصاد ایران وجود داشت یا نه؟ اما اگر از گذشته این شعب فعالیت خود را آغاز کرده و ایجاد شده بودند، حتما می‌توانستند بخشی از مشکلات موجود را حل کنند.

کردی درباره تفاوت عملکرد آف‌شور بانک‌ها با بانک‌های سرزمین اصلی نیز تصریح کرد: آف‌شور بانک‌ها تنها امکان فعالیت‌های برون مرزی را دارند و در چارچوب سیستم‌های بانکی بین‌المللی فعالیت می‌کنند و ایجاد آن‌ها خللی در سیستم ارزی یا ریالی و همینطور نظامات داخل کشور ایجاد نمی‌کند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: فعالیت آف‌شور بانک‌ها براساس مقررات بین‌المللی است و نگرانی را در ساختار و سیستم‌های درون کشور ایجاد نمی‌کنند. وی درباره دستورالعمل اخیر بانک مرکزی برای کاهش سرمایه اولیه و سپرده قانونی آف‌شور بانک‌ها نیز گفت: با وجودی که بانک مرکزی این رقم را به ۵۰ میلیون یورو کاهش داده، اما باز هم از نظر ما این رقم بالاست هرچند که کار تاسیس شعبه را نسبت به قبل تسهیل می‌کند.

به گزارش ایبِنا، بانک مرکزی سوم اسفندماه ۱۳۹۸ در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد: پیرو بخشنامه شماره ٢٠٦٩٧٣/٩٥ مورخ ۱۳۹۵.۶.۲۱ موضوع ابلاغ بند یک مصوبات یک‌هزار و دویسـت و بیسـت و سـومین جلسه مورخ ۱۳۹۵.۶.۱۶ شورای پول و اعتبار در خصوص حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس بانک‌های برون‌مرزی در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، بدین وسیله به استحضار می‌رساند، در یک‌هزار و دویست و هشـتاد و هفتمین جلسه مورخ ۱۳۹۸.۱۱.۱ شورای پول و اعتبار موضوع کاهش میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس بانک‌های برون مرزی مطرح و مقرر شـد؛ حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس بانک برون‌مرزی در مناطق آزاد از ١٠٠ میلیـون یورو به ٥٠ میلیون یورو کاهش یابد.
منبع: ایبنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد