تاریخ انتشار: ۲۱:۲۵ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
به رغم هشدارها؛

فعالیت اجتماعی در قم به حالت عادی بازگشت

به رغم ادامه خطر موج جدیدی از گسترش ویروس کرونا در قم و هشدار‌هایی که نهاد‌های ذیربط در این خصوص داده اند، روز شنبه اغلب فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی در این شهر به حالت شبه عادی بازگشته است که می‌تواند طلیعه افزایش این فعالیت‎ها در روز‌های آتی باشد.

ویروس کرونا

  اقتصاد۲۴ - گزارش‌ها از ساعات گوناگون از سطح شهر قم حاکی است: حضور خیابانی مردم، فعالیت اصناف و فروشگاه ها، ترافیک و آمد و شد خودرو‌ها در سطح شهر امروز شنبه ۲۳ فروردین تفاوت چندانی با یک روز عادی در دوره پیش از کرونا ندارد.

اغلب مغازه‌ها و فعالیت‌های صنفی اعم از مواردی که در طرح فاصله گذاری اجتماعی ضروری یا غیرضرور اعلام شده، باز است و مردم نیز در رفت و آمد برای انجام امور مختلف روزمره هستند، شرایط بگونه‌ای عادی است که شاید تنها استفاده نیمی از مردم از ماسک و دستکش، باعث شود به یاد بیاوریم، همچنان در دوره شیوع ویروس مرگبار کرونا هستیم.
بیشتر بخوانید:چقدر از خزانه برای کرونا خرج شد؟
گزارش از خیابان‌های صفاییه، دورشهر، بلوارامین، زنبیل آباد، سمیه، عماریاسر، جمهوری، خاکفرج، هنرستان و ... حاکی است که انواع فعالیت اجتماعی و اقتصادی در شهر به شکل شبه عادی امروز از سر گرفته شده است.

این در حالی است که در هفته‌های نخست فروردین، این فاصله گذاری‌ها تا حد بسیار زیادی رعایت می‌شود و اغلب اصناف غیرضرور بسته، خیابان‌ها خلوت و رفت و آمد مردم و خودرو‌ها به حداقل رسیده بود، امری که در هفته نخست بعد از تعطیلات کمی تغییر کرد و از امروز به طور نسبتا کامل به حالت عادی نزدیک شده است.

از سرگیری فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی در شهر یک میلیون نفری قم از امروز شنبه در حالی است که مسوولان استان همچنان در اظهارنظر‌های متعدد نسبت به ضرورت درخانه ماندن و رعایت ضوابط بهداشتی و طرح فاصله گذاری اجتماعی و نگرانی از احتمال موج دوم شیوع کرونا در قم تاکید دارند.

بی توجهی مردم زحمات کادر درمانی را از بین می‌برد

دکتر محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم روز شنبه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۷ نفر در مراکز درمانی قم با تشخیص احتمالی ابتلا به کرونا پذیرش شده اند، امری که نشان می‌دهد وضعیت قم هنوز تا عادی شدن از نظر شیوع کرونا، راه طولانی در پیش دارد.

به گفته وی، ۲۲ نفر از این تعداد در بخش‌های بیمارستان‌ها بستری و مابقی پس از معاینه و بررسی در بخش اورژانس مراکز با دستورات دارویی و بهداشتی مرخص شده اند.

قدیر گفت: بار دیگر از همشهریان عزیز تقاضامندیم که طرح فاصله گذاری اجتماعی را مورد توجه قرار داده و نهایت دقت نظر را در خصوص توجه و اهتمام به رعایت مسائل بهداشتی داشته باشند.

وی افزود: مشاغلی کم خطری که مجوز بازگشایی آن‌ها صادر شده است، حتما باید در بخش سامانه ثبت نام اصناف و صنایع در سایت salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

قدیر تاکید کرد: در منزل ماندن را باید همچنان جدی گرفت و نباید احساس شود که ویروس کرونا از بین رفته است، چرا که بی توجهی در این خصوص زحمات کادر درمانی در بیمارستان‌ها و کادر بهداشت در امر غربالگری را از بین می‌برد.

به گفته وی، کم کردن محدودیت‌ها باید پلکانی و با شیب بسیار کم شروع شود تا تماس‌ها افزایش پیدا نکند لذا باید در آمادگی بسر برده و فعلا نمی‌توانیم، بیمارستان‌ها را از پروتکل پذیرش بیمار کرونا خارج کنیم.

استاندار قم نیز در روز‌های اخیر بار‌ها بر ضرورت رعایت همه جانبه طرح فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرده و در این خصوص اهمیت مدیریت صحیح و دقیق برنامه‌های مبارزه با بیماری کرونا در استان قم را یادآور شده است.

بهرام سرمست می‌گوید که توفیقات بسیاری در سطح استان در مقابله با کرونا بدست آمده که در سایه اتفاق‌نظر، برنامه‌ریزی و کار ستادی به‌دور از موازی کاری و اتلاف منابع، و نیز هدفمند کردن سرمایه اجتماعی و ظرفیت‌های مردمی و خیرین حاصل شده است و این همکاری‌ها و نیز همراهی مردم در ادامه مقابله با شیوع کرونا باید ادامه یابد.

وی در عین حال به برخی اقشار جامعه که در شرایط کنونی قرنطینه خانگی دچار مشکلات معیشتی شده‌اند اشاره و خاطرنشان کرده است: بسیاری از این افراد که تحت پوشش نهاد‌های مددجویی نیستند نیاز به پشتیبانی و حمایت مبرم دارند و باید از سوی دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد و از سوی نهاد‌های مردمی و خیرین نیز مورد حمایت اجتماعی قرار گیرند.

ناظران امور شهری در قم بر این باورند که کم و کیف حضور اجتماعی مردم در روز شنبه ۲۳ فروردین، طلیعه خوبی برای سال جدید از بعد مقابله با شیوع کرونا نیست و مسوولان باید در این خصوص تدبیر کنند.

برنامه ریزی برای مدیریت ابعاد مختلف و عوارض مربوط قرنطینگی طولانی در خانه و همچنین احساس ضرورت اقشاری از مردم برای بازگشت به فعالیت‌های عادی خود برای تامین معاش و توانایی انجام تعهدات مالی و شغلی از دیگر چالش‌هایی است که به باور کارشناسان پیش روی مسوولان و مجریان طرح فاصله گذاری اجتماعی قرار دارد و بویژه در استان قم و اشتغال بسیاری از مردم در کسب و کار‌های کوچک، باید بیش از پیش جدی گرفته شود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد

هزینه پیشنهادی سبد معیشت کارگران چقدر است؟