تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۹

قدردانی رئیس جمهور از بانیان مجالس عزاداری

رئیس‌جمهور محرّم امسال را جلوه‌ای پرشکوه از نهایت دلدادگی عزاداران حسین (ع) خواند و با قدردانی از شهروندان و تمام بانیان مجالس و گردانندگان هیئات مذهبی که به شایستگی بر حفظ جان عاشقان امام حسین (ع) اهتمام ورزیدند، تاکید کرد: جامعه مدنیِ مذهبی ما، در دیگرخواهی، رواداری و مسؤولیت‌پذیری، خوش درخشید و این بی‌گمان سرمایه‌ای برای آینده ایران است.
مجالس عزاداری مجرم
 
اقتصاد۲۴ - حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در پیامی محرّم امسال را جلوه‌ای پرشکوه از نهایت دلدادگی عزاداران حسین (ع) خواند و با قدردانی از شهروندان و تمام بانیان مجالس و گردانندگان هیئات مذهبی که به شایستگی بر حفظ جان عاشقان امام حسین (ع) اهتمام ورزیدند، تاکید کرد: جامعه مدنیِ مذهبی ما، در دیگرخواهی، رواداری و مسؤولیت‌پذیری، خوش درخشید و این بی‌گمان سرمایه‌ای برای آینده‌ی ایران است.

متن این پیام به شرح ذیل است:

السلام علی الحسین وعلی علی ابن الحسین وعلی اولاده و اصحابه

آیین محرّم نه فقط برای شیعیان که برای تمام مردمان این سرزمین و همه آزادگان جهان، یادآور ارزش‌هایی است که فراتر از زمان و مکان، جامعه را به اخلاق، به آزادگی و به باورمندی به «خیر» رهنمون می‌سازد. عاشورا نیازمند زنده نگاه داشتن نیست بلکه خود آب حیات جاودانی است که به همه جوامع، زندگی و جان می‌بخشد. این ماییم که هر دم از حماسه اش جان می‌گیریم و در سوگواری‌هایش تازه می‌شویم و این ماییم که از بازخوانی‌اش، کمال می‌یابیم. برای ما حسین (ع) کشتی نجات است و نامش آبروست و راهش، مقصد. این اقبال بلند ما ایرانیان است که فرهنگمان با عاشورا آمیخته است، این فخر ماست که هر ساله، حماسه‌ای یگانه را مرور می‌کنیم، ایستادگی در برابر ظالم را ارج می‌نهیم، بر مظلوم می‌گرییم و می‌آموزیم که رستگاری جز آزادگی نیست. این از افتخارات بزرگ یک ملت است که بزرگترین آیین‌ها، فراگیرترین مراسمات و پرشکوه‌ترین حضور جمعی‌اش، کُرنش راستین آن ملت در برابر آزادگی باشد. ما ملت بزرگی هستیم چرا که فرهنگ دیرپای ما، آنچه که هویت‌مان می‌بخشد، سیراب از اخلاق و معنویت است. محرم، ظرفیت فرهنگی بی‌پایانی است برای بالندگی معنوی ایرانیان، ظرفیتی مانا که می‌تواند پیشران ایران به سوی جامعه‌ای حق‌مدار و حقیقت‌جو باشد. ما نمی‌توانیم و نباید از این چشمه‌ی جوشان، از این ظرفیت بی‌بدیل، از این فرهنگ ایستاده بر اوج، دست برکشیم که هرچه داریم از محرم و صفر داریم.
بیشتر بخوانید: دستور فوری روحانی برای خرید واکسن کرونا

شیوع کرونا، تمام وجوه زندگی را در پهنه گیتی دگرگون ساخت و گریزی برای انسان امروز باقی نماند جز اینکه سازگارتر و منعطف‌تر شود. سازگاری با شرایط تازه و رعایت دستورالعمل‌ها نه تنها وظیفه‌ای شهروندی که امری اخلاقی و دینی است و قابل انتظار بود که شهروندان دین‌دار چه در ادای مسؤولیت و چه در پایبندی به اخلاق، پیشگام باشند؛ که بحمدالله چنین شد. شکوه آیین‌های عاشورایی نه فقط در تجمعات متراکم، نه فقط در صف‌های طولانی و نه فقط در پرشماری مراسمات پرجمعیت که در خلاقیت و ایده‌هایی است که می‌خواهد در هر شرایط و در هر زمانه‌ای، یاد سالار شهیدان را در دل و زبان داشته باشند. محرّم امسال، جلوه‌ای پرشکوه از نهایت دلدادگی عزاداران حسین (ع) بود؛ آن هنگام که در مجاهدتی نوآورانه، مجالس کوچک و محلی را به کوچه‌ها بردند، مجالس بزرگ و نامدار را «برخط» به خانه‌ها آوردند و مجالس روضه و سینه‌زنی در فضای باز را به زینت نظم و فاصله آراستند. اینک دقیق‌ترین تصاویر از رعایت فاصله‌گذاری در حافظه‌ی جمعی ما تصاویری است که از عزاداری‌های امسال بر جای خواهد ماند و چه غرور و افتخاری گرانسنگ‌تر از این. جامعه‌ی مدنیِ مذهبی ما، در دیگرخواهی، رواداری و مسؤولیت‌پذیری، خوش درخشید و این بی‌گمان سرمایه‌ای برای آینده‌ی ایران است.

به عنوان رئیس‌جمهور و خادم ملت ایران، از تمام شهروندانی که مسؤولانه محدودیت‌ها را پذیرفتند سپاسگزاری می‌کنم؛ خاضعانه قدردان و ارج‌گذار تمام بانیان مجالس و گردانندگان هیئات مذهبی هستم آنانکه به شایستگی امانت‌داری کردند و بر حفظ جان عاشقان امام حسین (ع) اهتمام ورزیدند که چه چیز ارجمندتر از زندگی و جان انسان. نمی‌توانم در برابر آنانکه به سنت حسینیِ امر به معروف اهتمام ورزیدند و منابر و فضا‌های تبلیغی هیأت را به فرصتی برای آگاهی‌بخشی و دعوت شهروندان به مراعات باید‌ها بدل کردند، سر فرود نیاورم که چه معروفی بالاتر از دعوت به سلامتی. از مراجع عظام تقلید و علمای روشن‌اندیشی که با فتاوای خود راه گشودند عمیقاً سپاسگزاری می‌کنم. در پایان نیز باید به ابتکار الهام‌بخش مقام معظم رهبری که چراغ مراسم سالانه حسینیه امام (ره) را روشن نگاه داشتند و در تصویری بدیع و ماندنی، تنها خود پای منبر و روضه نشستند و اینچنین از هزاران میهمان «برخط» میزبانی کردند، ادای احترام کنم.

محرم نیز به مانند نوروز و رمضان امسال، مجالی برای بروز عقلانیت جمعی و مسؤولیت‌پذیری ایرانیان شد؛ روز‌های سختی گذشت و روز‌های سختی می‌گذرد، اما اندوخته‌ی مدنی و معنوی ما از این هنگامه‌های دشوار، ایران را در پیمودن مسیر توانمندتر خواهد ساخت.

السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته

حسن روحانی

رئیس جمهوری اسلامی ایران
 
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تقدیر از بیمه تعاون با اهدای تندیس ملی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان

عکس/ تیپ کوچه بازاری یساری، بهمن مفید و جمال وفایی ۵۳ سال پیش

«جشنواره بیست» بیمه تعاون: ۲۰ درصد تخفیف، ۲۰ روز فرصت

رنگ و بوی جشنواره سمنوپزان در بجنورد

الهام چرخنده مجری تلویزیون شد

اینفوگرافی/ قرارداد‌های LNG شرکت نفت ابوظبی

«پ. ک. ک» اعلام آتش بس کرد

سرنوشت شوم سیندرلا در خیابان‌های مشهد

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

عکس/ حضور روحانی در مراسم ختم مادر حسام الدین آشنا

تعیین تکلیف وضعیت تعطیلی تهران در روز یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ژست ناصرالدین شاه با شمشیر ۱۳۷ سال پیش در حال سوارکاری

عکس/ توییت سه سال پیش حساب رهبر انقلاب در ماجرای اوکراین

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

فیلم/ دشمنی با آمریکا خطرناک است

فیلم/ برخورد گرم مریلا زارعی با هواداران در مشهد

چرا انبوه‌سازان کارگر غیرقانونی را ترجیح می‌دهند؟

عکس/ واکنش محسن برهانی به بازداشت هیوا سیفی زاده

فیلم/ ۲۵۶ هزار میلیارد تومان وام برای مدیران بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

سومین دوره مسابقات ستارگان باریستا با درخشش بهترین‌ها به پایان رسید

شرکت سیمان سبزوار ؛ پول‌هایی که دود می‌شود و سنگ‌هایی که نمی‌آید!/ سرمایه‌هایی که به ثمن بخس هدر می‌شود

فیلم/ امیر عابدینی: من در این مجمع غریب بودم

معرفی خودرو پونتیاک جی تی او جاج؛ گنج گرانبها دهه ۷۰ + عکس

مهدی تاج بار دیگر رئیس فدراسیون فوتبال شد

فیلم/ روبوسی تاج و عابدینی پس از پایان رأی‌گیری

فرق آیفون ۱۵ و ۱۶ چیست؟

عکس/ رامبد جوان و دخترش نوردخت در یک مراسم ادبی

عکس/ جان باختن ۶ کوهنورد مفقود شده بانه‌ای

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از محل برگزاری دومین مرحله مسابقه علمی سرآمدان بیمه سرمد در تهران

فیلم/ آواز سوزناک آرمان امیدی قبل از ترخیص از بیمارستان

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

ویزای کریستیانو رونالدو برای ایران صادر شد

امکان افزایش ۵۰ درصدی کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴

عکس/ دورنمای دارالخلافه تهران ۱۳۰ سال پیش از فراز شمس العماره

تفاوت شاهین و ساینا به ۷۷۵ میلیون رسید!

امکان خرید خانه از دسترس خارج شد حتی در شهریار!

عکس/ تغییر نام آمریکانو به کانادیانو در کافه‌های کانادا

النصر در بدترین شرایط به استقلال رسید

صداوسیما کدام حرف‌های پزشکیان را سانسور می‌کند؟

فیلم/ ترامپ: زلنسکی اجازه ورود به کاخ سفید را ندارد

جدیدترین اجاره خانه نوساز نزدیک عید نوروز در چیتگر + جدول

آیا رونالدو برای بازی با استقلال به تهران می‌آید؟

کشف جسد دختر تهرانی در زمین کشاورزی

قیمت دلار در جدال میان بازارساز و انتظارات تورمی

هزینه رهن کامل خانه در جنوب تهران از جوادیه تا نازی آباد + جدول

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۱ اسفند

هزینه اجاره آپارتمان در افسریه اسفند ۱۴۰۳ + جدول

پیکر چهار کوهنورد حادثه بانه پیدا شد

چرا مردم به کاهش مصرف سوخت و انرژی توجه نمی‌کنند؟

سامانه موشکی Kornet-EM سامانه ضد تانک روسیه