اقتصاد۲۴ - محمود واعظی در حاشیه جلسه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به این پرسش که آیا دیوان محاسبات ۵۵۳ مدیر متخلف را به دولت معرفی کرده و این گزارش در اختیار ریاستجمهوری قرار گرفته یا نه، اظهار کرد: این مطلب جدیدی نیست. براساس قانونی که برای رسیدگی به تخلفات وجود دارد، همه تخلفات کارمندان در همین بخش رسیدگی به تخلفات که در نهادها و وزارتخانهها هست، مورد بررسی قرار میگیرد. به دلیل اینکه اعمال نفوذی نشود و حقی ناحق نشود، هر آنچه که مربوط به مدیریتها است نیز در نهاد ریاست جمهوری در کمیتههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد و متخلفان برای دفاع میآیند و کار انجام میشود.
وی افزود: اتفاق جدیدی رخ نداده، در دولتهای مختلف همه مدیرانی که شکایتی علیه آنان است و مشکلی دربارهشان وجود دارد، جای رسیدگیاش همان بخشی رسیدگی به تخلفات است که در ریاستجمهوری وجود دارد.
رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا تعداد ۵۵۳ گزارش درباره مدیران متخلف دولتی از سوی دیوان محاسبات به نهاد ریاست جمهوری واصل شده یا نه، گفت: من تعداد گزارشهایی که دیوان محاسبات کشور به دولت واصل کرده است را نمیدانم. حرفم این است که گزارشها یکجا نمیآید و من این موضوع دیوان محاسبات را در رسانهها خواندم. چیز مهمی هم نیست. باید بیاید چرا که هر مدیری که در جایگاهی قرار دارد، از یک ردهای به بالا اگر تخلف و ادعایی دربارهاش وجود دارد باید در نهایت ریاستجمهوری مورد بررسی قرار گیرد و این کار دارد طبق روال انجام میشود و هیچوقت یک لیست این چنینی نمیآید و خردخرد ارائه میشود.
واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره دلایل سفر وزیر خارجه به چین و طرح این کشور برای تسهیل گفتگوها و نظر دولت در این زمینه، اظهار کرد: سفر آقای ظریف به چین سفر خوبی بود و در صورت مذاکرات ایشان که خواندم دیدم بسیار جامع صحبت شده است و درباره مسائل دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و نیز آن قرارداد ۲۵ ساله به خوبی بحث کردند و درباره مسائل منطقه هم صحبت کردهاند.
وی افزود: در مورد مسائل منطقه مشخص است که تحولات منطقه هم برای ایران و هم برای چین مهم است، به خصوص که چین دیگر کشور گذشته نیست و به دلیل نوع ارتباط اقتصادی که با سایر کشورها دارد، امنیت و ثبات کشورها برایش اهمیت دارد و جدیتر از گذشته مسائل را بررسی میکند و رایزنی انجام میدهد.
رییس دفتر رییس جمهوری با بیان اینکه چین، ایران را یک شریک خوب خود در مسائل اقتصادی میداند، گفت: درباره برجام و موضوعات بینالمللی هم در این سفر صحبت شد که در مجموع سفر موفقی بود و گزارشی هم که وزیر خارجه درباره این سفر ارائه کرد نشاندهنده یک گشایش در همه زمینهها بود.
بیشتر بخوانید: بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه در کمیسیون برنامه و بودجه
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره نامه رییس مجلس به روحانی برای اصلاح قانون بودجه و نظر دولت درباره آن، تصریح کرد: اولاینکه همیشه اینطور بوده که در بودجه بین دولت و مجلس تعامل و مذاکره وجود داشته و اینطور نیست که ما به عنوان دولت چیزی را که مورد تفاهم مجلس نباشد، انجام دهیم و نه مجلس کاری میکند که مورد تفاهم ما نباشد، اما اتفاقی که اخیراً دارد میافتد این است که اول ما خبر را در رسانهها میخوانیم و بعد نامه را دریافت میکنیم! این چیزی است که جدید است وگرنه ما با همه نهادهای انقلابی و حاکمیتی و قوه قضاییه و سایر سازمانها مکاتبه داریم.
وی افزود: من فکر میکنم اصل مطلبی که باید به آن توجه کرد تا اینکه نوع تبلیغاتی که این روزها راه افتاده و مرتب روی هرچیزی تبلیغات میشود این است که بین ما و مجلس درباره بودجه حتماً تعامل انجام خواهد شد.
رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند در دولت ارادهای برای رسیدگی به وضعیت گرانیها وجود ندارد، اظهار کرد: اینکه الان به دلیل شرایط بسیار سختی که کشور با آن مواجه است. هم به دلیل تحریمها و هم مسائل کرونا و اینکه کالاها با نوساناتی مواجه است و قسمتی از آن برمیگردد به افزایش قیمت ارز، من همعقیده هستم و فکر میکنم که مشکل جدی درست کرده است.
واعظی تصریح کرد:، اما اینکه میگویند دولت بیتفاوت است، اصلأ درست نیست از شخص رییس جمهوری تا بقیه کابینه درگیر این موضوع هستند و یکی از دغدغههای روزانه آنان همین مسئله است و باید بگویم که آقای روحانی صد قلم از کالاهای ضروری و مصرفی مردم را در هفته دوبار قیمتش را میگیرند و در کنارش دستور میدهند تا دستگاهها مراقبت بیشتری کنند یا اینکه در جلسه ستاد اقتصادی دولت در ابتدا از وزیر صمت و کشاورزی میخواهند که آخرین وضعیت کالاهای مورد نیاز مردم را بگویند و سیاستها را مشخص کنند.
وی گفت: در آخرین جلسه آقای همتی که سفر خوبی به عراق داشت و توافق خوبی برای منابع ما که در آنجا مسدود شده بود انجام داد، طرحی را برای آینده ارز ارائه کرد که امیدوارم اجرا شود چرا که میتواند گشایش به وجود آورد.
واعظی تأکید کرد: در مجموع همه مسئولان دولت مهمترین دغدغهشان سفره مردم و معیشت مردم است و اینکه بتوانند راهکاری بیایند تا کمتر فشار به مردم وارد شوید.
رییس دفتر رییسجمهوری تصریح کرد: ما الان در یک جنگ و درگیری اقتصادی هستیم. آمریکا با تمام قوا به میدان آمده است و ما با آدمی و گروهی مواجهیم که کاری میکند که اراذل و اوباش انجام میدهند. ما داریم تلاش میکنیم و آنان هم دارند تلاش میکنند.
وی تأکید کرد: اگر شرایط عادی بود و دشمنی نداشتیم که هر روز علیه ما برنامهریزی کند، من به شما میگفتم که سه هفته یا چهار هفته دیگر فلان اتفاقات میافتد، اما هفته گذشته بود که ۱۸ بانک ما تحریم شدند. البته ما این خبر را زودتر شنیده بودیم، برای آن از دو ماه قبل برنامهریزی کردیم، جایگزین مشخص کردیم و با صرافیها و ... کار کردیم، اما اینها چیزهایی نیست که ما بیاییم و علنی بگوییم چرا که وقتی علنی بگوییم دشمن هم میشنود و میرود آن راهها را میبندد.
رییس دفتر رییسجمهوری یادآور شد: شما بدانید که در اکثر وزارتخانههایی که دارند با خارج صادرات یا واردات میکنند، روشهای خاصی دارند که بتوانند تحریمها را دور بزنند، البته این برای ما گران تمام میشود، ولی به هرحال شرایط سخت است.
واعظی ادامه داد: همیشه گفتهایم که شرمنده مردم و این فشارها هستیم، ولی از آنان تشکر میکنیم که میدانند دولت و حاکمیت با این شرایط موافق نیستند، اما بنا ندارند در برابر فشار دشمن تسلیم شوند و قد خم کنند.
وی افزود: الان با توجه به شرایط دنیا و اینکه متوجه شدند از اینهمه فشار و تحریم و برنامهریزی سهماههای که کرده بودند و به هیچ هدفی نرسیدند، نتیجه آن این است که هرکس در آمریکا سر کار آید دیگر میداند که چه این دولت باشد و چه رییس جمهوری دیگر بیاید با این ملت، نظام و حکومت از طریق فشار نمیتواند به نتیجه برسد و باید تغییر موضع بدهد و در آینده وضعیت بهتر میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی از ۲۷ مهر اظهار کرد: این تحریمها از سال ۲۰۱۰ برقرار شد و هفته آتی نیز تحریمها برداشته میشود؛ اقدامی که صورت گرفته، کاری بزرگ بود و از دو جنبه برای ملت ایران اهمیت دارد؛ نخستین جنبه اینکه تحریمی که برای صادرات و واردات تسلیحات داشتیم، برداشته میشود.
واعظی افزود: توفیق بزرگ دیگر این است که یک کُشتی اساسی بین ما و آمریکا صورت گرفت؛ آنها با تمام قوا آمده بودند تا این تحریم تمدید شود، اما موفق نشدند، سپس رفتند مکانیزم ماشه را طرح کردند که باز هم موفق نشدند؛ در نهایت دیدیم که این آمریکا کشوری نیست که با امکانات و تکیه بر نفوذ خود بتواند هر چیزی را به دیگران تحمیل کند.
وی با تاکید بر اینکه این توفیقات فقط برای دولت نیست بلکه متعلق به مردم و حکومت است و ما باید قدر آنها را بدانیم، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه یکشنبه روز مهمی است؛ آیا برنامهای برای این روز وجود دارد؟ گفت: وقتی مانعی برداشته میشود، دیگر میتوان حرکت کرد و از روز یکشنبه به بعد هرکاری که تا گذشته نمیتوانستیم در این زمینه انجام دهیم را انجام میدهیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره اینکه آیا قراردادی در خصوص صادرات یا واردات تسلیحات منعقد شده است نیز گفت: در این خصوص از قبل مقدماتی انجام شده است.
واعظی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره موضع رئیس جمهوری درباره ابتکار عمل روسیه درباره ماجرای قره باغ تصریح کرد: از اینکه در منطقه ما جنگ و خونریزی نباشد، استقبال میکنیم و معتقدیم همه اختلافات و بحرانها نباید راه حل نظامی داشته باشد بلکه باید از طریق مذاکره و گفتگو و بر اساس اصول شناخته شده بینالمللی باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس موضع ما در ارتباط با قره باغ این اشت که باید تمامیت ارضی کشورها بر اساس مرزهای بینالمللی به رسمیت شناخته شود و مورد احترام طرفین قرار بگیرد. ما همیشه ضرورت پایان اشغال را گوشزد کردیم و فکر میکنیم که اگر طرفین در این چارچوب گام بردارند، در آینده میتوانیم شاهد عدم استمرار این درگیری و بحران باشیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه «لازمه هر گفتوگویی آتش بس است» اظهار کرد: از میانجی گری روسیه در تعیین آتش بس تشکر میکنیم و امیدواریم طرفین به ۴ قطعنامهای که در این زمینه وجود دارد، متعهد باشند.
واعظی در پایان درباره جزئیات سامانه جامع تجارت گفت: رئیس جمهوری طی چند ماه قبل دستور دادند سامانههایی که هر کدام از دستگاهها دارند را به هم متصل کنیم تا تمام اطلاعات بصورت آنلاین مورد استفاده قرار بگیرد؛ این طراحی انجام شد و در جلسه دیروز اختلافاتی از نظر فنی بین برخی بخشها مطرح شد و در نهایت مصوبهای دست یافتیم. قرار شد که بخشهای که هنوز به این سامانه متصل نشدهاند یا اینکه بصورت آفلاین متصل هستند تا تاریخ ۹۹/۹/۹ اطلاعات سامانههای مختلف خود را به این سامانه متصل کنند.