اقتصاد۲۴ - دکتر سیما سادات لاری درمورد آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از دیروز تا امروز ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که ۶۹۰ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۱۱۷ نفر رسید.
لاری ادامه داد: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۸۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی افزود: سه هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور امروز دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹
به گفته وی، تاکنون ۱۰ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۴۹۹ آزمایش تشخیص کرونا۹ در کشور انجام شده است.
لاری تاکید کرد: بر اساس آخرین تحلیل ها، در حال حاضر ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به گفته وی، شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کلیه گروههای سنی، از جمله گروه سنی کودکان و نوجوانان در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند، توصیههایی را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در کودکان اعلام کرد.
دکتر سیما سادات لاری، گفت: همانطور که بارها اعلام کردیم، کلیه گروههای سنی، از جمله گروه سنی کودکان و نوجوانان در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند؛ بنابراین لزوم استفاده از ماسک در این گروه سنی و نظارت مداوم والدین در نحوه استفاده صحیح از آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: بنابراین توصیه ما این است که برای کودکان از ماسکهای متناسب با اندازه صورت و برای تشویق آنها به ماسک زدن از ماسکهای رنگی و جذاب استفاده کنید. به کودکان خود آموزش دهید که تحت هیچ شرایطی ماسک خود را با فرد دیگری تعویض نکنند، هرگز به بخش جلویی ماسک دست نزنند و هنگام برداشتن ماسک از روی صورت از قسمت بندها آن را خارج کنند. همچنین در صورت مرطوب یا آلوده شدن ماسک، حتما آن را تعویض کرده و ماسک آلوده را در سطلهای زباله دردار بیندازند.
لاری ادامه داد: ضروری است که در صورتی که کودک دارای اختلالات شناختی یا تنفسی شدید است و در تحمل استفاده از ماسک مشکل دارد، حتما با پزشک مشورت شود. اگرچه معمولا برای کودکان مبتلا به نقص ایمنی، مبتلا به فیبروز کیستیک یا بیماریهایی مانند سرطان، استفاده از ماسک توصیه میشود، اما این قدام باید با مشورت پزشک اتفاق بیفتد.
وی گفت: توصیه میشود برای کودکانی که مهارت لازم جهت استفاده از ماسک را ندارند، مانند کودکان دچار اختلالات تکاملی، ناتوانی، کم شنوایی، معلولیت و ... از محافظ صورت یا شیلد استفاده شود. همچنین لازم است، محافظهای صورت چندبار مصرف، بعد از هربار استفاده به درستی با آب و صابون و مواد شست شو، شسته شوند یا با الکل ۷۰ درصد ضدعفونی شوند.