تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
بیت کوین وازد کانال ۳۶ هزار دلار شد

سقوط آزاد ارز‌های دیجیتال

بازار ارز‌های دیجیتال در حالی سراسر قرمزپوش شد که عوامل مختلفی می‌تواند در این موضوع نقش داشته باشد.

سقوط آزاد ارز‌های دیجیتال

اقتصاد ۲۴ - کابوس سرمایه‌گذاران در بازار‌های جهانی در حال تبدیل‌شدن به واقعیت است. روز گذشته، رمزارز‌ها با افتی کم‌‎سابقه همراه شدند و تقریبا تمام ارز‌ها در این رالی نزولی، مشارکت داشتند. هر چند که این روند در ادامه روز با مشخص شدن کف قیمتی، در برخی ساعات افزایشی شد و احتمالا در ادامه روز نیز این رفتار پرنوسان ادامه خواهد داشت، اما تا لحظه تنظیم این خبر در ساعت ۱۹ به وقت تهران، بازدهی منفی برای اکثر رمزارز‌ها ثبت شده است. اگر نرخ ۳۰ هزار دلار را کف معاملات در روز‌های اخیر بنامیم، می‌توان عنوان کرد که در ۱۰ روز اخیر ارزش بیت‌کوین، تقریبا نصف شده است. نکته قابل‌توجه این است که این بازار، در‌حالی‌که نوسان قابل‌توجهی دارد، هیچ مداخله‌ای در بازار ایجاد نمی‌شود و حتی ممکن است که کف و سقف تاریخی در یک روز ثبت شود. طلای جهانی نیز صبح خود را صعودی آغاز کرد؛ اما در ادامه روز با افزایش شاخص ارزش دلار، طلا نیز روند نزولی خود را در پیش گرفت. ارزش بازاری رمزارز‌ها طی روز گذشته، یک‌چهارم کاهش یافته است. روز گذشته، کارشناسان عوامل متعددی درخصوص تحلیل فنی و رویداد‌های بیرونی برای این ابرنوسان یک روزه مطرح کردند. از نگاه کارشناسان فنی، نزول روز گذشته با از دست رفتن حمایت بسیار مهم ۴۲ هزاردلاری بیت‌کوین تشدید شد؛ کارشناسان معتقد بودند، درصورتی‌که بیت‌کوین زیر حمایت ۴۲ و ۳۶ هزاردلاری تثبیت شود، باید منتظر از دست‌رفتن بخش عظیمی از ارزش این بازار بود.

پای چین در میان است؟

شروع روز چهارشنبه، با ریزش شدید بازار رمزارز‌ها همراه شد. روزی که بیت‌کوین برای اولین بار در سال میلادی با عبور از مقاومت مهم ۴۲ هزاردلاری، تا قیمت ۳۰ هزار دلار نیز پایین رفت.

می‌توان دلایل این افت شدید را در دو نقطه شرق و غرب جهان جست‌و‌جو کرد. روز گذشته، سه نهاد مهم در چین، اظهارنظر خود درباره رمزارز‌ها را یادآور شدند. انجمن ملی مالی اینترنت چین، انجمن بانکی چین و انجمن پرداخت و تسویه حساب چین سه نهادی بودند که بر موضع خود، درمورد ممنوعیت خدمات رمزنگاری تاکید کردند.

این سه نهاد روز سه‌شنبه یادداشتی را تایید کردند که ممنوعیت‌های اعمال‌شده در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ که موسسات مالی و پرداخت را از ارائه خدمات مربوط به معاملات رمزارز‌ها منع می‌کند، مجددا فعال خواهد شد. همچنین این نهادها، عرضه اولیه کوین‌ها را ممنوع اعلام کردند و نتیجه این مصوبات در آن سال‌ها نیز موجب افت شدید قیمت بیت‌کوین شد. در گزارش اخیر این سه نهاد اقتصادی این‌چنین آمده است که صعود و سقوط شدید قیمتی رمزارز‌ها طی ماه‌های اخیر منجر به بازگشت فعالیت‌های سوداگرانه ارز مجازی شده است. این به‌طور جدی به ایمنی سرمایه‌گذاری مردم آسیب می‌رساند و هدف تصویب این قوانین پوشش و تعدیل ریسک برای سرمایه‌گذاران است، درحالی‌که این تکنولوژی در کشور چین بسیار پرطرفدار است و این کشور بهشت استخراج‌کننده‌های رمزارز است. البته این امکان نیز وجود دارد که این تلاش چین، به‌دلیل ارائه رمزارز چینی باشد. این نهاد‌های چینی در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که این رمزارزها، یک ارز واقعی نیست و نباید به‌عنوان یک ابزار معاملاتی از آن استفاده کرد.


بیشتر بخوانید: نوسان بیت کوین در مرز حساس


عامل دوم را نیز باید در ایالات‌متحده جست‌وجو کرد. جایی که ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلاموتورز، با توییت‌های خود درباره بیت‌کوین و دوج‌کوین تاثیرات منفی روانی شدیدی بر سرمایه‌گذاران خرد در این بازار داشته است. این افت شدید بیت‌کوین با ریزش تقریبا تمام آلت‌کوین‌های مهم همراه شد. به نظر می‌رسد که دعوای ایلان ماسک و معامله‌گران بازار رمزارز‌ها در روز‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت و نبرد شدیدتری در بازار صورت خواهد گرفت.

علاوه بر این موارد، در هفته‌های گذشته نیز اظهارنظر‌های متفاوتی درخصوص پذیرش یا عدم پذیرش رمزارز‌ها در معاملات به گوش می‌رسید. برخی از مقامات رسمی کشور‌ها اعلام کردند که فعالیت رمزارز‌ها محدود خواهند شد، اگرچه برخی از کشور‌ها بر روی مقررات پذیرش رمزارز‌ها کار می‌کنند.

تحلیل فنی از آینده رمزارز

از نگاه تحلیلگران، پادشاه رمزارز‌ها با شکستن مقاومت مهم ۴۲ هزاردلاری، سرمایه‌گذاران را در شرایط خطرناکی قرار خواهد داد. طبق نظر کارشناسان، این محدوده حمایتی از چند جهت اهمیت بالایی دارد و اگر کندل روزانه (معیاری برای نشان دادن نوسانات قیمتی روزانه) خود را پایین‌تر از این قیمت به اتمام برساند، محدوده حمایتی تبدیل به مقاومت قوی برای رشد آتی بیت‌کوین خواهد شد. از نگاه تحلیلگران فنی، علت اهمیت قیمت ۴۲ هزاردلار برای بیت‌کوین در اندیکاتور فیبوناچی و میانگین متحرک آن نمایان است. بیت‌کوین در صورتی که این حمایت را از دست بدهد، باید منتظر واکنش بازارساز‌های این رمزارز در کانال پایین‌تر باشد.

در این میان شماری از معامله‌گران باور دارند، دلیل افت ارزش بیت‌کوین و سایر آلت‌کوین‌ها، اظهارات اخیر ایلان ماسک درباره بیت‌کوین بود. معامله‌گران بازار رمزارز‌ها سعی کردند در پاسخ به اظهارات ایلان ماسک برای حمایت از بازار خود، دست به فروش سهام تسلا بزنند. گفته می‌شود از زمان حضور ایلان ماسک در یک برنامه تلویزیونی، سهام تسلا افت بسیاری را تجربه کرده است؛ همان‌طور که دوج‌کوین و بیت‌کوین از آن هنگام افت سنگینی را تجربه کردند.

روز گذشته اتریوم نیز در کنار بیت‌کوین افت سنگینی را تجربه کرد. اتریوم در مقطعی از روز چهارشنبه حتی تا مرز ۲ هزار دلاری افت کرد. با این حال از آن نقطه با افزایش خریداران مواجه شد و ساعت ۷ عصر توانست به محدوده ۲۵۰۰ دلاری برسد.

تناقض حرکت طلا با بیت‌کوین

طلای جهانی در روز چهارشنبه دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در نیمه اول روز، فروشندگان در بازار فعال بودند و توانستند قیمت طلا را تا محدوده هزار و ۸۵۰ دلار کاهش دهند. این اتفاق موجب شد که شماری از معامله‌گران روز سه‌شنبه را روز توقف موقتی حرکت صعوی طلا بدانند. طبق اظهارات مسوولان فدرال رزرو، مبنی‌بر عدم افزایش نرخ بهره حداقل تا زمان رسیدن به اشتغال کامل و موقتی بودن تورم احتمالی و همچنین افزایش بازده خرانه‌داری ایالات‌متحده و افزایش قدرت دلار، قیمت طلا کاهشی شد.

در ادامه روز طلا با قدرت بسیار در مسیر صعودی قرار گرفت و تا ساعت ۸ بعدازظهر حتی توانست خود را به بالای محدوده هزار و ۸۸۰ دلاری برساند.

در واقع در روزی که بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها سیر نزولی را تجربه کردند، طلا توانست راه صعودی را در پیش بگیرد. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که طلا به بالای مرز ۱۹۰۰ دلاری برود، شدت خرید طلا بیشتر خواهد شد. طبق تحلیل کارشناسان تکنیکال، مسیر حرکت پیش‌روی طلا بین مقاومت ۱۹۶۳ و حمایت ۱۷۷۰ دلاری قرار دارد. اما باید دید که آیا رویکرد فعالان بازار‌های سرمایه نسبت به تورم مورد انتظار، همچنان می‌تواند موجب افزایش قیمت کامودیتی‌هایی همچون طلا و مس شود یا خیر.

در این میان، شاخص دلار نیز دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در نیمه اول شاخص دلار با رشد ۳/ ۰ درصدی همراه شد و به ۹۰ واحد رسید. با این حال، در نیمه دوم روز شاخص دلار دوباره تضعیف شد و به محدوده ۸۹ واحدی بازگشت. تضعیف دوباره دلار زمینه‌ساز تقویت اونس طلا شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ عروسی دختر ناصر الدین شاه ۱۳۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره جذاب مریم مومن

عکس/ طارمی روی پوستر اینتر برای دیدار با لایپزیش

عکس/ ناصر ملک‌مطیعی کنار بازیگر زن ترکیه‌ای ۵۸ سال پیش

اینفوگرافی/ ۳۱ نماینده‌ای که پس از استعفا راهی پاستور شدند

عکس/ تغییر عجیب بازیگر روسی سریال خاتون پس از ۶ سال

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

تصویری دردناک از ای دی کارت امید عالیشاه

عکس/ تعهدات بیمه تکمیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ بازنشستگان

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ قیمت هر لیتر بنزین در کشور‌های اطراف ایران

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۷ آذر۱۴۰۳

حذف کیانوش رستمی از مسابقات جهانی

وضعیت هواشناسی امروز

تداوم سبزپوشی بازار بورس

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

این افراد نباید به کنجد لب بزنند

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در پشت صحنه سریال در قلب من

سکانس حذف شده ماه عسل نقی و همسر خارجی‌اش در یک کشتی تفریحی

بلایی که بعد از طلاق سرجنیفر لوپز آمد

خبر گرانی بلیت هواپیما ۳ ماه زودتر رسید!/ تورم ۱۲۰ درصدی بلیت‌های هواپیما در یک سال اخیر

عکس/قالیباف: وزرا اطمینان دادند که قطعی برق بخش خانگی متوقف می‌شود

موافقت کابینه امنیتی اسرائیل با آتش‌بس

عکس/حتی در فلسطین، میزان درآمد سه برابر ایران است!

فیلمی از انفجار بمب در محل حضور ورزشکاران ایرانی

استقلال با مهاجم خارجی قرارداد بست!

کمیسیون تلفیق با هرگونه واردات بنزین در سال آینده مخالفت کرد

سفیر آلمان بی سر و صدا به محل کارش در تهران برگشت

سرپرستان خانوار مجاز به استفاده از کالابرگ الکترونیکی به جای یارانه شدند

نرخ بلیت هواپیما درایام حج سال آینده براساس قیمت ارز و سوخت هواپیما مشخص می‌شود

عکس/کنایه سنگین ضرغامی به علما به‌خاطر جنیفر لوپز!

شمارش معکوس برای آتش‌بس شکننده میان اسرائیل و لبنان/آتش‌بس چه تاثیری بر منطقه و ایران دارد؟

کشف یک کیلو ماده مخدر از معده مسافر اتوبوس

جزئیات نامه مهم آملی لاریجانی به مجلس

واریزی ۲میلیونی به حساب این گروه از بازنشستگان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۷ آذر ۱۴۰۳/ خیز دلار برای صعود به قله ۷۰ هزار تومان

بیانیه وزرای خارجه گروه هفت

عکس/دختر ایرانی تصادف کرد و قهرمان شد!

یک زن برای نخستین‌بار معاون وزیر کار شد

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۷ آ‌ذر ۱۴۰۳/ فشار به سکه از دو جناح

معمار استادیوم تختی درگذشت

ایلان ماسک: پهپاد‌ها جایگزین اف ۳۵ می‌شوند

صحبت‌های اسکوچیچ پیش از دیدار تشریفاتی تراکتور

تهران تا شنبه ۶ درجه سردتر می‌شود

سیاست های پولی و مالی چه تفاوتی دارند؟

چه عواملی بر ارزش ارز یک کشور تأثیر می‌گذارند؟

بیشترین تصادف‌های تهران چه ساعتی است؟

پیش بینی بورس چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳

فیلم/ شکنجه ایرانی‌ها توسط گروگان‌گیر‌های افغان (۱۸+)

مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از مصرف ماکارونی

خرید خودرو‌های وارداتی با حساب وکالتی بانک رفاه کارگران

دستیار رئیس جمهور: در سال ۱۴۲۰ ما وارد دوره کهنسالی می‌شویم

منبع لبنانی: جهت تصویب توافق آتش‌بس آماده باشید

برای گسترش شمولیت مالی و توسعه توثیق الکترونیکی باید نگاه سنتی را کنار بگذاریم

تعیین اعضای دوره نهم شورای عالی حوزه‌های علمیه

عکس/ قرارداد محرم نویدکیا فسخ شد