تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
در فراکسیون نیرو‌های انقلابی چه گذشت؟

توییت عجیب یک نماینده درباره فیلتر اینترنت

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس گفته قرار نیست طرح صیانت از فضای مجازی بر اساس اصل ۸۵ بررسی شود. اما حالا یکی از نمایندگان مجلس گفته یکی از علل موافقت با اصل ۸۵ این طرح، موافقت و حمایت قالیباف بوده است. آن هم در جلسه‌ای که درست یک روز قبل از بررسی این طرح برگزار شده است!

قالیباف

اقتصاد ۲۴-علی خضریان، نماینده مجلس در توییتی به نقش مهم قالیباف در تصویب طرح صیانت مجلس اشاره کرد و نوشت: «از جناب محمدباقر قالیباف که روز گذشته در فراکسیون نیرو‌های انقلاب با اعلام صریح موافقت خود با اعمال اصل ۸۵، موجب انسجام بیشتر نمایندگان شدند، تشکر می‌کنم.»، اما ماجرای این جلسه چیست؟

اشاره علی خضریان، نماینده مجلس به جلسه فراکسیون نیرو‌های انقلابی است که پنجم مرداد ماه یعنی یک روز قبل از بررسی طرح جنجالی صیانت از فضای مجازی برگزار شد.

فراکسیون نیرو‌های انقلابی، فراکسیونی است که محمدباقر قالیباف عضو آن است و اتفاقا ۱۰نفر از امضاکنندگان اولیه طرح صیانت از فضای مجازی هم عضو این فراکسیون هستند.

محمدباقر قالیباف روز ششم مرداد و هنگام بررسی طرج جنجالی صیانت از فضای مجازی در سفر سوریه بود و هنگامی که برگشت در پستی اینستاگرامی از روند بررسی طرح انتقاد کرد و حتی گفت قرار نیست کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این طرح تصمیم بگیرد. او همچنین گفته بود مسدودسازی اینستاگرام و واتس‌اپ برنامه مجلس نیست و تصمیم‌گیری نهایی درباره این پلتفرم‌ها باید به‌صورت مستقیم توسط شورای عالی فضای مجازی انجام شود.

به عبارتی او آنچه در روز ششم مرداد در مجلس تصویب شده بود را رد کرد و حتی به نوعی اعلام کرد مخالف اصل ۸۵ است و کمیسیون فرهنگی نباید درباره این طرح تصمیم‌گیر نهایی باشد.

بسیاری این اظهارات قالیباف را به منزله توقف این طرح اعلام کردند و گفتند احتمالا ماجرای مسدودسازی اینترنت در ایران با این اظهارات مختومه است و یا حداقل مجددا بررسی می‌شود. اما چیزی که مشخص بود، مخالفت صریح رئیس مجلس با این طرح و اصل ۸۵ آن بود.

مخالف یا تسریع‌کننده؟

اما حالا مشخص شده که روز پنجم مرداد ماه، یک روز مانده به بررسی این طرح در مجلس، فراکسیون نیرو‌های انقلابی جلسه‌ای با ریاست قالیباف داشته است. خضریان، نماینده مجلس و عضو این فراکسیون هم در رشته توییتی به بررسی این طرح پرداخته و نهایتا گفته: «از جناب محمدباقر قالیباف که روز گذشته در فراکسیون نیرو‌های انقلاب با اعلام صریح موافقت خود با اعمال اصل ۸۵، موجب انسجام بیشتر نمایندگان شدند، تشکر می‌کنم.»

توییتی که نشان می‌دهد در جلسه پنجم مرداد ماه این فراکسیون اتفاقا درباره این طرح صحبت شده و قالیباف با ارسال این طرح به کمیسیون فرهنگی و بررسی آن بر اساس اصل ۸۵ موافقت کرده و توانسته نظر موافق دیگر اعضا را هم جلب کند.

نکته دیگر این است که از ۳۷ نفر امضاکننده طرح صیانت از فضای مجازی، ۱۰ نفر عضو فراکسیون نیرو‌های انقلابی هستند. یعنی یک چهارم موافقان اولیه طرح عضو فراکسیون نیرو‌های انقلاب هستند. نصرالله پژمان‌فر، مجید نصیرایی، فاطمه محمد بیگی، رمضانعلی سنگدوینی، موسی احمدی، محمد صالح جوکار، رضا تقی‌پور، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، احمدامیرآبادی فراهانی و مهدی روشنفکر.

حالا سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعا رئیس مجلس با این طرح و سپردن آن به کمیسیون فرهنگی مخالف است و یا اینکه مانند دفعه گذشته اظهارات او قابل تفسیر است و یا اینکه موج انتقادات مردم به این طرح، سبب شده که قالیباف هم تغییر موضع بدهد؟

چون بار قبل هم که ماجرای طرح صیانت از فضای مجازی مطرح شد، محمدصالح مفتاح چهره نزدیک به محمدباقر قالیباف در توییتر خود خبر داد طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از دستور مجلس خارج شده است.

اما بعدا مشخص شد که ماجرا مختومه شدن طرح نیست. بلکه قرار است هر کمیسیون یکی، دو موضوع اساسی کشور را صفر تا صد از نظر قانون‌گذاری و نظارت پیگیری کند.

تجارت نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

خبر مهم درباره صدور احکام همسان‌سازی بازنشستگان

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مریم سریال تاسیان با لباس جین و مو‌های فر بلوند

عکس/ صحنه‌های وحشتناک از آتش سوزی در اورشلیم

عکس/ گشت و گذار اشرف پهلوی ۷۲ سال پیش در سوئیس با روسری و پالتو خاص

عکس/ استایل عجیب رونی کلمن و همسرش ۲۳ سال پیش با لباس رسمی در یک مراسم

عکس/ چهره متفاوت فرمانده ارتش در دوران جوانی در جبهه

عکس/ شیطنیت پدر و دختری بازیگر سریال عشق اجاره‌ای در رستوران با عینک آفتابی

عکس/ چوب‌بری با اره مخصوص ۱۰۰ سال پیش در حضور خان قاجاری

عکس/ ژست زنان مطرب و لباسدار حرم احمدشاه ۱۱۴ سال پیش با پوشش عجیب و موهای گل زده

عکس/ حال و هوای مردم ۱۰۰ سال پیش در بازار اردبیل و دوران قاجار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست هاشمی رفسنجانی با لباس شخصی سوار بر قایق در کیش

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ مراسم تدفین بروسلی ۵۲ سال پیش در هنگ کنگ

خواص ضد پیری پرتقال

عکس/ چهره ترسناک هیتلر ۱۰۹ سال پیش با سبیل متفاوت در ۲۷ سالگی

فریب این نوع نان را نخورید

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از یک عروسی در کردستان و دوران قاجار با موسیقی و رقص کردی

عکس/نوجوانی هادی چوپان با مدل مویی خاص

عکس/ قابی دیده نشده هاشمی رفسنجانی ۴۷ سال پیش در کنار یاسر عرفات، بهشتی و منتظری

عکس/پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد فرشته حسینی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴/ دو راهی ریزش و صعود قیمت طلا؟

عکس/ استایل اروپایی ثریا اسفندیاری و مادر آلمانی اش ۶۶ سال پیش در کلن با پالتو پوست

عکس/خانواده بهرام رادان در یک تیپ بامزه

زیر باران اردیبهشت؛ روایتی از رنج و امید کارگران/ داستان مرگ ارزان و زندگی گران در خط تولید سود!

عکس/ بازیگر زیبای سریال تاسیان

عکس/ چهره دیده نشده از سردار اسماعیل قاآنی در دوران جوانی با لباس نظامی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴/ معامله‌گران در انتظار شنبه سرنوشت‌ساز

عکس/ چهرۀ متفاوت امیر دریادار سیاری در دوران جوانی در جبهه

عکس/ نوه‌های ناصرالدین شاه در کنار برده‌های سیاهپوست

ایرادات لایحه پالرمو به روایت سخنگوی مجمع تشخیص

مصوبه دولت؛ اراضی واگذار شده به پتروشیمی موسوم به میانکاله مسترد می‌شود

پیش بینی سالی خیره کننده برای طلا

فیلم/بخشی از اعترافات پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیاد خدایی

عباس عبدی: شاهد یک نوع بلبشوی مدیریتی هستیم

توضیحات نماینده قم درباره یک کلیپ خبرساز

عکس/پرتره‌ای از چارلز یکم، پادشاه انگلستان در حدود ۴۰۰ سال پیش

تمام ادارت، بانک‌ها و مدارس این شهر فردا (۱۱ اردیبهشت) تعطیل شد

نخستین عکس از بابک زنجانی خارج از زندان

تاریخ پرداخت کسورات معوقه بازنشستگان مشخص شد

ساعت کاری کارمندان از ۱۵ خرداد از ۶ صبح تا ۱۳ ظهر خواهد بود

اعتبار کالابرگ اردیبهشت ۱۴۰۴ شارژ می‌شود؟

عکس/ رضاشاه و نازلی صبری ملکه مصر ۹۱ سال پیش

آخرین وضعیت پرونده فساد ۱۲۳ میلیون دلاری پتروشیمی جم

فعالیت‌های بارگیری، تخلیه و اعلان بار در بندر شهید رجایی به شرایط عادی بازگشت

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

باتلاق یمن و خسارت‌های میلیارد دلاری که آمریکا متحمل شده

سازمان حج و زیارت اطلاعیه داد

آغاز عملیات جست‌وجوی مفقودین انفجار بندرعباس

نماینده خدابنده: استیضاح‌کنندگان همتی به دنبال های و هوی بودند

عکس/ چارلی چاپلین در کنار گاندی

هشدار وقوع طوفان و باد شدید در تهران

رویترز: اوکراین احتمالا امروز توافق معدنی با آمریکا را امضا می‌کند

معرفی خودرو تویوتا کراون مجستا؛ زیبا و استوار با رینگ‌های آلومینیومی

اینفوگرافی/ وضعیت محبوبیت ترامپ در ۱۰۰ روز ریاست جمهوری

فیلم/ ادامه آتش سوزی مرگبار در اسرائیل