تاریخ انتشار: ۰۶:۵۲ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ از مناطق آزاد جهان گزارش می‌دهد؛

مناطق آزاد لیتوانی، بهشت مالیاتی سرمایه‌گذاران/ اهمیت برندینگ در بزرگترین اقتصاد منطقه بالتیک

کشور لیتوانی دارای هفت منطقه آزاد اقتصادی است که هرکدام تلاش می‌کنند تا با تخصصی کردن فعالیت‌های خود گامی موثر در تجارت خارجی و اقتصاد کشورشان بردارند.

ساجده رحیمی، اقتصاد۲۴- جمهوری لیتوانی بزرگترین و جنوبی‌ترین کشور در میان سه جمهوری حوزه بالتیک در اروپاست. همسایگانش پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۹۰ تشکیل شد. لیتوانی به عنوان سرزمین جنگل‌ها و آب ها، افتخار‌ها و استقلال ها، شناخته می‌شود.

۱۱ مارس سال ۱۹۹۰، یک سال پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، لیتوانی نخستین جمهوری شوروی بود که اعلام استقلال کرد و خیلی سریع از اقتصاد دستوری به سمت اقتصاد بازار حرکت کرد. پیش از بحران مالی جهانی که از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ به درازا کشید، لیتوانی یکی از سریع‌ترین رشد‌های اقتصادی در اتحادیه اروپا را دارا بود. اقتصاددانان معتقدند لیتوانی یکی از بیشترین رشد‌های اقتصادی را در جهان دارد. امروزه این کشور در فهرست شاخص توسعه انسانی سازمان ملل متحد، در رده «توسعه بسیار بالای انسانی» قرار دارد. لیتوانی بزرگترین اقتصاد در میان کشور‌های حوزه دریای بالتیک محسوب می‌شود.

لیتوانی عضو اتحادیه اروپاست و در سال ۲۰۰۷ به پیمان شنگن پیوست. محصولات صادراتی این کشور شامل مواد معدنی، منسوجات و پوشاک، ماشین‌آلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، چوب و مواد غذایی است که به کشور‌های روسیه، لتونی، آلمان، استونی، لهستان، هلند، سوئد، انگلیس، آمریکا، دانمارک و فرانسه صادر می‌شود.
 

مناطق آزاد لیتوانی


لیتوانی دارای ۷ منطقه آزاد اقتصادی است که هرکدام در مکان‌های مختلفی در سراسر کشور واقع شده اند و با ارائه آمادگی برای ساختن اماکن صنعتی با زیرساخت‌های فیزیکی و یا قانونی، خدمات پشتیبانی و مشوق‌های مالیاتی، شرایط بسیار خوبی را برای توسعه تجارت فراهم می‌کنند. مناطق آزاد تجاری ظرف ۶ سال اول مالیات سود را اعمال نمی‌کنند و ۵۰ درصد معافیت مالیات سود را برای ۱۰ سال آینده اعمال می‌کنند. مالیات زمین در کل مدت زمان بهره ۵۰ درصد تخفیف دارد و مالیات سود سهام و مالیات بر املاک و مستغلات برای سرمایه گذاران خارجی اعمال نمی‌شود.

کاوناس دومین شهر بزرگ لیتوانی و پایتخت موقت سابق این کشور است که در برگیرنده منطقه آزاد اقتصادی کاوناس و یکی از مهمترین مناطق آزاد این کشور است که بین دو رودخانه نریس و نمان قرار دارد. این منطقه دارای سه بخش منطقه تولید و لجستیک و خیابان تجاری یا کسب و کار و منطقه مسکونی فرودگاه هوایی است.

در حقیقت منظور از منطقه مسکونی فرودگاه هوایی منطقه‌ای است که در حوالی فرودگاه برای هواپیما‌هایی خصوصی طراحی شده که می‌توانند در فضای مسکونی و در کنار قسمت مسکونی ساکن آن پارک شوند. این پارک‌ها متعلق به بخش خصوصی هستند.

منطقه آزاد اقتصادی کلایپدا یکی دیگر از مناطق آزاد لیتوانی است. این شهر در دهانه ورودی خلیج لاگون یعنی جایی که این خلیج با دریای بالتیک متصل است، واقع شده است. این منطقه در سال ۱۹۹۶ تاسیس شد، اما بعدا بسته شد و سپس در سال ۲۰۱۵ مجدد افتتاح و راه اندازی شد. منطقه آزاد اقتصادی کلایپدا در صنایع مهندسی مانند فلز، پلاستیک، پارچه و الکترونیک متمرکز شده است و به عنوان بندری برای تماس با کشتی‌های مسافرتی و حمل و نقل حمل و نقل ارائه می‌شود.

کلایپدا سومین شهر بزرگ لیتوانی است و اهمیت این شهر در این است که یک بندر به اصطلاح بدون یخ در حوزه بندر‌های دریای بالتیک محسوب می‌شود. از مزایای این منطقه آن است که بندر آن می‌تواند کشتی‌هایی به طول ۲۵۰ متر با پیش نویس‌های تا ۱۳.۵ متر را در خود جای دهد.

منطقه آزاد ماریام پوله در نزدیکی مسیر اروپا و راه آهن بالتیکا تاسیس شد و در چهار صنعت فلزکاری، فرآوری مواد غذایی، جنگلداری و علوم تخصص دارد و به عبارتی می‌توان گفت هر یک از مناطق آزاد این کشور در تلاش اند تا برند خاص خود را داشته باشند و در حوزه‌ای تخصصی برای اقتصاد کشور تلاش کنند.
 
ارسال نظر