اقتصاد۲۴ -پیمان حدادی روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت را ارزیابی کرد و افزود: در چند روز اخیر مهمترین مشخصه معاملات در بازار سرمایه کاهش چشمگیر ارزش معاملات بود، به گونه که معاملات خرد سهام در روزهای متوالی به کمتر از یک هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان در روز رسید.
وی اظهار داشت: در هفتهای که گذشت کمترین ارزش معاملات از نیمه دوم سال ٩٨ تا به امروز به ثبت رسید که این موضوع همچنان باعث پا برجایی نگرانی سهامداران و افزایش عرضه در بازار شد.
حدادی اظهار داشت: رکودی که همچنان در بازار ادامه دارد باعث افزایش فشار فروش به خصوص در نماد سهام شرکتهای کوچک میشود و امکان دارد عمدتا به لحاظ بنیادی از شرایط مناسب تری نسبت به سهام بزرگ بازار برخوردار نباشند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با قرار گرفتن شاخص بورس در محدوده یک میلیون و ٢٠٠ هزار واحد تحرکهایی در سهام شرکتهای بزرگ بازار ایجاد شد، از اواسط هفته نمادهای بزرگ مورد استقبال بازار و سهامداران قرار گرفتند و حتی در روز سه شنبه این سهام به صف خرید رسیدند و شاهد وجود معاملاتی معقول در سهام این شرکتها بودیم.
وی اظهار داشت: اخبار منتشر شده در برخی از سایتها مربوط به غنی سازی ٦٠ درصدی اورانیوم توسط ایران و تنشهایی که در رابطه با بحث کشتی اسراییلی به وجود آمد باعث شد تا شدت عرضه در بازار در آخرین روز معاملاتی هفته افزایش پیدا کند و دوباره شاهد ترس سهامداران از سرمایه گذاری و افزایش فشار فروش در این بازار باشیم.
حدادی به روند معاملات بازارهای جهانی در هفتهای که گذشت اشاره کرد و افزود: در هفتهای که گذشت نوسان خاصی در قیمت جهانی وجود نداشت و بازار جهانی تاثیر مثبت یا منفی خاصی را بر معاملات بازار سهام نداشتند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: زمانی قیمت جهانی یا مولفههای بنیادی میتوانند تاثیر مثبت و منفی بر بازار سهام داشته باشند که نقدشوندگی در بازار وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: تا زمانی که در بازار سهام شاهد صفهای فروش متوالی باشیم و طی روزهای زیادی این روند در بازار وجود داشته باشد همچنین در کنار آن نقدشوندگی در بازار وجود نداشته باشد به بحث ارزندگی در بازار دست پیدا نخواهیم کرد.
بیشتربخوانید:بازدهی ماهانه شاخص کل بورس چقدر بوده است؟
حدادی روند معاملات بورس در هفته آتی را پیش بینی کرد و گفت: به نظر میرسد که روند بازار سهام در هفته پیش رو با توجه به طرح جدید سازمان بورس مبنی بر انتشار اوراق توسط شرکتهای سرمایه گذاری، هلدینگها و همچنین خرید سهام از طریق منابع حاصل از اوراق به سمت خروج از رکود و بهبود روند معاملات پیش برود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این بهبود معاملات در نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار خواهد بود، گفت: اگر بهبود معاملات سهام بزرگ در روزهای آینده ادامه دار باشد میتوان این امید را داشت که این روند به کلیت بازار سرایت کند و شاهد جمع آوری صفهای فروش در شرکتهای کوچک باشیم.
وی ادامه داد: در صورتی که این اتفاق رخ ندهد همچنان بازار با عدم وجود خریدار موثر دست و پنجه نرم میکند و از صفهای فروش کاسته نخواهد شد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه، ۲۵ فروردین ماه) با ۶ هزار واحد کاهش به عدد یک میلیون و ۲۴۳ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته قبل آن افت کم رمقی را تجربه کرد.