توزیع ۲۳۰هزار تن شکر در بازار/آغاز طرح ضربتی برخورد با گرانفروشان
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توزیع بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر طی یکماه گذشته، گفت: به اندازه دو ماه شکر آماده عرضه به بازار داریم و از امروز طرح ضربتی برخورد با گرانفروشان آغاز میشود.
اقتصاد۲۴ – قیمت شکر طی روزهای اخیر در بازار دچار نوساناتی شده است. گزارش های میدانی نشان می دهد مغازه های خرده فروشی که قبلا هرکیلوگرم شکر را ۶ هزارتومان عرضه می کردند این محصول را هم اکنون کیلویی ۹ هزارتومان عرضه می کنند. مغازه داران عنوان کردند که کمبود عرضه شکر در بازار باعث این افزایش قیمت است.
یکی از مغازه داران گفت: شکر در بازار به سختی تامین می شود.
طرح ضربتی برخورد با گرانفروشی شکر از امروز، جمعه،آغاز میشود
در همین زمینه یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به افزایش قیمت شکر در خردهفروشیها اظهارداشت: از بعدازظهر امروز،جمعه، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تعریزات حکومتی طرح ضربتی برخورد با گرانفروشی شکر را اجرا خواهند کرد.
وی ادامه داد: بازرسان این نهادها به فروشگاه ها، مغازه ها و کلیه مراکز عرضه سطح شهر مراجعه و بر قیمت عرضه این کالا نظارت خواهند کرد.
سیف با بیان اینکه شکر نرخ مصوب دارد و این قیمت باید روی بسته بندی آن درج شده باشد، گفت: اگر بسته ای دارای قیمت نباشد یعنی قیمت روی آن پاک شده است.
طی حدود یکماه اخیر بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر در بازار توزیع شده است
معاون وزیرجهاد کشاورزی اضافه کرد:طی ۱۰ روز گذشته ۱۷۰ هزارتن شکر در کشور توزیع شده و در مجموع از ۱۵ بهمن تاکنون ۲۳۰ هزارتن در بازار توزیع شده است.
وی به چسبندگی قیمت ها و تمایل برخی از واسطه هایی که شکر در اختیار دارند، به حفظ قیمت در سطوح بالاتر، اشاره کرد و گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی طی روزهای جاری نسبت به اجرای طرح نظارت بر شبکه توزیع، مقابله با گرانفروشی و همچنین جلوگیری از عدم عرضه واحدها وارد عمل می شوند و بزودی نتایج آن در بازار خود را نشان می دهد.
سیف با اشاره به اینکه دولت با این مساله مقابله می کند، گفت: آنها نیز با ایجاد شایعه، بازار را برای این کار آماده می کنند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد:شکر عرضه شده در خرده فروشی ها و همچنین شکر مورد نیاز صنوف و صنایع دارای قیمت مصوب سازمان حمایت است ضمن اینکه فروش بالاتر از آن قیمت، گران فروشی محسوب می شود.
معاون وزیر جهاد تصریح کرد: لازم است همه متقاضیان اعم از مردم، صنوف و صنایع برای مقابله با این اقدام غیرقانونی از طریق مزاجع ذیربط اقدام کنند. سامانه ۱۲۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت شکایت مردمی است.
سیف افزود: به منظور تامین خط تولید کارخانجات و صنوف در شرایط پرمصرف اسفندماه، شکر مورد نیاز همه صنوف اعم از تولیدی و توزیعی نظیر فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف از طریق کارگروه های تنطیم بازار استانها به مقادیر فوق(بیش از ۲۳۰ هزارتن) تامین شده است.
اعلام روزانه قیمت شکر در کانال تلگرامی سودجویان!
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه گفته می شود کارخانجات شکر را به نرخ مصوب ۳۰۰۰ تومان عرضه نمی کنند و این کالا با قیمتی حدود ۵۵۰۰ تومان عرضه می شود، گفت: این بحث مربوط به کارخانجات است اما در مراکز خرده فروشی گرانفروشی شکر مورد تایید نیست چراکه ما به اندازه کافی شکر در بازار توزیع کرده ایم.
سیف با بیان اینکه برای صنف و صنعت نیز از ۲۳ بهمن ماه در حال توزیع شکر هستیم، افزود: مصرف شکر در کشور ماهانه ۱۸۰ هزار تن است ضمن اینکه از نیمه دوم بهمن ماه بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر در بازار توزیع شده و روزانه حدود ۵۷ هزارتن آن عملیاتی شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه کسانی که شکر دارند، با ایجاد یک کانال تلگرامی روزانه قیمت شکر را اعلام می کنند و در پی افزایش قیمت این کالا هستند.
سیف گفت: کارخانجات شکر را تحویل دلال می دهند و آنها نیز شکر را کیلویی ۳۰۰۰ تومان فاکتور می کنند و علاوه بر این به ازای هرکیلوگرم محصول، ۱۵۰۰ تومان اضافه به صورت نقدی می گیرند تا ردی از آنها باقی نماند و تعزیرات نتواند موضوع را پیگیری کند.
فروش شکر با نرخ بالاتر از قیمت مصوب تخلف است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شکر در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های منتخب اصناف با قیمت هرکیلوگرم ۳۶۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان عرضه می شود ضمن اینکه ۴۰۰ مرکز منتخب اصناف این شکر را توزیع می کنند.
سیف گفت: قیمت مصوب شکر ۹۰۰ گرمی حداکثر ۴ هزارتومان و شکر یک کیلوگرمی ۴۲۰۰ تومان و فروش کالا با قیمتی بیش از این تخلف است و با گرانفروشان برخورد می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توزیع شکر دولتی در بازار ادامه دارد، اضافه کرد: با گران فروشان این کالا برخورد شدید صورت می گیرد و ما از مردم می خواهیم گران فروشان را معرفی کنند.
وی با بیان اینکه مردم باید در چنین شرایطی رحم داشته باشند، افزود: در مواردی بازرس های تعزیراتی به مغازه هایی برخورد کردند که شکر را به قیمت ۳۶۰۰ تومان خریداری کرده اند اما آن را ۶۰۰۰ تومان به مردم می فروشند که این تخلف است و عده ای دارند در حق مصرف کنندگان اجحاف می کنند. متاسفانه در حال حاضر جو روانی جامعه به نفع گرانفروشان است و مردم این مساله را به راحتی قبول می کنند درحالی که نباید اینگونه باشد.
به اندازه دو ماه شکر آماده عرضه داریم
سیف ادامه داد: همین الان، ما به اندازه دو ماه شکر سفید، آماده عرضه به بازار داریم.
وی با اشاره به تاخیر در برداشت نیشکر در خوزستان به دلیل بارندگی های اخیر، گفت: ما حدود ۵۵۰ هزارتن شکر در داخل زمین داریم اما به دلیل بارندگی برداشت آن به تاخیر افتاد.
برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شده است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از هفته گذشته در جنوب خوزستان با کاهش میزان بارندگی ها، برداشت به تدریج آغاز شده است، ادامه داد:سال گذشته همین موقع، شکر روی دست کارخانجات مانده و باعث چالش شده بود. اما امسال به دلیل اینکه برداشت نیشکر در زمان خود انجام نشده، شاهد کمبود عرضه بوده ایم با این حال دولت بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر را به بازار عرضه کرده است تا کمبود جبران شود.
وی درباره اینکه آیا بهتر نبود کمبود عرضه با واردات رفع شود، با اشاره به شرایط سخت تامین ارز و اینکه صلاح نیست این ارز صرف واردات شکر شود، گفت: واردات این کالا به کشور موجب تضعیف تولیدکنندگان و کارخانجات نیشکر خواهد شد ضمن اینکه ما نیازی به واردات نداریم.