اقتصاد۲۴ - «مجید همتی» روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد.
وی افزود: این بیماری در دامها علامت خاصی ندارد و گاهی تنها باعث یک تب خفیف میشود لذا علائم بالینی قابل ملاحظهای در دام ندارد و دامها صرفا به عنوان مخزن ویروس تلقی میشوند.
همتی اظهار داشت: این بیماری در انسان دارای علائم نسبتا شدیدتری است و معمولا با تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، سردرد و استفراغ آغاز و نهایتا ۳ تا ۶ روز بعد از این علائم، خونریزی از دیواره عروق شروع و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص شود.
بیشتر بخوانید: علایم ابتلا به تب کریمه کنگو را بشناسید
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی کرمانشاه یادآور شد: مخزن این ویروس در طبیعت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و جوندگان مانند خرگوش همچنین حشراتی مانند کنهها هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند.
همتی مهمترین راه انتقال بیماری به انسان را از طریق گزش کنهها و تماس با بافت و ترشحات دام آلوده مخصوصا در زمان ذبح دام، قصابی و همچنین تماس با ترشحات انسان آلوده به این بیماری اعلام کرد.
وی ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مبارزه با کنهها و انگلهای دامی از طریق سم پاشی و اصلاح جایگاه دامی است همچنین افرادی که با دام در تماس هستند مانند دامداران، پرسنل کشتارگاههای دام، دامپزشکان و ... باید وسایل ایمنی از قبیل لباس کار، ماسک، چکمه و دستکش را به همراه داشته باشند.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی کرمانشاه گفت: این بیماری ممکن است از طریق تماس با گوشت دامهای آلوده و یا مصرف این گوشتها به صورت نیم پخته به انسان انتقال یابد که به منظور پیشگیری از این حالت بایستی گوشت را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال معمولی و در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری نمود که با رعایت پروسه جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین میرود.
همتی به شهروندان توصیه کرد گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری و جهت اطمینان، پیش از مصرف آن را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال خانگی با دمای ۴ تا ۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
این بیماری واکسیناسیون ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری از طریق روشهای ذکر شده است.