اقتصاد۲۴- یوسف داداش زاده با اعلام این خبر گفت: در راستای ابلاغیه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور به منظور تشکیل کمیتههای تخصصی جهت تدوین برنامه هفتم توسعه، مسئولیت کمیته فرهنگ و توانمندسازی جامعه محلی به معاونتهای فرهنگی اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد محول شد و این کمیته در منطقه آزاد ارس نیز بر همین اساس تشکیل شد.
بیشتر بخوانید: با ۲۵ میلیارد تومان اعتبار مسیر ارتباطی بلوار ساحلی ارس به بلوار کلیسا اجرا میشود
داداش زاده افزود: بر اساس مطالعه دقیق پیشینه کشورهای موفق در حوزه توسعه مباحث فرهنگی و توانمندسازی جامعه محلی، ابعاد و پارامترهای منطبق با ارزشهای حاکم در کشوراستخراج شد که شامل سه بعد فرهنگی، اجتماعی و اقتصاد محلی و ۸۷ پارامتر میباشد که بر همین اساس گزارشی از وضع موجود تهیه و ارسال شد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در مرحله تدوین گزارش وضعیت مطلوب میباشیم تا با بهره گیری از نخبگان جامعه محلی و افراد متخصص، گزارشی از آسیبها و چالشها تدوین و ارسال شود.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه ضمن تشریح ابعاد مورد بررسی این کمیته در خصوص بعد فرهنگی گفت: ما در بحثهای فرهنگی بدنبال تامین زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری به منظور حفظ و احیا سنت ها، آیین ها، ادبیات و موسیقی فولکولور، غذاهای محلی، صنایع خلاق، مباحث دینی و مذهبی و بطور کلی شاخصههای فرهنگی ایرانی اسلامی میباشیم.
یوسف داداش زاده عنوان کرد: توجه به صنایع دستی، توسعه زیرساختهای گردشگری، بهره مندی از استارت آپ ها، حمایت از صنایع روستادوست و ایجاد بستر جهت مشارکت بیش از پیش ارسوندها در مباحث اقتصادی از موارد مهمی است که ما در بحث اقتصاد محلی مد نظر قرار داده ایم.
داداش زاده یادآور شد: در بعد اجتماعی؛ تامین و ارتقا شاخص توسعه انسانی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، حذف آسیبهای اجتماعی، نقش آفرینی نهادهای داوطلبی اعم از NGO ها، سمن ها، انجمن ها، ارتقای سطح دانش شهروندی و توجه ویژه به مقوله زنان، جوانان، سالمندان و معلولین از مهمترین مباحث مورد تاکید است.