تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
هم سرمایه گذاری صندوق نوآوری به بار نشست

تولید داروی ترک اعتیاد و ضد درد‌های سرطانی ازسوی یک شرکت دانش بنیان

داروی ترک اعتیاد و ضد درد‌های سرطانی بوپرنورفین ۲ میلی‌گرم با منشا تریاک با حمایت ۳۶ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب طرح هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری در کارخانه‌ای به مساحت ۱۹۲۰ متر مربع و با ظرفیت ۸۲۶ کیلوگرم معادل ۴۱۳ میلیون عدد قرص پرونو با حضور مجازی دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سردار مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شد.

تولید داروی ترک اعتیاد و ضد درد‌های سرطانی ازسوی یک شرکت دانش بنیان

اقتصاد۲۴- این پروژه دانش‌بنیان با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد تومانی در قالب هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری انجام شده است که سهم صندوق نوآوری از این میزان ۳۶ میلیارد تومان بوده است.

بوپرنورفین (Buprenorphine) دارویی است که عمدتا برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود، مصارف درمانی دیگری از جمله تسکین درد‌های شدید، قبل از بیهوشی، کنترل و برگرداندن مهار تنفسی ناشی از فنتانیل در بیهوشی نیز دارد.

داروی بوپرنورفین جزء دارو‌های ترک اعتیاد است که به دلیل دارا بودن خواص ویژه، آن را نسبت به دیگر دارو‌های این زمینه برتری داده است.

یعقوب حقیقتیان، مدیرعامل شرکت مهرسام دارو، تولید این محصول را علاوه بر کاهش ارزبری، راهکار مبارزه با یکی از معضلات اجتماعی کشور دانست و گفت: اعتیاد یکی از چالش‌های آسیب‌رسان است که تمامی‌کشور‌ها با آن درگیر هستند. بر این اساس دارو‌های مختلفی برای ترک اعتیاد در دنیا وجود دارد که معتبرترین آن داروی ترک اعتیاد بوپرنورفین است. این محصول در اشکال مختلفی، چون آمپول نالوکسان، کپسول خوراکی نالتروکسان و فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی) عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در برنامه امروز از محصول و خط تولید آن رونمایی شد، اما پیش از این یک میلیون قرص بوپرنورفین ۲ میلی گرم تولید شده است و ۶ میلیون قرص نیز در پروسه تولید قرار دارد. در مدل فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی)، محصول به بدن فرد معتاد تزریق می‌شود و حالت خماری تا یک ماه به منظور خروج اثرات مواد مخدر از بدن بیمار باقی می‌ماند.

به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، منشا این دارو تریاک است که ماده اولیه تدائین از آن تهیه شده و بعد از انجام ۹ فرآیند شیمیایی به بوپرنورفین تبدیل می‌شود که جایگزین مناسب و منطقی برای متادون است. این محصول برای اولین بار در سال ۱۹۶۴ در انگلستان تولید شده و در دنیا به عنوان مناسب‌ترین داروی ترک اعتیاد مطرح است که می‌توانیم با قیمت قابل رقابت در تولید، این محصول را به کشور‌های دیگر نیز صادر کنیم.

حقیقتیان خاطرنشان کرد که پیش از این از متادون برای ترک اعتیاد استفاده می‌شد که علاوه بر خاصیت اعتیادآوری، هزینه‌هایی، چون ارزبری بالا برای کشور به همراه داشته است. معضل اعتیادآوری متادون باعث می‌شد که فرد بیمار از مواد مخدر دیگر مانند هرویین به سمت اعتیاد به متادون سوق پیدا کند. بر این اساس دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی‌خواستار ارائه راهکار برای حل این معضل اجتماعی هستند.

مدیرعامل شرکت مهرسام دارو از بالا بودن قیمت واردات بوپرنورفین خبر داد و گفت: تولید این محصول نیاز به تکنولوژی پیشرفته دارد و ما با استفاده از توان فنی و علمی توانستیم به تولید تجهیزاتی دست یابیم که قیمت نهایی این محصول را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و امکان تولید آن را در کشور فراهم می‌کند. این خط تولید از سه نوع رآکتور تشکیل شده که بومی‌سازی شده و با استفاده از توان داخل ساخته شده است.

حقیقتیان ادامه داد: واحد تحقیق و توسعه شرکت موفق به ساخت داخل پیشرفته‌ترین تجهیزات با طراحی کاملا بومی‌سازی شده برای تولید بوپرنورفین شده است که علاوه بر تولید ماده موثره، محصول نهایی یعنی قرص زیر زبانی حاوی ۲ میلی گرم بوپرنورفین به‌صورت هیدروکلراید را نیز تولید کند.

وی در مورد مزیت رقابتی این محصول علاوه بر کاهش قیمت، گفت: سنتز ماده اولیه بوپرنورفین هیدروکلراید با تکنولوژی متفاوت و پیشرفته همراه است. همچنین راندمان بالا و درجه خلوص ۱۰۰ درصد و ناخالصی صفر درصد باعث شده تا در مقایسه با نمونه‌های خارجی مزیت رقابت بالایی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مهرسام دارو، میزان کاهش ارزبری این محصول را ۳۰ میلیون دلار عنوان کرد و در مورد ظرفیت تولید گفت: حجم عملیات اجرایی سالانه ۸۰۰ میلیون عدد قرص است همچنین ظرفیت اسمی تولید ماده موثره ۱۵۰۰ کیلوگرم است. میزان نیاز کشور ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قرص است که علاوه بر تامین نیاز داخل بیش از ۵۰ درصد از تولیدات برای صادرات هدف‌گذاری شده است.

وی در پایان میزان اشتغالزایی تولید این محصول را ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم عنوان کرد.

گفتنی است در ساختار هم سرمایه گذاری، صندوق نوآوری و شکوفایی حداکثر تا ۸۰ درصد نقدینگی مورد نیاز یک پروژه را تامین می‌کند و عامل نیز متعهد خواهد بود حداقل ۲۰ درصد از نقدینگی مورد نیاز هر موضوع از مشارکت را از منابع خود تامین نماید.

منبع: روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳