تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰

خریداری گوشت از منابع داخلی به جای واردات

رئیس انجمن صنفی گاوداران به دولت پیشنهاد داد که به جای واردات گوشت برای تامین ذخایر استراتژیک، از منابع داخلی با همان قیمت وارداتی گوشت خریداری کند که علاوه بر رونق تولید داخل و ساماندهی بازار، دست دلالان در این بازار کوتاه شود.

خریداری گوشت از منابع داخلی به جای واردات

اقتصاد۲۴- احمد مقدسی در پاسخ به چرایی افزایش قیمت گوشت از تولید تا مصرف اظهار کرد: در حال حاضر هر کیلو دام زنده با قیمت ۴۶ تا ۴۷ هزار تومان فروخته می‌شود و اگر گوشت گران به دست مصرف کنندگان می‌رسد به علت حضور واسطه‌ها و گپ بین تولید تا مصرف است.

وی ادامه داد: قیمت کلش از کیلویی ۸۰۰ تومان به کیلویی۳۵۰۰ تومان، یونجه نیز از کیلویی ۲۵۰۰ تومان به ۵۷۰۰ تومان و ذرت علوفه‌ای نیز از کیلویی ۹۰۰ به ۱۵۰۰ تومان رسیده و به طور کل هزینه‌های تولید بالا رفته است؛ به طوری که قیمت تمام شده تولید برای گاوداران با نهاده دولتی ۵۲ هزار تومان و بدون نهاده دولتی ۵۷ هزارتومان است، اما دامداران دام‌هایشان را با ضرر و کمتر از قیمت‌های ذکر شده می‌فروشند.

رئیس انجمن صنفی گاوداران در پاسخ به این سوال که قرار بود برای کاهش واسطه‌ها در عرضه گوشت گوساله مراکز عرضه مستقیم ایجاد شود، ولی چرا خبری از این مراکز نیست؟ گفت:متاسفانه عده‌ای اجازه ندادند که این طرح اجرایی شود و با وجود درخواست‌های مکرر ما، ولی این طرح ادامه‌دار نشد.


بیشتر بخوانید: آخرین قیمت گوشت قرمز در بازار


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نهاده دولتی به دامداری‌ها تعلق می‌گیرد یا خیر؟ گفت: تقریبا همه دامداری‌های صنعتی نهاده دولتی دریافت می‌کنند، اما به دامداری‌های روستایی و پرواربندان نهاده بسیاری کمی داده می‌شود.

به گفته وی اگر دامدار دامش را با قیمت هرکیلو ۵۲ هزارتومان (قیمت تمام شده تولید با دریافت نهاده دولتی) بفروشند گوشت گوساله مخلوط نباید بیش از ۱۲۰ هزارتومان به دست مصرف کننده برسد.

مقدسی در پایان به ارائه راه کار برای ساماندهی بازار گوشت و حذف واسطه‌ها پرداخت و گفت: دولت می‌تواند به جای واردات، از منابع داخلی با همان قیمت وارداتی گوشت خریداری کند که هم تولید داخل رونق یابد و هم بازار قابل کنترل باشد. همچنین شرکت پشتیبانی امور دام هم می‌تواند برای تامین ذخایر استراتژیک خود از منابع داخلی گوشت تهیه کند و با این اقدام قطعا دلالان حذف خواهند شد. ما نیز آمادگی این را داریم که گوشت گوساله گرم درجه یک را کیلویی ۱۲۰ هزارتومان در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار