تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۰۵ تير ۱۴۰۰

وزیر بهداشت: در ماه‌های آینده از واکسن خارجی بی‌نیاز می‌شویم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان بازار دارویی کشور در ایام کرونا به خوبی مدیریت شد، گفت: در ماههای آینده به تدریج از واکسن‌های خارجی بی‌نیاز می‌شویم و حتی این امکان هست که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در سازمان جهانی بهداشت، به دنیا صادر شود.

واردات واکسن کرونا به کشور

اقتصاد۲۴- به نقل از وبدا، سعید نمکی روز شنبه در همایش معاونین غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: در ابتدا می‌خواهم به چند سیاست اصلی که بعد از ورودم به وزارت بهداشت با کمک شما عزیزان ساماندهی کردیم، اشاره کنم. یکی از این ابعاد مهم، پاکیزه کردن و مبارزه با فسادی است که در آن مجموعه شکل گرفته بود.

وی افزود: تلاش زیادی کردیم تا با تکیه بر تولید داخلی و جلوگیری از واردات بی رویه و لگدمال کردن تولید داخل توسط واردات، کمک ویژه‌ای به تولید داخلی کنیم و در این راستا، سیاست ما این بود که سالیانه حداقل ۲۵ درصد ارزبری را در حوزه واردات کاهش دهیم. اما این حرکت بسیار بزرگ با طوفانی از تخریب علیه همه ما مواجه شد. اما همه ما ایستادیم و ثابت کردیم که می‌شود در طول یک سال با وجود فشار‌هایی نظیر سیلاب‌های گسترده، مدیریت زائرین اربعین، آنفلوانزا و کووید ۱۹، حداقل یک و نیم میلیارد دلار ارزبری در زمینه واردات دارو و تجهیزات پزشکی را کم کرد و به افزایش تولید داخلی تبدیل کرد.

بی نیازی از سایر کشور‌ها در عرصه تامین همه اقلام مقابله با کرونا

نمکی ضمن قدردانی از تلاشگران عرصه دارو و تجهیزات پزشکی که به افزایش تولید داخلی کمک کردند، گفت: در روز‌های نخست شیوع کرونا مجبور بودیم ماسک و تجهیزات پزشکی را از بیرون از مرز‌ها با خواهش و تمنا بیاوریم، اما با کمک شما در عرض کمتر از دو ماه به تولید داخلی همه اقلام رسیدیم و حتی در کمال بی نیازی توانستیم آماده صادرات اقلام پزشکی به بیرون از مرز‌ها نیز شویم. این موفقیت جز با تلاش تولیدگران داخلی، جز با تسهیلات ویژه‌ای که در دانشگاه‌ها درنظر گرفته شد و جز با راهکار‌های سازمان غذا و دارو برای صدور محوز‌های موردنیاز میسر نمی‌شد. امروز با کمال افتخار می‌توانم بگویم که یکی از کشور‌هایی هستیم که در زمینه همه اقلام موردنیاز مقابله با کرونا، بی نیاز هستیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: همکاران داروساز ما توانستند دارو‌هایی مانند فاویپراویر و رمدسیویر که واردات آن‌ها برای ما حسرت بود را در کمتر از دو ماه تولید کنند؛ این موضوع یکی از افتخارات بی نظیر جمهوری اسلامی ایران است. این دارو‌ها حتی به مرحله صادارت نیز رسید. ما امروز، صادرکننده دستگاه‌های کمک تنفسی در جهان هستیم؛ بنابراین از تلاشگران عرصه دارو و تجهیزات پزشکی تشکر می‌کنم که اجازه ندادند نسخه‌ای در دست بیماران سرگردان بماند. (بجز نسخه‌هایی که خارج از نرم و فارماکوپه ما بود و برخی همکاران پزشک ما تجویز می‌کردند و مردم را به داروخانه‌ها گسیل داشته و آن‌ها را سرگردان می‌کردند.)

بازار دارویی کشور در ایام کرونا به خوبی مدیریت شد

وی ادامه داد: اگر می‌خواستیم مانند بسیاری از اقلام دیگری که در این ایام وابسته به ارز بود و برای مردم مشکل ایجاد کرد، با دارو نیز همانگونه رفتار کنیم، مسلما قرص استامینوفن هم جزو نایاب‌های بازار دارویی کشور می‌شد، اما شما نه تنها این داروها، بلکه داروی بیماران خاص را نیز به خوبی مدیریت کردید.

همواره باید برای کرونا آماده باشیم

وی درخصوص بیماری کرونا تصریح کرد: نکته مهم این است که همواره باید برای کرونا آماده باشیم. به عنوان کسی که کرونا را هر لحظه رصد می‌کند، تمام دغدغه ام این است که رفتار آینده ویروس چگونه است و قرار است کدام استان‌ها درگیر ویروس و پیک شوند؟ درحال حاضر گرفتار ویروس هندی و آفریقای جنوبی هستیم. تمام تلاش همکاران ما معطوف به عبور و مرور مردم از مرزهاست. افغانستان با توجه به فشار طالبان، مهاجرینی را به کشور ما گسیل داشته که همه این‌ها ممکن است که عوارض و مسائل خاص برای ما داشته باشند، چراکه از پاکستان عبور می‌کنند و آنجا نیز با بیماری‌هایی نظیر کووید، التور و مالاریا درگیر است.

امیدوارم گرفتار پیک‌های بعدی نشویم

وزیر بهداشت تصریح کرد: از همکاران داروساز می‌خواهم که فراموش نکنند که ماه هاست با کرونا درگیریم و خود را برای ذخایر دارویی برای ماه‌های آینده آماده کنند. امیدوارم گرفتار پیک‌های بعدی نشویم، اما نباید مطمئن باشیم که پیک دیگری رخ نخواهد داد؛ لذا باید مراقب باشیم و دارو‌های ضدویروس کافی در اختیار داشته باشیم. بار‌ها گفته ام که اگر بتوانیم داروی ضدویروس را در اولین فاز درگیری بیمار به او بدهیم، فاز دوم که فاز التهابی و درگیری ریوی است را در بیمار کاهش خواهیم داد، از این رو خواهشم این است که دپوی خود را برای درمان سرپایی برای درمانگاه‌های سرپایی و بستری موقت، حفظ کنید.


بیشتر بخوانید: فیلم/ روحانی: همچنان به خرید واکسن خارجی نیازمندیم


وی تاکید کرد: برای ویروس هندی و آفریقای جنوبی که ویروس چموش تری است، حتما ذخایر خود را برای دارو و تجهیزات پزشکی آماده کنید. از دکتر شانه ساز می‌خواهم که این موضوع را حتما پیگیری کنند.

پیگیری مانده بدهی سازمان‌های بیمه گر به شرکت‌های پخش

وی ضمن تاکید بر پیگیری مانده بدهی سازمان‌های بیمه گر به سازمان غذا و دارو برای تامین دارو‌های ضدویروس، بیان کرد: در این مدت دارو‌های ضدویروس به موقع برای بیماران تامین شد که اگر مصرف سرپایی به موقع انجام نمی‌شد، بیماران حداقل هفت تا ۱۰ روز در بیمارستان بستری شده و هزینه‌های بیشتری برای سازمان‌های بیمه گر می‌تراشیدند، متاسفانه پول درمان‌های سرپایی با تاخیر پرداخت می‌شود که فردا در جلسه شورای عالی بیمه این موضوع را مطرح می‌کنم تا این پول به پخش‌ها پرداخت شده و پخش‌ها نیز دارو را به شما بدهند و ذخیره دارویی افزایش یابد.

نمکی افزود: از طرفی با شرکت‌های سازنده در تماس باشید که وسط این گرفتاری بدون دارو نمانیم. تاکنون بیماری را به گونه‌ای مدیریت کردیم که هیچ بیماری پشت درب بیمارستان‌ها معطل نماند و هیچ بیماری به دلیل سن، مذهب و وضعیت مالی نامناسب و ...، از درمان بازنماند و دیگر بیماران برآن‌ها ارجحیت نداشتند. ما به همه بیماران خدمت رسانی کردیم که نشان افتخاری برای نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران است.

وی درخصوص نظارت بر دارو گفت: سامانه‌هایی برای نظارت بر دارو راه اندازی شده است. سامانه تی تک امروز با تی تکی که ما تحویل گرفتیم تفاوت‌های زیادی دارد و تی تک فعلی، گرچه به دلایلی به تاخیر افتاد، اما با تغییرات خوبی در امر نظارت همراه است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نظارت‌ها باید افزایش پیدا کند، گفت: سامانه‌های جدیدی که اعلام می‌کنیم، با وسواس دنبال شود تا مبحث نظارت از دستمان خارج نشود.

وی درخصوص نظارت بر داروخانه‌ها نیز عنوان کرد: نظارت بر داروخانه ها، کار شماست. برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران تعرفه حق فنی را در قانون نشاندیم، اما این دلیل نمی‌شود که داروساز نظارت نکند. دستور ما این است که نظارت‌ها را افزایش دهید و داروخانه‌ها بیشتر نظارت شوند. در برخی شهر‌ها متاسفانه دکتر داروساز نقش نظارتی بر داروخانه اش ندارد.

نمکی درخصوص واکسن کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: روز گذشته افتخار بزرگ ملی نصیب شد و واکسن ملی کووید ۱۹ به مقام معظم رهبری تزریق شد و این موضوع یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ما از روز نخست هم واردات و هم تولید واکسن را پیگیری کردیم. از روز نخست اعتقاد داشتم در آینده کشوری مدیریت کرونا را به خوبی انجام خواهد داد که بتواند تمام ابعادش را در درون مرز‌ها مدیریت کند. این ویروس هنوز ناشناخته‌های زیادی دارد که باید همواره مراقبش باشیم. عدم شناخت پیچیدگی‌های ویروس، دانشمندان دنیا را هم به اشتباه گرفتار کرده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز یکی از تولیدکنندگان موفق واکسن کووید ۱۹ در جهان هستیم، خاطرنشان کرد: از معاونین غذا و دارو خواهش می‌کنم امر نظارت بر توزیع و تزریق واکسن را جدی بگیرند. همواره تاکید کرده ام که حتما یک نفر از همکاران معاونت غذا و دارو در کنار تیم واکسن قرار گیرد.

وی گفت: از دکتر شانه ساز و همکارانشان نیز برای تسهیل در اخذ مجوز‌های لازم برای انجام فاز‌های آزمایشات بالینی واکسن کووید ۱۹ تشکر می‌کنم.

نمکی تصریح کرد: در ماه‌های آینده به تدریج از واکسن‌های خارجی بی نیاز می‌شویم و حتی این امکان هست که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در who، به دنیا صادر شود.

قدردانی از تلاش‌ها و کمک‌های بخش خصوصی واردات دارو

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در پایان عنوان کرد: در ایام سخت کرونا صنعت دارو به شدت جوانمردی کرد و بخش خصوصی واردات دارو نیز مردانگی به خرج داد. معتقدم بخش خصوصی اصیل، نجیب و پاکیزه‌ای در داخل کشور داریم که در ایام سخت در کنار مردم بودند و برخی از آن‌ها با حداقل اسناد، دارو وارد کردند و هنوز ارز آن را دریافت نکرده اند، این عزیزان در ایام سخت در کنار ما بودند و زمانیکه تولید داخلی کافی نبود، مایحتاج مردم را وارد و تامین کردند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟