اقتصاد۲۴- مهدی زارعی معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این دیدار تَوانبَخشی را به معنای بازتوانی و بازگرداندن تواناییهای یک فرد به حالت حداکثر استقلال خواند و گفت: قاعدتا در مراکز توانبخشی به فرد توانخواه کمک میشود تا توانایی از دست رفته خود را پس از یک واقعه، بیماری یا آسیب که منجر به محدودیت عملکردی وی شده است، مجدداً به دست آورد.
به گفته وی توانبخشی حوزه علمی بسیار وسیعی در مجموعه خدمات بهداشتی و درمانی محسوب میشود و به افراد کمک میکند تا پس از ابتلا به مشکلاتی نظیر سکته مغزی، ضایعات نخاعی، جراحیهای ارتوپدی، ضربه مغزی، سوختگی، کم شنوایی، اختلال پردازش مرکزی شنوایی، مشکلات تعادل و ... تا حد امکان بر مشکل خود غلبه نموده و استقلال عملکردی قبلی را بازیابد.
بیشتر بخوانید: یکپارچگی کارکردی رکن اصلی موفقیت قشم برای تبدیل شدن به مقصد نخست گردشگری کشور
زارعی از مسئولان مرکز توانبخشی هلر خواست که در ارائه خدمات به افراد توانخواه در هر شرایط، وضعیت روحی و روانی افراد را در نظر بگیرند و حفظ کرامت انسانی را سرلوحه برخوردها و رفتارهای خود قرار دهند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در بازدید از بخشهای مختلف مرکز توانبخشی هلر از قبیل بینایی سنجی، شنوایی سنجی، طب فیزیکی و توانبخشی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، مددکاری اجتماعی و مشاوره توانبخشی با پرسنل شاغل و مراجعه کنندگان این مرکز گفتگو کرد.
براساس این گزارش مدیر مرکز توانبخشی هلر نیز در دیدار با معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گزارشی از روند فعالیتهای این مرکز ارائه و خواستار هم افزایی سازمانها و دستگاههای مرتبط در جهت ارتقاء کیفیت و کمیت خدمات این مرکز شد.
گفتنی است در این بازدید اعلام شد که در تهیه کتاب برای کارورزان و اجرای برنامههای شاد برای کودکان توانخواه این مرکز از سوی سازمان منطقه آزاد قشم مساعدتهای لازم صورت خواهد گرفت، مضاف بر اینکه در سال ۱۳۹۴ یک دستگاه شنوایی سنجی نیز از سوی این سازمان به مرکز توانبخشی هلر اهداء شده است.
روستای هلر از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم در حومه بندر درگهان و ۱۸ کیلومتری شهر قشم قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن پنج هزار و ۸۲۸ نفر بوده است.