تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

۴ نکته درباره تظاهرات خوزستان

چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی است که تا به این لحظه عاید مردم خوزستان شده؛ نه آب به هورالعظیم برگشت و نه کارون زنده شد؛ خوزستان همچنان تشنه است.

اعتراض در خوزستان

اقتصاد ۲۴ - در خوزستان چیزی تغییر نکرده است؛ کارون همچنان کم آب است، هورالعظیم خشک شده، مردم آب و برق ندارند و پس از چند روز اعتراضات گسترده و کشته شدن بیش از یک نفر، چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی بود که عاید مردم شد. گاومیش‌ها همچنان در بی‌آبی تلف می‌شوند و مردم دبه و تانکر به دست در جستجوی آب هستند.

اعتراضات خوزستان بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشت. کاربران در فضای مجازی از خوزستان نوشتند و گفتند. در این یادداشت به چند نکته مهم درباره این اعتراضات اشاره می‌کنیم.
اعتراض کشاورزان پس از اعتصاب کارگران در خوزستان

آنچه امروز در خوزستان شاهد هستیم به دیروز و هفته قبل محدود نمی‌شود. بیش از یک ماه است که کارگران صنایع مختلف از جمله فولاد و شرکت نفت در شهر‌های مختلف خوزستان از جمله شادگان و اهواز در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و همچینن پایین بود میزان دستمزد و شرایط بد کار دست به اعتصابات سراسری زدند و سرکار خود حاضر نشدند.


بیشتر بخوانید: بودجه‌هایی که آب می‌برد و آبی برای خوزستان ندارد


کارگران هفت تپه در اهواز نیز طی چند هفته اخیر در اعتراض به وضعیت این شرکت پس از خلع ید دست به اعتصاب زدند. برخلاف مدیران، کارگران در این شرکت‌ها را افراد بومی تشکیل می‌دهند که اغلب نیز جوان هستند که به شرایط و وضعیت شغلی و معیشتی خود معترض و خواستار به نتیجه رسیدن مطالبات خود بودند. همان جوانان امروز با تشدید بحران آب و برق در این استان در کنار کشاورزان راهی خیابان‌ها شدند تا صدای خود را حالا در قالب اعتراضات خیابانی به گوش مسئولان برسانند.
تظاهرات در خوزستان بر سر چیست؟

مردم شهر‌های مختلف خوزستان چند دهه است که با مشکل آب شرب دست و پنجه نرم می‌کنند. اساسا مردم خوزستان در دو دهه اخیر هیچ گاه آب شرب سالم در اختیار نداشتند و مردم در خانه‌هایشان از دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌کردند.


بیشتر بخوانید: اتفاق عجیب در میانه اعتصابات صنعت نفت


مردم در روستا‌ها و شهر‌های مختلف خوزستان آب سالم می‌خرند و آب لوله کشی در این استان هیچ‌گاه برای شرب و پخت غذا استفاده نمی‌شود چرا که اصلا قابل استفاده نیست.

آنچه باعث شده امروز در سطح خوزستان مردم به خیابان بیایند به خطر افتادن حیات آن‌ها است که وابسته به شغلشان است. اغلب مردم خوزستان یا دامدار هستند یا کشاورز که امروز در اثر قطع آب خوزستان و انتقال آن به دیگر شهر‌های کشور صد‌ها راس دام تلف و هزاران تُن ماهی نابود و زمین‌های کشاورزی خشک شده.

یک کشاورز روستایی در خوزستان در گفتگو با خبرنگاران می‌گوید: معیشت ما تنها از دام هاست و اگر از دستشان بدهیم، چگونه زندگی کنیم؟ کشاورز دیگری می‌گوید: ایجا همه فقیر هستیم، چیزی نداریم و از دولت می‌خواهیم که به ما رحم کند. نه گوشت نه غذا و نه آب برای خودمان می‌خواهیم، تنها آب برای حیواناتمان بفرستند که تلف نشوند. پرآب‌ترین استان کشور، امروز در خطر خشکسالی قرار دارد. آنچه باعث شده تا مردم خوزستان بیش از چند روز در خیابان‌های شهر‌های مختلف این استان تا صبح فریاد ما تشنه ایم سر بدهند، خشک سالی تالاب هورالعظیم و در نتیجه مرگ صد‌ها راس گاومیش و چندین تن ماهی بود.
تحریف واقعیت اعتراضات در استان خوزستان

اعتراضات در خوزستان هدف مشخصی دارد. خشک شدن تالاب هورالعظیم، بی آبی و بی برقی خون جوانان و مردم این استان را به جوش آورده و منجر به حضور آن‌ها در خیابان شده است. آن‌ها در اعتراضاتشان بر تشنه بودن خود، دام‌ها و مزارعشان تاکید و آن را فریاد می‌زدند.

در این بین سه گروه تلاش می‌کنند برای به ثمر نشستن منافع گروهی و شخصی خود واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد را تحریف کنند و از بیان آنچه به وضوح در این استان می‌گذرد خودداری کرده و دلایل و عوامل دیگری را برای بروز این اعتراضات و تجمعات بیان کنند.

گروه اول برخی رسانه‌های خارجی و افراد خارج نشین هستند که به دنبال نشان دادن تصویر متفاوتی از اعتراضات در خوزستان و بهره برداری سیاسی از آن به نفع خود هستند.

گروه دوم نیز برخی رسانه‌های داخلی و مجازی در داخل کشور هستند که به دلایل نامعلوم تلاش می‌کنند چشمان خود را به روی اعتراضات گسترده در شهر‌های مختلف خوزستان ببندند و آن را به تلاش عده‌ای نوجوان و جوان برای تجزیه طلبی نسبت دهند.

این دو گروه در دو سوی متفاوت و اگرچه به ظاهر در مقابل یکدیگر قرار دارند، اما هردو به تحریف واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد دست زده و باعث بدتر شدن اوضاع در این استان می‌شوند. این نوع پروپاگاندا اساسا نه تنها منجر به پایان این اعتراضات نمی‌شود بلکه آتش خشم مردم این منطقه از به حاشیه رفتن مطالباتشان را افزایش می‌دهد.

گروه سوم نیز مدیران بی کفایتی هستند که نه تنها حاضر نیستند مسئولیت عملکرد خود را بپذیرند بلکه واقعیت را نیز انکار می‌کنند. مصائب استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله بافت قومیتی و منابع غنی از نفت و گاز آن همواره به حاشیه رانده شده است. در چند دهه گذشته آنچه در این استان نادیده انگاشته شده مردم محروم این استان و حقوق اساسی آن‌ها بوده است، اما حالا با گونه جدیدی از انکار مواجه هستیم که صدای مردم را درآورده و به بنزین روی آتش بدل شده.

صدای اختلاف مسئولان بر سر مشکلات خوزستان بالا گرفته و نکته جالب پوشش وسیع اعتراضات و مشکلات مردم این استان از سوی رسانه‌های دست راستی است که در گذشته به این شیوه رواج نداشت. نمونه روشن این مدیران قاسم سلیمانی دشتکی استاندار دولت حسن روحانی است که در اظهارنظری عجیبی گفته بود فیلم اعتراضات در خوزستان جعلی است و خبری از تجمع در این استان نیست. وی همچنین در یک گفتگوی تلویزیونی منکر بی آبی در روستا‌های استان خوزستان شد.

از اعتراض بزرگان طوایف تا خشم جوانان خوزستانی

پس از تشدید تنش آبی در خوزستان، این سران قبال و شیوخ بودند که لب به اعتراض گشودند و با حضور در ادارات آب و برق و استانداری خوزستان مطالبات خود را مطرح کردند.

پیش از شروع اعتراضات گسترده مردمی در خوزستان، تعدادی از کشاورزان، دامداران و ساکنان روستا‌های خوزستان به ادارات آب و برق مراجعه کردند، در بین مراجعه کنندگان برخی سران طوایف نیز حضور داشتند. تصاویر و فیلم‌هایی از این افراد منتشر شد که آن‌ها را در حال گلایه از بی آبی نشان می‌داد.
این تصاویر و فیلم‌ها با بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت. یکی از شیوخ، صحبت‌های مهمی را در حضور مسئولان این استان بیان کرد، وی ضمن گلایه از بی آبی به حوادث عاشورا اشاره کرد و گفت که در این حادثه ۷۲ نفر از بی‌آبی شهید شدند در حالی که اینجا هزاران نفر تشنه هستند. این اعتراضات افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دارد و منجر به آن شد که در فاز بعدی این جوانان باشند که در اعتراض به بی آبی و بی برقی به خیابان‌ها بیایند و اعتراض کنند. از این جهت در اعتراضات خوزستان شاهد حضور دو نسل با مطالبه مشترک بودیم.

هشتگ خوزستان تشنه است حالا به یکی از ترند‌های توییتر تبدیل شده، مردم خوزستان خواستار آب، برق و امکانات اولیه برای ادامه کار و زندگی هستند. مطالبات آن‌ها امروز به لطف فضای مجازی به گوش مردم سایر استان‌ها و مسئولان رسیده، آن‌ها انتظار دارند فراتر از چند تماس و وعده، تصمیمات جدی با هدف بازگشت زندگی به این استان گرفته شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان

عکس/ عشق زوج جذاب سینمای ایران

فیلم/ عراقچی وارد پرتغال شد

عکس/ داریوش ارجمند در کنار علی شریعتی ۵۳ سال پیش

قانون عفاف و حجاب در حالت تعلیق

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

فیلم/آدم ربایان افغان گوش گروگان را بریدند

فیلم/ تصاویر تکان دهنده از ویرانی گسترده در ضاحیه بیروت

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

پرونده توماج صالحی مختومه شد

پسر جواد ظریف کاری کند که آمریکا تابعیتش را لغو کنند

گام تهران و اروپا برای کاهش‌تنش

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

افشاگری وکیل ایرانی از آمار وحشتناک جرایم افغان‌ها در ایران + ویدیو

گزارش بورس امروز دوشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۳

فیلم/ اهدا جایزه به بازیگران زن ممنوع‌الکار در جشن حافظ

عکس/ تجمع کارکنان بیمارستان امام خمینی اهواز

بیشترین کودک‌آزاری در سنین ۳ تا ۷ سال/ «معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند» علت کاهش بازدارندگی در فرزندکشی

خانه یکی از زنان ناصرالدین شاه

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟