تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

۴ نکته درباره تظاهرات خوزستان

چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی است که تا به این لحظه عاید مردم خوزستان شده؛ نه آب به هورالعظیم برگشت و نه کارون زنده شد؛ خوزستان همچنان تشنه است.

اعتراض در خوزستان

اقتصاد ۲۴ - در خوزستان چیزی تغییر نکرده است؛ کارون همچنان کم آب است، هورالعظیم خشک شده، مردم آب و برق ندارند و پس از چند روز اعتراضات گسترده و کشته شدن بیش از یک نفر، چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی بود که عاید مردم شد. گاومیش‌ها همچنان در بی‌آبی تلف می‌شوند و مردم دبه و تانکر به دست در جستجوی آب هستند.

اعتراضات خوزستان بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشت. کاربران در فضای مجازی از خوزستان نوشتند و گفتند. در این یادداشت به چند نکته مهم درباره این اعتراضات اشاره می‌کنیم.
اعتراض کشاورزان پس از اعتصاب کارگران در خوزستان

آنچه امروز در خوزستان شاهد هستیم به دیروز و هفته قبل محدود نمی‌شود. بیش از یک ماه است که کارگران صنایع مختلف از جمله فولاد و شرکت نفت در شهر‌های مختلف خوزستان از جمله شادگان و اهواز در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و همچینن پایین بود میزان دستمزد و شرایط بد کار دست به اعتصابات سراسری زدند و سرکار خود حاضر نشدند.


بیشتر بخوانید: بودجه‌هایی که آب می‌برد و آبی برای خوزستان ندارد


کارگران هفت تپه در اهواز نیز طی چند هفته اخیر در اعتراض به وضعیت این شرکت پس از خلع ید دست به اعتصاب زدند. برخلاف مدیران، کارگران در این شرکت‌ها را افراد بومی تشکیل می‌دهند که اغلب نیز جوان هستند که به شرایط و وضعیت شغلی و معیشتی خود معترض و خواستار به نتیجه رسیدن مطالبات خود بودند. همان جوانان امروز با تشدید بحران آب و برق در این استان در کنار کشاورزان راهی خیابان‌ها شدند تا صدای خود را حالا در قالب اعتراضات خیابانی به گوش مسئولان برسانند.
تظاهرات در خوزستان بر سر چیست؟

مردم شهر‌های مختلف خوزستان چند دهه است که با مشکل آب شرب دست و پنجه نرم می‌کنند. اساسا مردم خوزستان در دو دهه اخیر هیچ گاه آب شرب سالم در اختیار نداشتند و مردم در خانه‌هایشان از دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌کردند.


بیشتر بخوانید: اتفاق عجیب در میانه اعتصابات صنعت نفت


مردم در روستا‌ها و شهر‌های مختلف خوزستان آب سالم می‌خرند و آب لوله کشی در این استان هیچ‌گاه برای شرب و پخت غذا استفاده نمی‌شود چرا که اصلا قابل استفاده نیست.

آنچه باعث شده امروز در سطح خوزستان مردم به خیابان بیایند به خطر افتادن حیات آن‌ها است که وابسته به شغلشان است. اغلب مردم خوزستان یا دامدار هستند یا کشاورز که امروز در اثر قطع آب خوزستان و انتقال آن به دیگر شهر‌های کشور صد‌ها راس دام تلف و هزاران تُن ماهی نابود و زمین‌های کشاورزی خشک شده.

یک کشاورز روستایی در خوزستان در گفتگو با خبرنگاران می‌گوید: معیشت ما تنها از دام هاست و اگر از دستشان بدهیم، چگونه زندگی کنیم؟ کشاورز دیگری می‌گوید: ایجا همه فقیر هستیم، چیزی نداریم و از دولت می‌خواهیم که به ما رحم کند. نه گوشت نه غذا و نه آب برای خودمان می‌خواهیم، تنها آب برای حیواناتمان بفرستند که تلف نشوند. پرآب‌ترین استان کشور، امروز در خطر خشکسالی قرار دارد. آنچه باعث شده تا مردم خوزستان بیش از چند روز در خیابان‌های شهر‌های مختلف این استان تا صبح فریاد ما تشنه ایم سر بدهند، خشک سالی تالاب هورالعظیم و در نتیجه مرگ صد‌ها راس گاومیش و چندین تن ماهی بود.
تحریف واقعیت اعتراضات در استان خوزستان

اعتراضات در خوزستان هدف مشخصی دارد. خشک شدن تالاب هورالعظیم، بی آبی و بی برقی خون جوانان و مردم این استان را به جوش آورده و منجر به حضور آن‌ها در خیابان شده است. آن‌ها در اعتراضاتشان بر تشنه بودن خود، دام‌ها و مزارعشان تاکید و آن را فریاد می‌زدند.

در این بین سه گروه تلاش می‌کنند برای به ثمر نشستن منافع گروهی و شخصی خود واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد را تحریف کنند و از بیان آنچه به وضوح در این استان می‌گذرد خودداری کرده و دلایل و عوامل دیگری را برای بروز این اعتراضات و تجمعات بیان کنند.

گروه اول برخی رسانه‌های خارجی و افراد خارج نشین هستند که به دنبال نشان دادن تصویر متفاوتی از اعتراضات در خوزستان و بهره برداری سیاسی از آن به نفع خود هستند.

گروه دوم نیز برخی رسانه‌های داخلی و مجازی در داخل کشور هستند که به دلایل نامعلوم تلاش می‌کنند چشمان خود را به روی اعتراضات گسترده در شهر‌های مختلف خوزستان ببندند و آن را به تلاش عده‌ای نوجوان و جوان برای تجزیه طلبی نسبت دهند.

این دو گروه در دو سوی متفاوت و اگرچه به ظاهر در مقابل یکدیگر قرار دارند، اما هردو به تحریف واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد دست زده و باعث بدتر شدن اوضاع در این استان می‌شوند. این نوع پروپاگاندا اساسا نه تنها منجر به پایان این اعتراضات نمی‌شود بلکه آتش خشم مردم این منطقه از به حاشیه رفتن مطالباتشان را افزایش می‌دهد.

گروه سوم نیز مدیران بی کفایتی هستند که نه تنها حاضر نیستند مسئولیت عملکرد خود را بپذیرند بلکه واقعیت را نیز انکار می‌کنند. مصائب استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله بافت قومیتی و منابع غنی از نفت و گاز آن همواره به حاشیه رانده شده است. در چند دهه گذشته آنچه در این استان نادیده انگاشته شده مردم محروم این استان و حقوق اساسی آن‌ها بوده است، اما حالا با گونه جدیدی از انکار مواجه هستیم که صدای مردم را درآورده و به بنزین روی آتش بدل شده.

صدای اختلاف مسئولان بر سر مشکلات خوزستان بالا گرفته و نکته جالب پوشش وسیع اعتراضات و مشکلات مردم این استان از سوی رسانه‌های دست راستی است که در گذشته به این شیوه رواج نداشت. نمونه روشن این مدیران قاسم سلیمانی دشتکی استاندار دولت حسن روحانی است که در اظهارنظری عجیبی گفته بود فیلم اعتراضات در خوزستان جعلی است و خبری از تجمع در این استان نیست. وی همچنین در یک گفتگوی تلویزیونی منکر بی آبی در روستا‌های استان خوزستان شد.

از اعتراض بزرگان طوایف تا خشم جوانان خوزستانی

پس از تشدید تنش آبی در خوزستان، این سران قبال و شیوخ بودند که لب به اعتراض گشودند و با حضور در ادارات آب و برق و استانداری خوزستان مطالبات خود را مطرح کردند.

پیش از شروع اعتراضات گسترده مردمی در خوزستان، تعدادی از کشاورزان، دامداران و ساکنان روستا‌های خوزستان به ادارات آب و برق مراجعه کردند، در بین مراجعه کنندگان برخی سران طوایف نیز حضور داشتند. تصاویر و فیلم‌هایی از این افراد منتشر شد که آن‌ها را در حال گلایه از بی آبی نشان می‌داد.
این تصاویر و فیلم‌ها با بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت. یکی از شیوخ، صحبت‌های مهمی را در حضور مسئولان این استان بیان کرد، وی ضمن گلایه از بی آبی به حوادث عاشورا اشاره کرد و گفت که در این حادثه ۷۲ نفر از بی‌آبی شهید شدند در حالی که اینجا هزاران نفر تشنه هستند. این اعتراضات افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دارد و منجر به آن شد که در فاز بعدی این جوانان باشند که در اعتراض به بی آبی و بی برقی به خیابان‌ها بیایند و اعتراض کنند. از این جهت در اعتراضات خوزستان شاهد حضور دو نسل با مطالبه مشترک بودیم.

هشتگ خوزستان تشنه است حالا به یکی از ترند‌های توییتر تبدیل شده، مردم خوزستان خواستار آب، برق و امکانات اولیه برای ادامه کار و زندگی هستند. مطالبات آن‌ها امروز به لطف فضای مجازی به گوش مردم سایر استان‌ها و مسئولان رسیده، آن‌ها انتظار دارند فراتر از چند تماس و وعده، تصمیمات جدی با هدف بازگشت زندگی به این استان گرفته شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان