تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰

افراد دیابتی از خوردن این میوه‌ها اجتناب کنند

متاسفانه شیوه زندگی مردم علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت است و مردم توجهی به میزان مصرف مواد قندی خود ندارند.

میوه های مضر برای افراد دیابتی

اقتصاد ۲۴ - یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می‌دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:"ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می‌شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می‌کنند. "

دکتر سید مرتضی صفوی با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می‌دهند، گفت: "در سال‌های ۸۴ تا ۸۶ که در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت فعالیت داشتم تصور نمی‌کردیم آمار ابتلا به دیابت چنین رشدی داشته باشد. متاسفانه شیوه زندگی مردم علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت است و مردم توجهی به میزان مصرف مواد قندی خود ندارند.» وی ادامه داد: «درحال حاضر مصرف قند و شکر و مواد قندی مثل مربا، شربت، نوشابه، نبات، آبنبات، شکلات و شیرینی در کشور ما بالاست و همین زیاده روی در مصرف باعث شده ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا شده و در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات داشته باشند. "

عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در توضیح بیماری دیابت گفت: "دیابت دو نوع دارد که نوع یک مادرزادی بوده و وابسته به انسولین است، ولی نوع دو این بیماری بیشتر از سنین ۳۰ سالگی شروع می‌شود و سن ۴۰ سالگی اوج این بیماری است.

میوه های مضر برای افراد دیابتی

در افرادی که به دیابت مبتلا می‌شوند بنا به دلایلی انسولین مترشحه از لوزالمعده آن‌ها کاهش پیدا کرده یا کاملا قطع می‌شود در این صورت قند نمی‌تواند در بدن تجزیه شود و مستقیما وارد خون شده و قند خون فرد افزایش پیدا کرده و دیابت بروز می‌کند.» وی ادامه داد: "معمولا اگر قند خون ناشتای فرد دیابتی در حد ۱۱۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد می‌توانیم با رژیم غذایی آن را کنترل کنیم، ولی وقتی قندخون فرد بالاتر از این مقدار باشد لازم است پزشک برای کنترل قند خون فرد دیابتی دارو تجویز کند و زمانی که مقدار قند خون فرد خیلی بالا باشد و کنترل آن با دارو ممکن نباشد برای فرد انسولین تجویز می‌کنیم. "


بیشتر بخوانید: غذاهایی که نفخ را کاهش می‌دهند


دکتر صفوی درباره غذا‌هایی که اثرات سوء بر قند خون دارد؛ گفت: "مواد قندی ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خیلی زود قندخون را بالا می‌برد باید از برنامه غذایی فرد دیابتی حذف شود و مصرف قند‌های مرکب مثل خرما، کشمش، انجیر و توت خشک جایگزین این مواد شود. در کنار حذف مواد قندی ساده لازم است مصرف مصرف فیبر غذایی افزایش پیدا کند که بیشتر در پوست میوه جات مثل پوست خیار و پوست سیب وجود دارد همچنین از میان نان ها، نان سنگک برای دیابتی‌ها مناسب‌تر است. "

وی درباره میوه‌هایی که دیابتی‌ها باید از مصرف آن پرهیز کنند، گفت: "میوه‌هایی که قند بالایی دارند مثل خربزه، موز، طالبی، انگورعسگری قند بالایی دارند و باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنند، ولی میوه‌هایی که شیرین نیستند مثل سیب گلاب و سیب درختی و یا خیار برای دیابتی‌ها بسیار مناسب است و می‌توانند مانند افراد عادی بین دو تا چهار سهم از این میوه‌ها را استفاه کنند. هر سهم به اندازه یک پرتقال یا سیب درشت است. "

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره میزان مصرف شیر و لبنیات در دیابتی‌ها گفت: «مصرف شیرکم چرب برای دیابتی‌ها مشکلی ندارد، ولی شیر‌های پرچرب برای دیابتی‌ها مناسب نیست. اساسا دیابتی‌ها را از مصرف غذا‌هایی که کلسترول بالایی دارند منع می‌کنیم، چون اثر منفی بر قند خون آن‌ها دارد.» وی ادامه داد: «افراد مبتلا به دیابت باید روزانه دو تا سه سهم از گروه شیر مصرف کنند البته دیابتی‌هایی که در دوره بلوغ و سن رشد هستند لازم است دو تا چهار سهم از گروه شیر و لبنیات مصرف کنند. یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ، ۴۵ گرم پنیر به اندازه یک قوطی کبریت و سه چهارم لیوان کشک پاستوریزه که برابر با یک سهم می‌باشند.»

دکتر صفوی در پایان تاکید کرد: "آموزش و فرهنگ سازی نقش موثری در پیشگیری از دیابت که نرخ آن در جامعه ما رو به افزایش است، دارد. "

 

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ترامپ سی ان ان را تهدید کرد

مدیرعامل شرکت بیمه دی: به خوش نامی بیمه دی افتخار میکنیم

هیوا سیفی‌زاده کیست؟/ از آواز کلاسیک تا مسیری پرچالش در دنیای هنر ایران

تقدیر از بیمه تعاون با اهدای تندیس ملی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان

عکس/ تیپ کوچه بازاری یساری، بهمن مفید و جمال وفایی ۵۳ سال پیش

«جشنواره بیست» بیمه تعاون: ۲۰ درصد تخفیف، ۲۰ روز فرصت

رنگ و بوی جشنواره سمنوپزان در بجنورد

الهام چرخنده مجری تلویزیون شد

اینفوگرافی/ قرارداد‌های LNG شرکت نفت ابوظبی

«پ. ک. ک» اعلام آتش بس کرد

سرنوشت شوم سیندرلا در خیابان‌های مشهد

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

عکس/ حضور روحانی در مراسم ختم مادر حسام الدین آشنا

تعیین تکلیف وضعیت تعطیلی تهران در روز یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ژست ناصرالدین شاه با شمشیر ۱۳۷ سال پیش در حال سوارکاری

عکس/ توییت سه سال پیش حساب رهبر انقلاب در ماجرای اوکراین

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

فیلم/ دشمنی با آمریکا خطرناک است

فیلم/ برخورد گرم مریلا زارعی با هواداران در مشهد

چرا انبوه‌سازان کارگر غیرقانونی را ترجیح می‌دهند؟

عکس/ واکنش محسن برهانی به بازداشت هیوا سیفی زاده

فیلم/ ۲۵۶ هزار میلیارد تومان وام برای مدیران بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

سومین دوره مسابقات ستارگان باریستا با درخشش بهترین‌ها به پایان رسید

شرکت سیمان سبزوار ؛ پول‌هایی که دود می‌شود و سنگ‌هایی که نمی‌آید!/ سرمایه‌هایی که به ثمن بخس هدر می‌شود

فیلم/ امیر عابدینی: من در این مجمع غریب بودم

معرفی خودرو پونتیاک جی تی او جاج؛ گنج گرانبها دهه ۷۰ + عکس

مهدی تاج بار دیگر رئیس فدراسیون فوتبال شد

فیلم/ روبوسی تاج و عابدینی پس از پایان رأی‌گیری

فرق آیفون ۱۵ و ۱۶ چیست؟

عکس/ رامبد جوان و دخترش نوردخت در یک مراسم ادبی

عکس/ جان باختن ۶ کوهنورد مفقود شده بانه‌ای

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از محل برگزاری دومین مرحله مسابقه علمی سرآمدان بیمه سرمد در تهران

فیلم/ آواز سوزناک آرمان امیدی قبل از ترخیص از بیمارستان

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

ویزای کریستیانو رونالدو برای ایران صادر شد

امکان افزایش ۵۰ درصدی کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴

عکس/ دورنمای دارالخلافه تهران ۱۳۰ سال پیش از فراز شمس العماره

تفاوت شاهین و ساینا به ۷۷۵ میلیون رسید!

امکان خرید خانه از دسترس خارج شد حتی در شهریار!

عکس/ تغییر نام آمریکانو به کانادیانو در کافه‌های کانادا

النصر در بدترین شرایط به استقلال رسید

صداوسیما کدام حرف‌های پزشکیان را سانسور می‌کند؟

فیلم/ ترامپ: زلنسکی اجازه ورود به کاخ سفید را ندارد

جدیدترین اجاره خانه نوساز نزدیک عید نوروز در چیتگر + جدول

آیا رونالدو برای بازی با استقلال به تهران می‌آید؟

کشف جسد دختر تهرانی در زمین کشاورزی

قیمت دلار در جدال میان بازارساز و انتظارات تورمی

هزینه رهن کامل خانه در جنوب تهران از جوادیه تا نازی آباد + جدول

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۱ اسفند

هزینه اجاره آپارتمان در افسریه اسفند ۱۴۰۳ + جدول