اقتصاد۲۴- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) و بعد از بررسی صلاحیت عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بررسی صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات شدند.
بر اساس ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس قبل از صحبت های موافقان و مخالفان هر وزیر پیشنهادی، گزارش کمیسیون تخصصی مربوطه توسط سخنگو قرائت می شود.
بر این اساس، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از نظر مثبت این کمیسیون با برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات خبر داد.
همچنین روح الله نجابت سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی با بیان موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت که برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات منطبق با اسناد بالادستی و واجد شرایط برای این وزارت خانه است.
بیشتر بخوانید: پاسخ قالیباف به ادعای تایید وزرای پیشنهادی رئیسی از سوی رهبری
در ادامه موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اطلاعات نظرات خود را بیان کردند.
امیرقلی جعفری بروجنی نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات تاکید کرد که وزیر پیشنهادی اطلاعات از درون مجموعه وزارت اطلاعات معرفی شده و پله پله مراحل را طی کرده است.
وی گفت: از آنجا که کشورهای اطراف ما نیز ملتهب و متلاطم هستند نیازمند رصد اطلاعاتی دقیق هستیم. محیط اطراف ما آرام و امن نبوده و ما نیازمند وزیری توانمند میباشیم.
غلامحسین رضوانی نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با سید اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات مدعی شد: آیا ترک فعلها در زمینه مبارزه با مفاسد در دوران مسئولیت ایشان قابل دفاع است؟ آنچه مخالفان مطرح کردند این است که ایشان علی رغم توانایی بالا به موقع وارد نمیشود.
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات با تاکید بر اینکه نباید شأن مدیرکل اطلاعات را با شأن یک تشکل دانشجویی در مقابله با فتنهها یکی دانست، اظهار کرد: همانطور که آقای قالیباف توضیح داد وزرایی که در سطوح امنیتی مشخص میشوند نظر مثبت رهبری را اخذ میکنند.
حجت الاسلام حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: یعنی تصدی صندلی وزارت اینقدر ارزش دارد که کسانی به نایب ولی زمان خود نسبت دروغ میدهند تا نمایندگان محترم را دچار خطای محاسباتی و تصمیم گیری کنند.
وی گفت: آیا رهبر معظم انقلاب از بین گزینههای پیشنهادی برای اطلاعات جناب آقای خطیب را برگزیدهاند؟ مجلس انقلابی مطیع فرامین رهبر فرزانه انقلاب است و فرمایش ایشان را روی چشم میگذارد.
در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی به صحبتهای نماینده اصفهان دربارهی نظر مقام معظم رهبری پیرامون وزیر پیشنهادی اطلاعات واکنش نشان داد.
حجت الاسلام حسین جلالی عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت رییسی از عملکرد وی در اتفاقات سال ۸۸ انتقاد کرد.
در ادامه قالیباف رییس مجلس به اظهارت جلالی پاسخ داد.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: سر سوزنی در عملکرد خطیب کاری که بوی انقلابیگری کم باشد، ندیدهام. آقای خطیب دو بار عزل شد. یک بار با نظر شخصی خاتمی و بار دوم با نظر شخصی احمدینژاد. اگر خطیب کج رفته است، احمدینژاد درست رفته است.
در پایان صحبتهای موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اطلاعات به دفاع از برنامه هایش برای تصدی وزارت اطلاعات پرداخت.
وزیر پیشنهادی اطلاعات پس از ارائه سخنان نمایندگان مخالف و موافق، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وزارت اطلاعات باید با تولید اطلاعات و دقت نظر در هشیاری دیدبانی و مرزبانی همه جانبه ابعاد پیچیده و لایههای مختلف امنیتی را در مقیاس ملی، فراملی و منطقهای شناسایی کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات پس از ارائه سخنان نمایندگان مخالف و موافق، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: از همه عزیزان میخواهم در ادامه راه با نقد و پیشنهاد بنده را همراهی کنند، اگر البته رای اعتمادشان را کسب کردم که رای ملت است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: سربازخانه و سربازان گمنام امام زمان (عج) تمام تلاش خود را وقف امنیت کشور کرده اند و در مصاف با دشمنان، توطئه ها، فتنهها و سرکردگان جبهه استکبار، گروهکهای مسلح و مزدوران جاسوسی از جان خود مایه گذاشتند و آبرو، نفس و جان خود را تقدیم کردند. لازم است که از شهدای مجموعه وزارت اطلاعات یادی کرده باشم که آنان غریبانه به شهادت میرسند و نام مبارکشان نیز غریبانه میماند. از آقای رئیسی، رییس محترم جمهور که اعتماد کردند و بنده را از جمع سربازان گمنام انتخاب کردند تا بتوانم در کابینه مردمی در جهت ایران قوی قدم بردارم و خدمت کنم تشکر میکنم.
او افزود: شرایط کشور، شرایط امنیتی منطقه و مقوله امنیت ملی یک منظومه درهم تنیدهای است که به طور شتابان همواره در حال تغییر در پدیدارها و عرصههای متنوع و متکثر موضوعات امنیتی و راهبردی است. وزارت اطلاعات باید با تولید اطلاعات و دقت نظر در هشیاری دیدبانی و مرزبانی همه جانبه ابعاد پیچیده و لایههای مختلف امنیتی را در مقیاس ملی، فراملی و منطقهای شناسایی کند. لازمه این بالندگی تحولی است که پویایی، پیشگامی و هوشمندی مستمر در تشکیلات پنهان اطلاعاتی کشور را میطلبد.
خطیب گفت: وزارت اطلاعات یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی و مجموعه و تشکیلات حاکمیتی است، بنابراین باید در تراز انقلاب بروز کند و تداوم یابد و مبتنی بر بیانیه راهبردی گام دوم قدم بردارد و با یک حرکت انقلابی. با انقلابی ماندن صد در صد بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب برنامه تحولی خود را عملی کند. سربازان گمنام و نیروهای مجاهد این امر را سرلوحه کار خود قرار داده اند و قدم خواهند برداشت. امیدواریم با حمایت و توجه و اتکایی که به آرای مردم و حمایتهای مجلس شورای اسلامی داریم بتوانیم قدمهای جدی تری را حساس تر، تخصصیتر و پیچیده تری را در اجرای ماموریتهای امنیتی نظام برداریم. همانطور که در مقدمه عرض کردم از مطالبی که آماده کردم میگذرم تا بتوانیم به چند نکته اساسی که مورد توجه عزیزان است بپردازیم.
خطیب توضیح داد: ما در شرایطی هستیم که کاملا خاص، پرچالش و چند لایه است و با امید به آینده روشن و توام با سرافرازی و تعالی برای ملت عزیز ما، این نوید را میدهیم که امروز اگر چه نظام بین المللی و منطقهای در حال پوست اندازی تمام عیار است و مولفههای قدرت پوشالی، نرم و سخت آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال افول و ریزش است و تسلسلی از شکستهای اطلاعاتی و دکترین نظامی شیطان بزرگ در غرب آسیا و نمونه آن در افغانستان با قدرت نوظهور آسیا بیانگر این واقعیت مهم است که الحمدالله این روند به یمن بیداری اسلامی و خیزش نهضتها در کشورهای منطقه برگرفته از اندیشه انقلاب اسلامی در حال گسترش است و این بدان معناست که شیطان بزرگ و مزدوران وابسته به آن به شیطنت و فتنه انگیزی در این منطقه تداوم میبخشند.