تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۰

اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات کیست و چرا جلسه بررسی رای اعتماد او پرحاشیه شد؟

جلسه بررسی رای اعتماد اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت رئیسی یکی از پرحاشیه‌ترین جلسات مجلس بود و افشاگری‌های از اتفاقات قم مطرح شد که کمتر کسی آن را می‌دانست.

اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات کیست و چرا جلسه بررسی رای اعتماد او پرحاشیه شد؟

اقتصاد۲۴-  اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات کیست و چرا جلسه بررسی رای اعتماد او پرحاشیه شد؟ جلسه بررسی رای اعتماد اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت رئیسی یکی از پرحاشیه‌ترین جلسات مجلس بود و افشاگری‌های از اتفاقات قم مطرح شد که کمتر کسی آن را می‌دانست.

اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات کیست

رویداد۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۹۱ بود که آیت الله آملی‌لاریجانی رییس وقت قوه قضاییه با صدور احکامی «محمدباقر ذوالقدر» را به عنوان معاون راهبردی و حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب» را به عنوان رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه منصوب کرد. آن زمان ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه بود و در مراسم معارفه خطیب گفته بود «شاید قریب یک دهه کامل ماموریت آقای خطیب فقط ماموریت قضایی بوده لذا آشنایی و ارتباطشان با قوه قضاییه به عنوان یک آغاز نیست. آیت‌الله آملی لاریجانی از بین گزینه‌هایی که مطرح بود بهترین گزینه را برای ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه انتخاب کردند که هم آشنای به قوه قضاییه و هم آشنای به یک کار حفاظتی و اطلاعاتی هستند. آقای خطیب در دفتر مقام معظم رهبری اشتغال داشته‌اند و به سهولت امکان نداشت این جابه‌جایی صورت گیرد، ولی با پیگیری‌های شخصی آیت‌الله آملی لاریجانی این کار صورت گرفت.»

دست سرنوشت، سال ۱۴۰۰ بار دیگر ابراهیم رئیسی و خطیب را در یک سنگر قرار داد. این بار ابراهیم رئیسی خطیب را به عنوان وزیر اطلاعات معرفی کرده است. اسماعیل خطیب سال ۱۳۵۹ به اطلاعات عملیات سپاه پیوست و از سال ۱۳۷۰ ریاست اداره اطلاعات قم را بر عهده داشت. او مدتی به عنوان مسئول دفتر حفاظت رهبری در قم فعالیت می‌کرد. خطیب از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ ریاست حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را بر عهده داشت. در این مدت او به ابراهیم رئیسی نزدیک شد و سال ۱۳۹۸ به پیشنهاد ابراهیم رئیسی ریاست حراست آستان قدس رضوی را بر عهده گرفت بود.

جلسه بررسی رای اعتماد چند وزیر پیشنهادی از جمله وزیر آموزش و پرورش بسیار جنجالی شد؛ اسماعیل خطیب هم یکی از وزرای پیشنهادی بود که بررسی رای اعتماد به او یکی از پرحاشیه‌ترین جلسات مجلس یازدهم بود؛ چه آنکه در حالیکه برخی نمایندگان سوپر انقلابی و نزدیکان آیت الله مصباح یزدی در اتفاقی عجیب او را به محافظه‌کاری متهم کرده‌اند، اما از آن سو طیف دیگر جبهه پایداری همچون مجتبی در دفاع از او در مجلس سخنرانی کرده و گفته «اصلاحات و انحراف لبه یک قیچی شود برای تخریب آقای خطیب»

این جمله ذوالنوری عملا به آن معنا بود که جلالی نماینده مخالف خطیب در دسته «انحراف» قرار دارد! ذوالنوری و جلالی (نمایندگان موافق و مخالف) با یادآوری ماجرا‌های مختلف قم که پشت پرده آن فقط برای بخش اندکی از جامعه معنا دارد، زخمی را باز کردند که حالا حالا بسته نخواهد شد؛ کما آنکه افکار عمومی علاقمند هستند بدانند ماجرا‌هایی که از آن سخن گفته می‌شود، چیست و مهمتر آنکه در بیوت مراجع روحانیون ارشد و مراجع در قم چه می‌گذرد.

ذوالنوری گفته بود «ماجرای مسجد محمدیه، ماجرای دراویش گنابادی و… سر سوزنی در عملکرد خطیب کاری که بوی انقلابی‌گری کم باشد، ندیده‌ایم. در همه حوادث جلوتر از همه و انقلابی‌تر از همه حرکت می‌کرد.»


ببینید: فیلم/ تماس‌ با نمایندگان مجلس برای عدم مخالفت با وزیر پیشنهادی کار


خطیب در ماجرای حصر مرحوم منتظری و همچنین اتفاقات سال ۸۸ نیز ریاست اداره اطلاعات قم را بر عهده داشته است. همچنین در ماجرای ۱۵ خرداد ۸۵ که به مرحوم رفسنجانی در حرم حضرت معصومه اهانت شده بود. رفتار خطیب در این برنامه‌ها مورد انتقاد بعضی گروه‌های تندرو قرار گرفته بود، اما با توجه به پیچیدگی‌های دستگاه‌های اطلاعاتی در ایران، دسترسی به جزئیات عملکرد خطیب امکان‌پذیر نیست، اما به نظر می‌رسد بعضی از مسائلی که درباره خطیب گفته می‌شود، ناشی از اختلاف نظر بین بیوت مراجع با مدرسه امام خمینی مصباح یزدی باشد. حالا مصباح یزدی، منتظری و رفسنجانی زنده نیستند، اما نسل بعدی، همچنان از اختلافات قدیمی صحبت می‌کنند.

جلالی گفته «آقای خطیب از دهه ۷۰ به واسطه مسئولیت خود اشراف اطلاعاتی داشت، برای برخی از جریان‌ها حاشیه امن ایجاد شد، طلاب با سواد قم را، چون انقلابی بودند می‌گفتید بی‌سواد هستند و به خبرگان نروند، نسبت به آن‌ها که سکولار بودند و از انقلاب سخن نمی‌گفتند گفته می‌شد این‌ها با سواد هستند و برای کاندیداتوری خبرگان شرکت کنند، البته آقای خطیب در قم بیکار نبودند به جای شناسایی این ها، طلاب انقلابی شناسایی و به دادسرا روانه می‌شدند. این غده سرطانی در قم تا جایی پیش رفتند که رسانه‌های غربی این مجامع حوزوی را امید خود دانسته و اخیرا هم کاردار سفارت انگلستان با یکی از این افراد که محور یکی از این جریان‌هاست در قم دیدار می‌کند، آقای خطیب این فرد را می‌شناسد و از خیانت این فرد خبر دارد، با ایجاد روابط پنهانی با تشیع انگلیسی زمینه مرجعیت این آقا راچه کسی فراهم کرد؟ غیر از شما که از این امر اطلاع داشتید؟»

او همچنین خطیب را به بازی در زمین «فتنه» متهم کرده و گفته «صدور نامه توهین آمیز به رهبری انقلاب را به یاد دارید؟ چه کسی این نامه را امضا کرد؟ دفتردار دوستان شما، از آقا خواسته شد در فتنه ۸۸ کوتاه بیایید، چه کسی ۱۶ طلبه را به تهران فرستاد که از آقا بخواهند انتخابات را باطل کنند؟ ایشان در آن زمان ترک فعل یا قصور کرد، قم در معرض خطر است و به داد آن برسید، با توجه به جایگاه مهم وزرات آقای خطیب می‌تواند با این کارنامه این وزارتخانه را مدیریت کند؟ با توجه به این سوابق در صورت وقوع فتنه‌های احتمالی با عناصر فتنه مقابله می‌کند؟»

البته محمدباقر قالیباف در واکنش به انتقاد از نمایندگان گفته بود «آقای رئیسی از باب وظیفه قانونی وزرای این بخش‌ها را خدمت آقا مطرح کرده و ایشان هم موافقت کردند. حالا اگر کسی از جایی نسبتی می‌دهد حرف اضافه است»

میرزایی نماینده اصفهان نیز در واکنش به این صحبت‌ها گفته بود «یعنی تصدی صندلی وزارت اینقدر ارزش دارد که کسانی به نایب، ولی زمان خود نسبت دروغ می‌دهند تا نمایندگان محترم را دچار خطای محاسباتی و تصمیم‌گیری کنند. آیا رهبر معظم انقلاب از بین گزینه‌های پیشنهادی برای اطلاعات جناب آقای خطیب را برگزیده‌اند؟ مجلس انقلابی مطیع فرامین رهبر فرزانه انقلاب است و فرمایش ایشان را روی چشم می‌گذارد.»


بیشتر بخوانید: لحظه به لحظه با سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ابراهیم رئیسی


ماجرا‌های اختلافات نیرو‌های انقلابی در قم، تاریخی طولانی دارد. در دوره مهمی از این سال‌ها، خطیب رئیس اداره اطلاعات قم بوده است و در بسیاری از اتفاقات عجیب قم، حضور جدی داشته است. با این حال رفتار‌های او مورد تایید جریان مصباح یزدی نبوده است. هرچند در ظاهر ماجرا، این حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان در مجلس است که علیه خطیب سخن می‌گوید، اما همه می‌دانند که جلالی رئیس دفتر مصباح یزدی بود و در نبود رقابت واقعی در انتخابات مجلس توانست نمایندگی مردم رفسنجان در مجلس را عهده دار شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران