تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۰

مبدا سینوفارم‌های وارداتی به ایران اعلام شد

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تمام سینوفارمی که گرفتیم از منبع پکن بوده و البته پرونده سینوفارم ووهان در حال بررسی است و باید نظرات دقیق کارشناسی درباره آن مطرح شود.

مبدا سینوفارم‌های وارداتی

اقتصاد۲۴ - دکتر محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو در یک برنامه تلویزیونی درباره وضعیت ارز برای تامین دارو و واکسن گفت: واقعیت مطلب این است که علی‌رغم همه مشکلاتی که در زمینه تحریم‌ها وجود دارد، ما خصوصا در سال ۱۴۰۰، ظرف ۳ ماه گذشته مشکل خاصی در زمینه تامین ارز برای دارو و واکسن نداشتیم و میزان موارد کمبود هم به دلیل همین تامین به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: البته واقعا صرفه‌جویی‌هایی هم شده است. به طوری که در سال ۱۳۹۷ حدود ۴.۲ میلیارد دلار تامین دارو و تجهیزات ارزبری داشت اما سال ۱۳۹۸ با پیگیری‌ها و صرفه‌جویی ها و توجه به تولید داخلی به ۳.۴ میلیارد دلار توانستیم برسیم. در سال ۱۳۹۹ هم میزان مصرف ارزمان بدون کرونا، ۲.۸۴ میلیارد بود که به دلیل توجه به تولید داخل بود و ۵۶۰ میلیون دلار هم ارزبری مستقیم دارو و تجهیزا مربوط به کرونا بود. از بانک مرکزی تشکر می‌کنم که به‌ویژه در زمینه واکسن، ارز را به موقع تامین کرده و در سال جاری در این زمینه مشکل خاصی نداشتیم.

افزایش ۱۰ درصدی ارزبری برای واردات مواد اولیه دارویی

شانه‌ساز بیان کرد: در زمینه دارو ۳۱ درصد صرفه‌جویی ارزی ایجاد کردیم. در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۲ درصد و در حوزه شیر خشک و مکمل ۷۴ درصد صرفه‌جویی ایجاد کرده‌ایم. مجموعا ۱۰ درصد برای مواد اولیه تولیدی، ارزی‌بری را افزایش دادیم و در عوض حدود ۲۹ تا ۳۰ درصد ارزبری‌مان در زمینه واردات و کالاهای ساخته شده، کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بازار تولید داخلی ما در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۸۲ درصد رشد کرد. در مجموع در حوزه تجهیزات و مکمل‌ها ۹۲ درصد رشد بازار تولید داخلی‌مان بوده و ۲۱ درصد بازار واردات‌مان کوچک شده است. در شرایط کرونا توجه به تولید داخلی باعث جهش‌هایی شد. به عنوان مثال قبلا روزانه ۱۵۰ هزار ماسک تولید می‌کردیم که در دوران کرونا به ۴۵ میلیون عدد تولید ماسک در روز رسیدیم.

۸۵ درصد بالای ۶۰ ساله‌ها واکسینه شدند

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه درباره وضعیت تامین واکسن کرونا و واکسیناسیون علیه کرونا در کشور گفت: ابتدا با توجه به این که عمده مرگ و میر کرونا در سنین بالا اتفاق می‌افتاد و ۲۷ تا ۲۸ داروساز هم از دست دادیم، واکسیناسیون را از سنین بالا آغاز کردیم.

وی افزود: خوشبختانه عدد ۸۵ درصد را در این سنین رد می‌کنیم. یعنی ۸۵ درصد افراد بالای ۶۰ سال واکسینه شده‌اند. البته خیلی‌ها خودشان مراجعه نکردند. از این به بعد روش واکسیناسیون هوشمند دنبال می‌شود. در عین حال گروه‌های شغلی خاص که بیشتر در معرض خطر هستند، مانند رانندگان وسایل نقلیه عمومی، هنرمندان و ... اکنون در اولویت‌های واکسیناسیون هستند.

تاکنون ۳۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده است

شانه‌ساز گفت: در حال حاضر دسترسی ما به واکسن دارد بیشتر می‌شود. روز گذشته ۲.۵ میلیون دوز واکسن وارد کشور شد. بیش از ۳۵ میلیون دوز واکسن داشتیم که ۳۰ میلیون دوز آن تزریق شده و ۵ میلیون دوز الان داریم. در هفته آینده اعداد بالاتری تامین می‌شود و سرعت واکسیناسیون در یکی ۲ ماه آینده به شدت بالاتر خواهد رفت.

وی با بیان این که بی‌اخلاقی در زمینه تامین واکسن برای سایر کشورها به وفور اتفاق افتاد، ادامه داد: علی‌رغم این که واقعا پیش‌خرید کردیم و با همه مشکلاتی که در زمینه انتقال ارز داشتیم، این اقدام انجام شد. ۱۶.۸ میلیون دوز از کووکس خریداری کردیم و خود سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که کشورهای سازنده همکاری نکردند.


بیشتر بخوانید: ورود ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا آخر شهریور


او گفت: با محموله جدیدی که دیروز به دست‌مان رسید، تاکنون ۴.۵ میلیون دوز واکسن از سبد کووکس در اختیارمان قرار گرفته است.

سینوفارم درجه ۲ نداریم

رئیس سازمان غذا و دارو درباره تاثیر واکسن‌های مختلف و ادعای بی‌کیفیتی واکسن سینوفارم اظهار کرد: پلتفرم‌های تولید واکسن متفاوت است. اصلا این طور نیست که سینوفارم درجه ۲ داشته باشیم. واقعا متاسفم از این که برخی نشریات اخباری را به مردم منعکس می‌کنند که باعث آشفتگی بیشتر ذهن‌ها می‌شود. تمام سینوفارمی که گرفتیم از منبع پکن بوده است. البته پرونده سینوفارم ووهان در حال بررسی است و باید نظرات دقیق کارشناسی درباره آن مطرح شود.

وی افزود: این که به دروغ به مردم این مباحث را بگویند و ترس ایجاد کنند، غیراخلاقی است و فکر می‌کنم کسانی که نگاه اقتصادی و تاجرمآبانه دارند، پشت این مباحث هستند. ما اعلام کردیم که اگر مدارکی در این زمینه ارائه نشود، برای صیانت از آرامش روحی و روانی مردم از نشریه‌ای که این خبر را به دروغ منتشر کرده، حتما شکایت خواهیم کرد.

شانه‌ساز با بیان این که سازمان غذا و داروی ایران از سال ۱۳۹۱ به عنوان یک سازمان نظارتی قوی در سازمان جهانی بهداشت شناخته شد، گفت: باید توجه کرد که واکسن‌های مختلف روش‌های مختلف تولید دارند و بعضا ایمنی‌زایی و عوارض متفاوت دارند. ممکن است یک واکسن‌ ایمنی‌زایی پایین‌تری داشته باشد، اما عوارضش هم به همین میزان کمتر است و برعکس. در هر حال در جهش‌های ویروسی هم ایمنی‌زایی متفاوت خواهد شد. واکسن‌هایی که تاکنون گرفتیم، هیچ یک زیر ۷۰ تا ۷۵ درصد ایمنی‌زایی نداشتند و بالای ۷۰ درصد ایمنی‌زایی داشتند. در تولید داخل هم ارقام قابل دفاع و خوبی در زمینه میزان ایمنی‌زایی داریم.

سرانجام تصمیم‌گیری برای واکسیناسیون کودکان

این مسئول درباره واکسیناسیون نوجوانان و کودکان علیه کرونا در کشور هم گفت: واکسیناسیون کودکان و نوجوانان علیه کرونا از اولویت‌های جدی است و امیدواریم از اواخر شهریور یا اوایل مهرماه تولید واکسن‌های پاستور را داشته باشیم. البته واکسن‌های دیگر هم دارند این مطالعه را روی سنین پایین‌تر انجام می‌دهند مانند سینوفارم.

شانه‌ساز گفت: بر اساس گزارش‌هایی هم که تاکنون داشته ایم، ظاهرا نتایج خوبی داشته‌ند. جزو اولویت‌ها است که واکسیناسیون را زیر ۱۸ سال ببریم و امیدواریم بتوانیم در داخل هم این واکسن‌ها را تامین کنیم. من واقعا امیدوار هستم که این سنین واکسن دریافت کنند. به هر حال سرعت تامین واکسن در داخل و همزمان افزایش سرعت تولید، این امید را به شدت جدی کرده و فکر می‌کنم تا قبل از آذر بتوانیم زیر ۱۸ سال را هم واکسینه کنیم.

او گفت: واکسیناسیون حتما باید انجام شود اما ماسک‌زدن، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، عدم دورهمی و ضدعفونی‌کردن مرتب دست‌ها هم نباید فراموش شود. ما در واکسیناسیون هدفمند کار کردیم و گروه در اولویت را زودتر واکسینه کردیم. قطعا سرعت واکسیناسیون هم باید بیشتر شود که می‌شود.

پول واکسن برای رمدسیویر خرج شد؟

رئیس سازمان غذا و دارو درباره برخی انتقادات مبنی بر این که پول واکسن برای تامین داروهایی مانند رمدسیویر صرف شد، گفت: برای بحث واکسن تاکنون یک میلیارد دلار در نظر گرفته شده که کاملا جدا از ارز دارو و تجهیزات است. بنابراین پول واکسن ربطی به ارز دارو و تجهیزات نداشته است. آن چه در بحث مصرف دارو وجود دارد، این است که یک مرتبه مصرف ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار عددی رمدسیویر به نحوی به دلیل تعداد تجویز که با موجی که ایجاد شد، همخوانی نداشت، افزایش یافت و بالای ۴ تا ۵ میلیون رفت. علی‌رغم اینکه ۷، ۸ تولیدکننده داشتیم و ذخایر را در نظر گرفته بودیم، طبیعی است که با این حجم افزایش دچار کمبود شدیم.

شانه‌ساز درباره وضعیت تولید واکسن های داخلی گفت: ما در زمینه تولید واکسن جزو ۶ کشوری هستیم که توانستیم در دنیا واکسن را تولید کنیم و به مصرف برسانیم. ان‌شاءالله واکسن تولید داخلی آنفلوآنزا هم امسال وارد بازار می‌شود. در بحث مواد اولیه دارویی ما ۸۷ قلم ماده اولیه داشتیم که ۲۹۹ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کرد. ما همه پلتفرم‌های واکسن را در کشور کار می‌کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

ژیلا صادقی جواب تمام منتقدانش را یکجا داد! + فیلم

احتمال ریزش قیمت طلای ۱۸ عیار تا این رقم/ شیرینی آرامش در بازار طلا به کام طلافروشان زهر شد/ حرکت زرگران به سمت بازار‌های دبی و استانبول

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

الفاظ رکیک سپهر حیدری درباره هوادار سپاهان که کاربران را شوکه کرد+ عکس

عکس زیبای بازیگر خانم بچه مهندس در استانبول

متین سلطانخواه کیست؟ + فیلم

عکس جدید سحر قریشی در دبی

پیش‌بینی قیمت دلار فردا سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

پنهان کاری سازمان توسعه تجارت یا عملکرد ضعیف؟/ شائبه هک سامانه‌ها و نگرانی فعالان اقتصادی از درز اطلاعات

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

پیش بینی بورس امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

کشور‌های ارزان برای سفر کجا‌ها هستند؟

نکاتی برای خلاصی از چربی مو و دردسرهایش

دلیل ترش کردن معده

وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟

چرا برخی افراد نیمه شب از خواب می پرند؟

نکونام: یک لیوان آب نیست که بخوریم

واکنش رضایی به درگیری با حامدی‌فر

چرا بورس از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ نزولی ماند؟/ رانت اطلاعاتی تنها دلیل سقوط بورس نبود/ رشد بازار در گرو این عامل است

فیلم/ درگیری امید حامدی‌فر با مهرداد رضایی درحاشیه بازی استقلال - ذوب‌آهن

مبلغ پاداش استقلالی‌ها بابت برد مقابل ذوب آهن مشخص شد

ربیعی: بازی باکیفیتی بود

استقلالی‌ها پاداش می‌گیرند

فیلم/ آغاز حمله اسراییل به رفح؛ بمباران سنگین در جنوب نوار غزه

جدول لیگ برتر در پایان بازی‌های امروز

صادرات مرغ آزاد شد

غایب بزرگ استقلال مقابل فولاد کیست؟

صدر هم‌چنان آبی ماند

رییس سازمان انرژی اتمی: آماده همکاری هسته‌ای با عربستان هستیم

کنایه سنگین مورایس به پرسپولیسی‌ها

فیلم/ شادی مردم غزه پس از شنیدن خبر موافقت حماس با طرح آتش‌بس

نامه تاج به وزیر ورزش

خبر مهم رییس سازمان امور مالیاتی

اوسمار: پرسپولیس همیشه هجومی بوده

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس و نساجی

تکذیب تعیین سهمیه‌بندی دارویی داروخانه‌ها براساس وضعیت حجاب

موافقت حماس با توافق پیشنهادی آتش‌بس

ترکیب ۱۱ مرد نکونام برای حفظ صدر جدول

کسب سه امتیاز سخت از ورزشگاه شهید وطنی

جشنواره سینمایی کن در آستانه اعتصاب عمومی

گفت‌وگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو درباره حمله به رفح

اعلام آمار فوتی‌های حوادث جوی از ابتدای سال تاکنون

سرمربی سایپا برکنار شد

فیلم/ برف بهاری در مشگین‌شهر

فیلم/ جمله خبرساز رئیس سازمان انرژی اتمی

فیلم/ تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال پیمان معادی

پاسخ دولت به گرانی مسکن

تعرفه‌های جدید برقراری و تخلیه اینترنت اعلام شد

احتمال تعویق در لیگ برتر

فیلم/ لحظه تصادف و فوت یک امام جمعه