اقتصاد ۲۴ - اکبر پازوکی در رابطه با ابهاماتِ بازار در خصوص واردات از دو شرکت کرهای اظهار کرد: منشأ این خبر اتاق بازرگانی است. البته ما هم اعلام کردیم اگر قرار است واردات لوازم خانگی انجام شود، باید تجهیزات، مواد اولیه و تکنولوژی روز به جای کالای بسته بندی شده وارد کشور شود.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران در عین حال تاکید کرد که پس از تحریمهای سال ۹۶، میبایست واردات لوازم خانگی صورت میگرفت، ولی ما با خودتحریمی در کشور رو به رو شدیم.
به گفته پازوکی شرکتهای داخلی تلاش کردند تولیدات خود را از نظر بهینه سازی دستگاهها و فناوری سوق دهند و در این بین برخی شرکتها تلاش کردند انحصار بازار را به کلی در اختیار گیرند.
بیشتر بخوانید: انتقاد از طرح فروش لوازم خانگی با کارت اعتباری/ خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری انجمن، ۳۰ درصد گرانتر از بازار است
وی نبود رقابت در بازار داخلیِ لوازم خانگی را منتج به این قضیه دانست که این بازار هم به مشکلات خودروسازی دچار شود.
پازوکی با بیان اینکه اگر تولید زیاد است، پس چرا در سطح توزیع شاهد آن نیستیم، گفت: اگر داخلیها میترسند که شرکتهای خارجی پا به میدان بگذارند، پس چرا بانکها با فروشگاه داران قرارداد نمیبندند؟!
رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: صنعت لوازم خانگی ۴۰ سال نقشهای راهبردی ندارد و هرکس در هر زمینهای که وارد میشود، میخواهد با کار انجمنها و تولیدات و شرکتهای دیگر تداخل ایجاد کند.
پازوکی با اعلام اینکه شرکتهای تولیدی لوازم خانگی در ایران اصلا نگاه صادراتی ندارند، گفت: اگر اینها صادرات را میدیدند، صنعت لوازم خانگی به وضع امروز نمیرسید.
وی عنوان کرد: بانکها به جای کمک به تولید، بهره ۴ درصد میگیرند. ولی آیا نظام بانکی زیر ۱۸ درصد به سپردهها سود میدهد؟ خیر! پس چطور این پول وارد چرخه توزیع شود و با اتحادیه هم رایزنی نشده باشد و کالا را بهره ۴ درصد به مردم بفروشد.
پازوکی با اعلام اینکه لوازم خانگی طی ۴ سال اخیر متولی ندارد، گفت: امروز به جای اینکه چرخه توزیع را تقویت کنند، چرخه تولید را چنان تقویت کردند که در حوزه توزیع نیز دخالت میکند و این درست نیست.
منبع: شبکه لوازم خانگی