تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مدیرکل آژانس در فرودگاه وین: سفر بسیار سازنده داشتم

استقبال اروپا از حضور گروسی در تهران

گروسی در جمع گروهی از خبرنگاران با اشاره به اینکه دیدار او با مقام‌های ایرانی بسیار کوتاه بوده ابراز امیدواری کرد که این سفر بتواند مواضع طرفین را برای حل برخی از مسائل مهم یاری کند.

استقبال اروپا از حضور گروسی در تهران

اقتصاد ۲۴-رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در فرودگاه وین، سفر خود به تهران را بسیار سازنده خواند و تاکید کرد که فوری‌ترین مسئله آژانس با ایران حل شده است.
آقای گروسی در جمع گروهی از خبرنگاران با اشاره به اینکه دیدار او با مقام‌های ایرانی بسیار کوتاه بوده ابراز امیدواری کرد که این سفر بتواند مواضع طرفین را برای حل برخی از مسائل مهم یاری کند. او همچنین در ادامه افزود: «ما توانستیم بر سر ایجاد یک فضای دیپلماتیک برای رسیدن به راه حل‌های گسترده‌تر و همچنین رسیددگی به تجهیزات نظارتی با ایران به توافق برسیم.»
مدیرکل آژانس البته تاکید کرد که آنچه او در تهران با مقام‌های ایرانی به توافق رسیده راه حل دائمی نیست، اما در عین حال امید‌های بیشتری برای حل و فصل مسائل در آینده با ایران ایجاد می‌کند.


بیشتر بخوانید: توافق تهران و آژانس بر سر تعویض کارت‌های حافظه دوربین‌ها


در سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مقام‌های ایرانی، طرفین توافق کردند کارت‌های حافظه و هارد‌های دوربین‌های ذخیره اطلاعات آژانس تعویض شوند. بر اساس توافق موقتی که ایران و آژانس در ماه‌های آخر دولت روحانی به نتیجه رسیده بودند، ایران اعلام کرده بود تا زمانی که در مذاکرات سیاسی وین با کشور‌های حاضر در گفتگو‌ها به نتیجه‌ای نرسد فایل‌های ضبط شده از تاسیسات اتمی خود را به مسئولان آژانس تحویل نخواهد داد. با این حال همچنان ضبط تصاویر ادامه خواهد داشت. حالا با پر شدن حافظه دوربین‌ها مقام‌های آژانس نگران بودند که دیگر تصاویری از مراکز هسته‌ای ایران ثبت و ضبط نشود.

آقای گروسی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه دولت جدیدی در ایران روی کار آمده است افزود: «من به زودی مجددا به تهران باز خواهم گشت و تا در مورد چگونگی راه‌حل‌ها با مقام‌های جدید تهران گفتگو کنم. من با دولت قبلی ایران به توافقاتی رسیده بودم، امروز نیاز داریم که آن تعهدات اجرایی شود یا اگر مقام‌های تهران می‌خواهند آن‌را تغییر دهند، این‌کار طوری صورت گیرد که ما را به راه حل برساند.»
مدیرکل آژانس همچنین خاطرنشان کرد که کسی نباید انتظار داشته باشد در فاصله کوتاهی اختلافات با ایران حل شود و ادامه داد: «چیزی که ما باید انجام دهیم این است که بستر لازم برای ادامه کار را فراهم کنیم. این یک کار دیپلماتیک است و ممکن است زمان ببرد. این کاری نیست که ظرف ۱۰ ساعت به نتیجه برسد، روندی زمانبر خواهد بود، اما در عین حال بهتر از هر گزینه دیگر جایگزین به شمار می‌رود.»

روز گذشته ۱۲ سپتامبر، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در نشست خبری مشترک خود با آقای گروسی، مذاکرات با آژانس را سازنده خوانده بود و تایید کرده بود که طرفین بر سر تعویض کارت‌های حافظه دوربین‌های نظارتی آژانس در تاسیسات هسته‌ای ایران با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

استقبال اتحادیه اروپا و روسیه

سفر آقای گروسی با استقبال مقام‌های اروپایی نیز مواجه شد. انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در حساب توییتری خود با تاکید بر اینکه «یک گام مثبت» در خصوص برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفته ابراز امیدواری کرد این قدم به باز شدن فضا برای دیپلماسی منتهی شود.


بیشتر بخوانید: جزئیات توافق ایران و آژانس/پاسخ به دعوت طالبان


معاون جوزپ بورل در ادامه نوشت: «این یک گام مثبت در جهان اطمینان یافتن از تداوم اطلاعات درباره برنامه هسته‌ای ایران است. این به ما فضای دیپلماسی می‌دهد. از تلاش‌ها قدردانی می‌کنم. هدف اتحادیه اروپا همچنان اجرای کامل برجام از سوی همه طرف‌ها است. از این رو بسیار مهم است که ما در اسرع وقت گفتگو‌های وین را از سر بگیریم.»
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه درسازمان‌های بین‌المللی وین هم در حساب توییتری خود در واکنشی مشابه ابراز امیدواری کرد طرفین بار دیگر پای میز مذاکره جمع شوند. آقای اولیانوف همچنین در ادامه نوشت «روسیه در این زمینه با اتحادیه اروپا هم‌نظر است. ما از نتایج سفر آقای گروسی به تهران استقبال می‌کنیم و همچنین خواهان ادامه هرچه سریعتر مذاکرات وین هستیم. امیدوارم آقای مورا و دیگر همکاران را هرچه زودتر پای میز مذاکرات وین ببینم.»

اشاره آقای اولیانوف به آغاز دوباره مذاکرات هسته‌ای در حالی صورت می‌گیرد که چند ماهی از آخرین دور این گفتگو‌ها می‌گذرد. مقام‌های دولت جدید در ایران تاکید می‌کنند که از ادامه گفتگو‌های هسته‌ای استقبال می‌کنند، اما در عین حال هنوز اقدام عملی در این خصوص صورت نداده‌اند و با گذشت چندین ماه از توقف در گفتگو‌های هسته‌ای همچنان چشم‌انداز روشنی در خصوص زمان بازگشت به میز مذاکرات در دسترس نیست.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات