تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

طب سنتی و طب اسلامی؛ شبه علم‌هایی به ضرر مردم و به کام کاسبان سلامت

دخالت‌های افراد غیر پزشک به نام طب سنتی، طب اسلامی و طب مکمل امر درمان و همچنین طرح تشکیل دو سازمان نظام طب ایرانی- اسلامی و سازمان نظام طب مکمل موجب شده است تا انجمن‌های علمی پزشکی در راستای نگرانی از تشتت آرا در تصمیمات پزشکی و سردرگم کردن مردم برای انتخاب بهترین شیوه درمانی در جهت حفظ سلامت خود، نامه‌ای به رئیس مجلس و وزیر بهداشت ارسال کنند.

طب سنتی و طب اسلامی

به گزارش جامعه ۲۴، ویروس کرونا و ناشناخته ماندن آن این فرصت را برای برخی از افراد فراهم کرد تا به تبلیغ افکار و شیوه‌های من درآوردی برای درمان این بیماری روی بیاورند؛ تبلیغ گلاب و روغن بنفشه از سوی افرادی مانند روازاده و تبریزیان نیز از این دست موارد بود.

خسارت‌های «شبه علم» تنها متوجه مردم عادی نبوده است بلکه حتی موجب قربانی شدن چهره‌های نظام شده است. فرزند آیت‌الله هاشمی شاهرودی نیز اخیرا در گفت‌وگویی بر این امر صحه می‌گذارد که رئیس اسبق قوه قضاییه علی‌رغم توصیه رهبری مبنی بر تداوم درمان و عمل به توصیه پزشکان روز، به درمان از طریق طب اسلامی روی آورده و جان خود را از دست می‌دهد.

ابراز نگرانی انجمن‌های علمی پزشکی

در روز‌های گذشته نامه‌ای از سوی انجمن‌های علمی به مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت ارسال شد که در آن نسبت به طرح تشکیل طرح سازمان طب اسلامی - ایرانی و طرح تشکیل سازمان نظام طب مکمل جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کردند.

این افراد در نامه خود که تشکیل این سازمان‌ها را توسعه «شبه علم» قلمداد کردند و نوشتند: «استناد به هر رویکردی که بیشتر به ارتقای سلامت مردم کمک کند و هم‌زمان از مضرات کمتری برخوردار باشد (هزینه- فایده بالاتر) در اولویت است. در جهان پزشکی، هم‌اکنون «طب مبتنی بر شواهد» رویکردی است مقبول و مورد اجماع؛ به این معنا که در هر زمان «بهترین شیوه‌های درمان» بر پایه آخرین مستندات در اولویت قرار می‌گیرند.

انجمن‌های پزشکی در ایران، مانند سایر انجمن‌های معتبر علمی در جهان، هیچ مخالفتی با درمان‌های گیاهی یا هر درمان دیگری که بر مبنای رویکرد مذکور دارای اولویت برای ارایه به نیازمندان باشد ندارند. اما آنچه به جد نادرست و مورد مخالفت انجمن‌های علمی است، عملکرد بسیاری از دست‌اندرکاران در ارائه، تبلیغ و ترویج نظریه‌ها یا شیوه‌های درمانی بدون در نظر داشتن شواهد علمی و اولویت عملی بر مبنای شواهد است؛ در این مورد جوامع علمی تفاوتی میان اعضای خود و سایرین قایل نیستند.»


بیشتر بخوانید: درمان کرونا با داروی امام کاظم واقعیت دارد؟


در بخش دیگری از این نامه آمده است: «دادن مجوز طبابت (تشخیص و درمان) به افراد غیرپزشک و بها دادن به تجربه غیرعلمی و غیرحرفه‌ای افراد اقدامی کاملا غیراخلاقی، غیرحرفه‌ای و غیرمنطقی است. دوپاره‌کردن پزشکی به طب سنتی و طب نوین، مستمسکی جهت ایجاد جایگاه مداخله تشخیصی و درمانی برای افراد بدون صلاحیت شده است. شیوه‌های تشخیص و درمان، چه سنتی و چه نوین، باید تابع اصول علمی روز باشد و اثربخشی خود را با روش‌شناسی قابل‌قبول به اثبات رسانده باشد و تنها در این صورت است که می‌توان مسوولیت تایید مداخلات تشخیصی و درمانی در حفظ سلامت مردم را پذیرفت.

امضاکنندگان این نامه به ارایه دو طرح مذکور به‌شدت معترضند و تصویب آن را عامل انشقاق در مدیریت خدمات سلامت، به مخاطره افتادن سلامت مردم و هتک حیثیت نظام آبرومند سلامت جمهوری اسلامی ایران می‌دانند.»

تهدید به برخورد قاطع با جریان‌های شبه علم

مخالفت انجمن‌های علمی با مداخلاتی که شواهد علمی ندارند روز گذشته در سخنان سید موید علویان رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ نیز مورد تأکید قرار گرفت. علویان حتی افرادی را که به تبلیغ و ترویج شبه علم‌هایی مانند انرژی درمانی و ... می‌پردازند تهدید به برخورد قاطع کرد.

توسعه شبه علم به قیمت جان مردم

محمدرضا اسدی، عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار جامعه ۲۴، با اشاره به نامه اخیر انجمن‌های علمی پزشکی کشور در مخالفت با تأسیس سازمانی به نام «نظام طب سنتی» اظهار کرد: انجمن‌های علمی پزشکی سال گذشته نیز نامه‌ای در این رابطه نوشتند که هدف از این دو نامه دفاع از سلامت مردم و جلوگیری از تشتت سازمان‌های متولی امر در این رابطه بود چرا که موازی کاری در این زمینه سلامت مردم را مورد هدف قرار می‌دهد.

وی افزود: حفظ و صیانت از سلامت مردم بر دوش وزارت بهداشت است و انجمن‌های علمی پزشکی نیز به عنوان یک گروه متخصص سعی دارند سخنگو و مدافع جامعه هدف و صنف خودشان باشند؛ لذا درخواست انجمن‌های علمی پزشکی کشور این است که نسبت به درخواست تشکیل سازمان نظام طب سنتی یا هر اسم دیگری تجدیدنظر صورت گیرد.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ در ادامه اظهار کرد: در این مورد که طب ایرانی پایه‌ای از دانش پزشکی روز است شکی نیست. علم روز تغییرات بسیار گسترده‌ای داشته و به لحاظ محتوایی دچار دگردیسی شده است به گونه‌ای که بسیاری از مشکلات امروز با نسخه سال‌های گذشته قابل جبران نیست.

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای آکادمیک کردن طب سنتی اظهار کرد: در این راستا وزارت بهداشت برای احیای طب ایرانی بر اساس یک طب مبتنی بر شواهد اظهار کرده و از فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی دعوت کرد تا جهت گرفتن تخصص در رشته طب ایرانی وارد دانشکده‌های طب سنتی شوند.

نایب رئیس انجمن علمی کار درمانی، اظهار کرد: آنچه به نام «طب اسلامی» مطرح می‌شود را حتی مراجع بزرگ رد کرده‌اند و بیانات شفافی در این رابطه دارند.

اسدی تأکید کرد: با ایجاد سازمانی موازی تشتت آرا در تصمیماتی می‌شود که در جهت سلامت مردم است و آن را به خطر می‌اندازد. این موضوع حتی در یک مجموعه هم خطرناک است چه برسد به اینکه بین دو مجموعه باشد و یکی از آن‌ها مجموعه‌ای باشد که احتمال نفوذ افرادی با تفکرات غیر علمی در آن زیاد است.

وی با اشاره به اینکه حتی جامعه نیز دچار تزلزل تصمیم برای انتخاب بهترین شیوه حفظ سلامت خود می‌شود، تأکید کرد: افرادی که می‌خواهند این شیوه را برای مداخلات پزشکی پیش بگیرند باید ادله و شواهد کافی را برای این موضوع در مراجع علمی مطرح کنند نه اینکه آن را در رسانه‌ها و فضای مجازی نشر دهند که این موضع نیز یک خطر برای مردم است.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ اظهار کرد: امیدوارم نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت حفظ سلامت عامه مردم در رابطه با تشکیل این سازمان بازنگری کنند. تصمیم درست در این رابطه بسیار حیاتی است.

اسدی بیان کرد: پیشنهاد کنندگان این قضیه باید نخست بیایند پیشنهادات مبتنی بر شواهد خود را مطرح کنند و آنچه تأیید شد تحت لوای وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی پیش ببرند نه اینکه به صورت مستقل عمل کنند.

وی با بیان اینکه پیشنهاد تشکیل «سازمان نظام طب سنتی» یا بیان هر بحث علمی باید در مجامع علمی مطرح شود، گفت: رد و دلایل این موضوع باید به وسیله استدلال علمی باشد نه مطرح کردن و موج سواری در فضای مجازی و ایجاد فشار‌های سیاسی بر آن تا سلامت مردم دچار آسیب نشود.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه موج سازی در جامعه موجب خسارت‌های جانی در جامعه می‌شود، گفت: موج سازی موجب می‌شود تا در بین افراد نیازمند درمان تردید به وجود بیاید و این موضوع به قیمت جان آنان تمام می‌شود.

اسدی در پایان خاطرنشان کرد: این افراد با استفاده از اطلاعات و آگاهی کم برخی خانواده‌ها پیشنهاداتی را به آن‌ها مطرح کرده و خانواده‌ها نیز قبول می‌کنند و متأسفانه شواهدی مبتنی بر خسارت‌های این مدعیان به معلولان وجود دارد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
طاها
0
0
سه‌شنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
بنده با همین داروی امام کاظم درمان شدم.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند