مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: آبهایی که در طول مسیر بهصورت نهر و چشمه جاری شدهاند، اغلب آلودگی میکروبی دارند و یا به انواع تخم انگلها آلوده شدهاند.
اقتصاد24 - دکتر زهرا ضمن گفت: بهتر است خانوادهها برای شستن ظروف و لیوانهای مورد استفاده در طول سفر از آبی که از منزل با خود آوردهاند، استفاده کنند زیرا ممکن است به دلیل سرازیر شدن فاضلابهای صنعتی، انواع آلودگیهای شیمیایی را داشته باشند و سلامت بدن را بهطور جدی به خطر بیندازند.
وی افزود: توصیه میشود در طول سفر حتما آب معدنی بنوشید و یا این که قبل از حرکت و در منزل آب سالم را در چند بطری تمیز بریزید و در یخدان حمل کنند. برای تهیه چای نیز میتوانید یک فلاسک آبجوش همراه ببرید و در طول راه از چای تمیز و مطمئن برای رفع خستگی وتمدد اعصاب استفاده کنید.
عبداللهی در پاسخ به اینکه خوردن چه غذایی در طول سفر مناسب است، گفت: مطمئنترین راه این است که غذای سادهای در منزل تهیه و در یک ظرف خنک نگهداری کنند. همچنین غذایی که برای بین راه تهیه میکنند، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورشها سریعتر فاسد میشوند. میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد وتکثیر دارند.
بنابر اعلام پایگاه جامع آموزش و فرهنگسازی سلامت وزارت بهداشت، وی همچنین اظهارکرد: غذاهای خشک مثل انواع کوکوها، کتلت، شامی، انواع دلمهها ، انواع پلوها همراه با گوجه فرنگی ،کاهو و خیار تازه و لیمو ترش که طی چهار مرحله سالمسازی سبزیجات شسته شدهاند، غذاهای مناسبی برای سفر هستند.
منبع: ایسنا