تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۸ نظر
هشدار معاون سازمان امور اراضی کشاورزی

راه ویلاسازی را هموار نکنید

معاون سازمان امور اراضی کشاورزی: از تبدیل اتاقک‌های کارگری به ویلا، بر پایه مصوبه مجلس نگرانیم

مسکن

اقتصاد ۲۴- سازمان امور اراضی با مصوبه اخیر مجلس در مورد بلامانع بودن احداث اتاقک کارگری و نگهبانی در اراضی کشاورزی بدون تعیین حدود و ثغور زمین مخالفت کرده و گفته است، لازم‌الاجرا شدن این مصوبه عواقب اقتصادی، قضایی و امنیتی در بخش کشاورزی به‌دنبال خواهد داشت.

چهارشنبه ۱۷ شهریور امسال، اکثریت نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی به‌رغم مخالفت دولت سیزدهم و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس به ماده‌ای از این طرح رأی موافق دادند که براساس آن علاوه بر ساخت استخر و انباری، احداث اتاقک کارگری و نگهبانی نیز در اراضی کشاورزی، تغییر کاربری محسوب نمی‌شود و ساخت این اتاقک‌ها بدون نیاز به اجازه کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و تنها با مجوز سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها بلامانع است.

هر چند موافقت ۱۲۲ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب مفاد ماده ۱۱ طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی و در پی آن احداث اتاقک نگهبانی در اراضی کشاورزی با هدف حمایت از کارگران و مطالبات کشاورزان صورت گرفته، اما برخی از سازمان‌های تخصصی و نهاد‌ها ازجمله سازمان امور اراضی کشور و دست اندرکاران بخش کشاورزی با این مصوبه مخالفند و معتقدند اجرای این ماده دارای آثار و پیامد خواهد بود و به تفکیک و خرد شدن اراضی کشاورزی و کاهش تولید محصولات منجر می‌شود.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشاورزی در گفتگو با همشهری، با ابراز نگرانی از پیامد‌های اجرای این مصوبه گفت: در ماده ۱۱ طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی که به تازگی در مجلس تصویب شده، حدود و ثغور اراضی کشاورزی برای احداث اتاقک نگهبانی مشخص نشده است.

صفدر نیازی شهرکی افزود: با توجه به مذاکرات نمایندگان مجلس در رسیدگی به این ماده اکنون برداشت از این مصوبه این است که در هر مساحتی از اراضی کشاورزی حتی در سطح ۵۰۰ مترمربع می‌توان اتاقک نگهبانی ایجاد کرد و همین عامل در نهایت موجب خرد شدن اراضی کشاورزی می‌شود؛ درحالی‌که یکی از سیاست‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی یکپارچه کردن اراضی با هدف افزایش بهره‌وری است.

او گفت: براساس مطالعاتی که در مورد ۱۰ کشور دنیا انجام داده‌ایم، احداث اتاقک کارگری و نگهبانی در اراضی کشاورزی به این صورت سابقه ندارد و در بسیاری از کشور‌ها مجوز تغییر کاربری را هیأت دولت تصویب می‌کند. نیازی با اشاره به پتانسیل بالا در تولید محصولات کشاورزی به‌ویژه در باغات کشور گفت: سرانه تولیدات باغی ایران ۲.۵ برابر متوسط جهانی است، ضمن آنکه در تولید ۲۰ محصول باغی در رتبه نخست تا دهم جهان قرار داریم و دلیل این برتری، پتانسیل باغبانی کشور و همچنین اقتصادی بودن تولیدات باغی کشور در سنوات گذشته است. بررسی‌های چند سال اخیر نشان می‌دهد تأثیر قانون ارث و خردشدن اراضی موجب تبدیل باغات اقتصادی به باغات معیشتی شده و در برخی از آن‌ها به سمت باغات تفریحی، تفننی و غیراقتصادی حرکت می‌کنیم. او در عین حال کشت محصولات آب بر و غیرضروری را از پیامد‌های توسعه باغ‌های تفننی و غیراقتصادی دانست.


بیشتر بخوانید: رشد عجیب خرید خانه توسط ایرانی‌ها در ترکیه


او ادامه داد: ما مخالف رفاه کارگران از طریق احداث اتاقک کارگری و نگهبانی در اراضی کشاورزی نیستیم، اما براساس تجربه، وقتی مجوز بنا در اراضی زراعی و به‌ویژه باغی بدون تعیین حدود و ثغور و حد نصاب فنی و اقتصادی و شرایط زمین صادر می‌شود، امکان انحراف طرح وجود دارد و از این‌رو نگرانیم که اتاقک‌های کارگری به ویلا تبدیل شود.

معاون سازمان امور اراضی کشور گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور فقط یک میلیون هکتار اراضی، حاصلخیز و دارای کلاس یک است که حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور را تشکیل می‌دهند و در این اراضی برنج مورد نیاز بخش زیادی از مردم تولید می‌شود.

او اضافه کرد: با اجازه ساخت اتاقک کارگری، اراضی شالیزاری مورد تهاجم دلالان و ساختمان ساز‌ها قرار می‌گیرد و به‌دنبال آن با افزایش قیمت اراضی شالیزاری، دیگر انگیزه‌ای برای تولید این محصول استراتژیک برای کشاورزان باقی نمی‌ماند.

معاون سازمان امور اراضی کشور با اشاره به یکی دیگر از پیامد‌های ساخت اتاقک کارگری و نگهبانی در زمین‌های کشاورزی گفت: با افزایش تقاضا‌ها و ساخت و ساز‌ها در اراضی کشاورزی، باید نظارت‌ها نیز به‌منظور جلوگیری از تخلف‌ها و انحراف‌ها در احداث اتاقک کارگری و نگهبانی بیشتر شود و این درحالی است که سازمان امور اراضی در عمل امکان نظارت بر این ساخت و ساز‌ها را به‌دلیل محدودیت منابع مالی و نیروی انسانی ندارد و تبعات قضایی و حقوقی بین متخلفینی که مجوز دارند و مجموعه حاکمیت ایجاد می‌شود.

او در عین حال توسعه شبکه‌های برق، تامین آب شرب بهداشتی و ساخت بنا‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی بر اثر توسعه ساخت و ساز‌ها و اتاقک‌های نگهبانی و کارگری، تغییر در بافت و فرهنگ روستاها، افزایش هزینه امنیت فیزیکی مردم بر اثر اتفاقات احتمالی نظیر آتش‌سوزی، قاچاق کالا، مسایل بهداشتی و ... را در این ساخت و ساز‌ها از دیگر دلایل نگرانی و مخالفت با احداث اتاقک‌های کارگری و نگهبانی بدون حدود و ثغور عنوان کرد.

نیازی گفت: ما با احداث انبار، استخر، اتاقک پمپاژ آب، اتاقک سیستم آبیاری تحت فشار و آشیانه ماشین آلات کشاورزی مشکلی نداریم و مجوز این موارد را می‌دهیم. او در مورد احداث اتاقک کارگری و نگهبانی تأکید کرد: ۲۴ هزار و ۵۰۰ باب مجوز احداث اتاقک کارگری را در چند سال اخیر در اراضی کشاورزی صادر کرده‌ایم.

نیازی در توضیحی بیشتر اعلام کرد: براساس بخشنامه سازمان امور اراضی در مورد احداث اتاق کارگری در اراضی زیر یک هکتار، مجوز احداث بنا صادر نمی‌شود، اما در همین اراضی و از ۳ هزار مترمربع تا یک هکتار می‌توانند اجازه استقرار کانکس یا سازه‌های قابل حمل را داشته باشند.

وی گفت: ما معتقدیم طرح‌ها باید با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، اقتصادی، امنیتی و بهداشتی و براساس مطالعات آمایش سرزمین اجرا شود و نمی‌توان تمام اراضی کشاورزی را به بنا‌های متفرق و نامنظم از لحاظ موقعیت مکانی تبدیل کرد.
بنابر این گزارش، درصورت تأیید شورای نگهبان و ابلاغ آن، مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر احداث اتاقک کارگری و نگهبانی در اراضی کشاورزی لازم‌الاجرا می‌شود.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
0
0
شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰
داشتن انبار و اتاق نگهبانی از ضروریات کار باغداری و کشاورزی هست و حفظ و نگهداری و رسیدگی به باغ و محصول تا مرحله برداشت و اموری مانند آبیاری و هرس و شخم زنی نیاز به مکانی برای اقامت و استراحت و انبار برای تمام طول سال را دارد که کشاورزان بهتر این مسئله رو درک می‌کنند و بهتره بجای قضاوت زود هنگام ، راجع به مزایای این طرح هم برای باغداران و کشاورزان فکر کنیم
ناشناس
0
0
شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰
واقعا برای امر کشاورزی اطاق نگهبانی و انبار جهت نگهداری ادوات از ضروریات است هر کشاورز باید حق داشته باشه در زمین خودش ساختمانی بسازه و انبار داشته باشه تا به بهترین وجه نسبت به کشاورزی اقدام و در جهت خودکفایی کشور گام بردارد
ناشناس
0
0
شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰
زیر کولر نشستی نظر میدی تا حالا تو مزرعه داغ کار کردی ؟ پس کشاورز عرقشو کجا خشک کنه یه آب نباید بخوره هر روز باید سه کیلومتر راه بره تا به محل کارش برسه خوب نظارت کنید کسی ویلا نسازه اصلا تو این وضع اقتصادی کیان که این پولای باد آورده رو دارن ویلا می سازن .
ناشناس
0
0
جمعه ۱۴ آبان ۱۴۰۰
تا نیروی کار در زمین کشاورزی نباشد، زمین آباد نمی شود تا زیر ساخت لازم مثل اتاق انباری متعارف و سرویس بهداشتی در زمین کشاورزی نباشد نیروی کار امکان فعالیت کشاورزی ندارد پس نتیجه این می شود که زمین کشاورزی به حال خود رها شده و تولیدی در آن اتفاق نمی افتد. چرا مسئله این قدر شفاف را با این نوع نظرات پیچیده می کنید و مشکل نا کجا آباد را به این قانون بسیار خوب گره می زنید.
ناشناس
0
0
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰
فقط کشاورز حمالی کنه و هیچ امتیاز نگیره خیلی جالبه
درمیانی
0
0
يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
اگر انبار یا اتاقک در زمین کشاورزی نباشه اصلا کشاورزی هیچ سودی نداره خودم را مثال میزنم انبار لوازم کشاورزی صندوق عقب و صندلی عقب ماشینم شده هیچ کدام از ادوات کشاورزی را سر زمین نمیشه گذاشت اکر هم بگذاریم فردا صبح که بریم همه را بردن حالا وسایل کوچک که تو ماشین... کاری و تیلر و پمپ اب را کجا سرم بگذارم پس اینطور که امور اراضی پیش میره کشاورز دل سرد میشه و کشاورزی از بین میره به امید خدا.
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۱
کشاورزی که شب دو ساعت آب داره فردا هم باید کار کنه تا صبح باید تکلیفش چه بشه فاصله تا خونه خودش هم هشتاد کیلومتر هست لابد باید به نظر شما ساعت سه شب که آب تمام شد بر خونه مردم بخوابه
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۱
کشاورزی که شب دو ساعت آب داره فردا هم باید کار کنه تا صبح باید تکلیفش چه بشه فاصله تا خونه خودش هم هشتاد کیلومتر هست لابد باید به نظر شما ساعت سه شب که آب تمام شد بر خونه مردم بخوابه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس / پورمحمدی گفت که سر قرار می رود

عکس/ قالیباف همه جا با سیسمونی شناخته شد

عکس/ خانواده شهید تندگویان حمایت از قالیباف را تکذیب کرد

عکس/ پاسخ تند مشاور وزیر روحانی به سخنان قاضی زاده هاشمی

عکس / واکنش خبرنگاران به وعده‌های خیالی و توهمی زاکانی و قاضی زا‌ده هاشمی

عکس/ یادآوری به قاضی زاده هاشمی؛ شلیک گاز اشک آور به تجمع جانبازان

عکس/ دروغ دوباره سعید جلیلی درباره صادرات نفت ایران

عکس/ چت جی بی تی هم وعده های زاکانی را خیالی دانست

عکس/ آیا ‌ظریف وزیر خارجه پورمحمدی هم هست؟

عکس/ معاون رئیسی در زمان حمله به سفارت انگلستان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خیال خام قالیباف برای بیرون کشیدن دولت از اقتصاد/ واگذاری هر شرکت دولتی یعنی جمع کردن سفره هزاران ذی‌نفع

معرفی یک رژیم غذایی موثر برای مبتلایان به دیابت نوع ۲

عکس/استایل زیبای نعیمه نظام‌دوست در کنسرت بهنام بانی

عکس/تیپ شیک مائده سریال زخم‌کاری در یک مراسم رسمی

عکس/سلفی جواد عزتی و خانم بازیگر در پشت‌صحنه زخم کاری

حساسیت دلار به انتخاب رئیس جمهور آینده بالا رفت/ دولت بعدی نباید با حراج سکه به بازار جهت دهد/ مردم وعده طلایی زاکانی را شوخی می‌دانند

تصویری از زوج بی‌حاشیه سینمای ایران که وایرال شد

فیلم/حضور پزشکیان بر مزار شهید وطن سردار سلیمانی

اینفوگرافی/در آخرین مناظره انتخاباتی چه کسی مورد توجه بود؟

عکس/حمایت نماینده سیلی زن از قالیباف

عکس/این خوش سلیقگی کار کیست؟!

عکس /مهدوی‌کیا مهمان ویژه مراسم فیفا

عکس/توئیت انتخاباتی دختر سردار سلیمانی

محدودیت تازه و خبرساز برای مسافران حج

رئیس موسسه مصباح یزدی: جلیلی گزینه ماست

عکس/کنایه مهاجرانی به اشتباه دوباره قاضی‌زاده

تحریم‌های سفت و سخت و جدید آمریکا علیه ایران

فیلم/ظریف: اجازه نخواهیم داد اقلیت بر اکثریت حکومت کند

عکس/کنایه سنگین محمد فاضلی به نامزد‌های پوششی

عکس / لباس متفاوت قالیباف برای حضور در تبریز!

اکانت منتسب به جلیلی: مصمم ایستاده‌ام / طعنه آذری جهرمی: مگر اکانت فیک هم می‌تواند محکم بایستد؟

مشاور جلیلی: «دکتر» انصراف نخواهد داد

لورکوزن قیمت سردار آزمون را مشخص کرد

عکس /حاشیه مناظره؛ قاضی‌زاده هاشمی یک برنامه اقتصادی خود را خط زد!

جدیدترین خبر درباره افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳

عکس/توهین وحید یامین‌پور به پزشکیان

پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه ۶ تیر۱۴۰۳

عکس/ یک حامی پزشکیان در جشن غدیر آزادی

عکس/چهره جلیلی در لحظه دریافت عیدی، سوژه شده است

عکس/ قاب معنادار و پُربازتابی که امروز از زاکانی شکار شد

فیلم/پیام سیدمحمدخاتمی درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

عباس عبدی: پزشکیان قویترین تیم سیاست خارجی از جمله ظریف را در اختیار دارد

عکس/بازیگرانی که در فصل جدید پایتخت حذف شدند

عکس/فرزندان مصباح یزدی از سعید جلیلی حمایت کردند؟

پزشکیان: تا اختلافات را حل نکنیم معضلات را نمی‌توانیم برداریم

عکس/ کاندیدای زینب سلیمانی با این توییت لو رفت

فیلم/پورمحمدی: برخی وعده‌هایی که داده شد روی زمین قابل تحقق نیست

مجموعه صحت‌سنجی «خبر فکتیار» سخنان «قاضی‌زاده‌هاشمی» را نادرست و صحبت‌های «آذری‌جهرمی» را تایید کرد

دلار از خط قرمز سیاست‌گذار عبور کرد

روحانی: دولت سیزدهم هنوز به رشد اقتصادی اواخر دولت دوازدهم نرسیده

ممنوعیت فروش طلای دست دوم شامل مردم هم خواهد شد؟

حسن روحانی: در طول ۸ سال شاخص بورس بیش از ۲۰ برابر شد

بیانیه حمایت اقتصاددانان از دکتر مسعود پزشکیان

رضا گلزار هم در شهرت به گرد پای این آقا نمی‌رسد

پزشکیان: آمده‌ام مردم را از تنگنای تحریم برهانم

فیلم / نامزد‌ها جلوی دوربین ژست گرفتند

زاکانی: پزشکیان از افراد گردن‌کلفت دفاع می‌کند

اعتراض داریوش خواننده قبل از انقلاب به یک سریال نمایش خانگی

قالیباف در مناظره آخر درباره فساد چای دبش چه گفت؟