تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰

چگونه در دام قاتل خاموش نیفتیم

سخنگوی سازمان آتش نشانی شرایط استفاده از لوله بخاری ایمن برای بخاری و آبگرمکن به منظور جلوگیری از حوادث گازگرفتگی را تشریح کرد.

چگونه در دام قاتل خاموش نیفتیم

به گزارش جامعه ۲۴ - این روزها با برودت هوا و نزدیک شدن به فصل سرما، متاسفانه باید در انتظار گازگرفتگی و فوت شهروندان همچون سال‌های گذشته باشیم، مرگی که با رعایت نکاتی بسیار ساده می‌توان از آن جلوگیری کرد.

در این زمینه جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به اینکه بخشی از حوادث گاز گرفتگی به علت نقص در سیستم دودکش است، گفت: برای ایمنی دودکش‌ها باید موارد مختلفی را در نظر گرفت. وسایل گازسوز برای روشن شدن و سوختن مناسب نیاز به هوا دارند و تنها راه ارتباط با فضای بیرون دودکش است. در اثر نبود دودکش مناسب، حوادث گاز گرفتگی رخ می‌دهد که این موضوع در بخاری گازی، آبگرمکن و شومینه بیشتر است.

وی ادامه داد: وسایل گازسوز باید دارای یک دودکش استاندارد و مجهز به کلاهک باشد. موضوع مهم کنترل مرحله اتصال دودکش است تا هیچ قطع شدگی، شل بودن و نشتی نداشته باشند. اگر دودکشی مسدود شود باعث می‌شود تا عمل سوخت ناقص انجام شده و گاز به داخل خانه بازگشته و موجب گاز گرفتگی و مرگ می‌شود.

ملکی با اشاره به اینکه نباید تنها به خارج کردن مقداری از دودکش از داخل خانه اکتفا کرد، افزود: دودکش وسایل گازسوز نباید در محل عبور از شیشه‌های پنجره مستقیماً با شیشه در تماس باشد زیرا در چنین صورتی امکان شکستن شیشه در اثر حرارت و لق شدن و افتادن دودکش وجود دارد. در صورتی که دودکش از پنجره به بیرون هدایت شده است باید دارای حداقل یک متر ارتفاع عمودی از محل خروج از پنجره باشد و انتهای دودکش‌های داخل کار ساختمان باید حداقل یک متر از سطح پشت بام بالاتر باشد.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران از لزوم کنترل دوره‌ای کلاهک دودکش خبر داد و گفت: هر چند وقت یکبار کلاهک دودکش‌های وسایل گازسوز را بازرسی و اگر کلاهک افتاده باشد باید آن را در محل خودش نصب کرد. کلاهک علاوه بر اینکه از نفوذ باران و برف و افتادن سایر اشیا به داخل دودکش جلوگیری می‌کند، در منظم سوختن وسیله گازسوز نیز موثر است. شهروندان دقت کنند از فشردن بیش از اندازه کلاهک که باعث تغییر حالت و گرفتگی منافذ خروج گاز‌های دودکش می‌شود نیز خودداری کنند.


بیشتر بخوانید: نجات دو زن و چهار کودک از چنگال قاتل خاموش


ملکی با بیان اینکه کلاهک‌های H، بهترین کلاهک برای لوله‌های بخاری و آبگرمکن هستند، افزود: تمام دودکش‌های وسائل گازسوز بایستی حتماً مجهز به بخش عمودی متناسب و کلاهک H باشد. قرار دادن خروجی دودکش به صورت افقی با کلاهک و یا بدون کلاهک در زیر سقف و بالکن بسیار خطرناک است. دودکش در داخل دیوار و خارج آن و محل اتصال به وسیله گازسوز باید کاملاً آببندی باشد. هر درز کوچکی می‌تواند باعث خروج گاز‌های حاصل از احتراق و حادثه شود. هنگام نصب وسایل گاز سوز نیز به یاد داشته باشید که از نصب زانوی اضافی در مسیر دودکش خودداری کنید، زیرا زانو کارآیی دودکش را کاهش می‌دهد.

وی خواستار استفاده از دودکش‌های مناسب برای وسایل گازسوز شد و افزود: به هیچ عنوان دودکش وسایل گازسوز و هواکش (فن) را از یک لوله یا کانال مشترک عبور ندهید. برای دودکش داخل و بیرون دیوار به هیچ عنوان از لوله‌های پلاستیکی و غیر مقاوم در برابر حرارت استفاده نشود. دودکش باید از ورق‌های ضد زنگ (گالوانیزه) و نسبتاً ضخیم انتخاب شود. آبگرمکن و بخاری نیز باید مجهز به دودکش باشد. از نصب این وسیله‌ها بدون دودکش در محیط‌های بسته خودداری کنید.

سخنگوی سازمان آتش نشانی با بیان اینکه استفاده از دودکش‌های آکاردئونی آلومینیومی به علت عدم امکان آب‌بندی در ابتدا و انتها خطرناک است، تاکید کرد: از قرار دادن قطعات لوله دودکش به‌صورت لب به لب خودداری و حتماً از دودکش‌های نوع نر و ماده که باعث آب‌بندی در محل اتصال و عدم خروج گاز‌های حاصل از احتراق خواهد شد، استفاده کنید.

ملکی با بیان اینکه با چند آزمایش ساده می توان از سالم بودن وسیله گرمایشی و باز بودن راه دودکش مطلع شد، گفت: ساده‌ترین آزمایش هر دودکش دست زدن و لمس آن است. سردی دودکش نشانه عدم عبور گاز‌های سمی حاصل از احتراق وسیله گازسوز و زنگ خطری برای شما است. وقتی وسیله گازسوز کار می‌کند باید دودکش داغ باشد و نوک انگشتتان داغی آن را حس کند.

وی افزود: آزمایش بعدی استفاده از شمع و یا شعله کبریت در محل دریچه و مبدأ دودکش در اتاق (محل مصرف) است. با قرار دادن کبریت روشن در ابتدای دریچه باید شعله به سمت داخل دودکش کشیده شود. این موضوع نشانه کار کردن و مکش مناسب دودکش و در صورتی که تغییری در شعله ایجاد نشود نشان دهنده عدم مکش مناسب دودکش است. هنگام خرید یا اجاره خانه و قبل از وصل وسایل گازسوز به دودکش، مسیر دودکش‌ها را با یک وزنه و طناب محکم از پشت بام تا محل دریچه و مبدا دودکش کنترل کنید تا از بازبودن آن مطمئن شوید.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز