اقتصاد۲۴- در این تفاهم نامه همکاری در زمینه توسعه زیرساختهای دانش بنیان از طریق توسعه و تعمیق آموزشهای مهارتی کاربنیان به منظور ایجاد بستر مناسب جهت هم افزایی اشتغال محور و نیز بسترسازی برای رشد اقتصادی، اشتغال پایدار و ارتقای وزن اجتماعی مهارت در بین نقش آفرینان، شاغلین صنایع، متقاضیان و سایر حرفهها حسب نیازها و هستههای محوری منطقه اشاره شده است.
بیشتر بخوانید: چرخش چرخ تولید در منطقه آزاد ماکو
برنامه ریزی و ایجاد بستر و زمینه مناسب برای انتقال تکنولوژی از طریق توسعه منابع انسانی، حمایت از ایده پردازی و پرورش افراد خلاق و کارآفرین، همچنین همکاریهای مشترک به منظور تبدیل منطقه آزاد ماکو به الگوی توسعه آموزشهای مهارتی، فنی و حرفهای درکشور و نیز گسترش توان تولید و صادرات محصولات تولیدی در منطقه آزاد ماکو با ارتقای کیفیت و افزایش مهارت فنی نیروی انسانی صنایع و حرفهها از جمله اهداف این تفاهم نامه است.
براساس این تفاهم نامه پارک مهارت و اشتغال در منطقه آزاد ماکو با رویکرد منطقهای، ملی و بین المللی راه اندازی میشود.
برگزاری مسابقات مهارتی خاص در سطح منطقه ای، ملی و مشترک با کشورهای همسایه منطقه آزاد ماکو، همکاری مشترک به منظور روزآمدسازی تجهیزات، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری پس از احداث و تکمیل ساختمانهای دانشگاه جهت ارائه خدمات آموزشی و فناورانه و اشتغال محور از جمله مفاد این تفاهم نامه هستند.
گفتنی است؛ دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفهای در کشور، از سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز نموده است.
دانشکده و آموزشکدههای فنی و حرفهای به عنوان واحدهای زیرمجموعه این دانشگاه، بیش از چهل سال فعالیت آموزشی داشته و از اولین مراکز آموزش عالی کشور هستند که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفهای (هنرستانهای فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشته اند.