تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰

سایه سنگین گاز روسیه بر نشست اوکراین و اتحادیه اروپا در کی‌یف

پروژه «نورد استریم۲» که کار احداث آن اخیرا به پایان رسیده، امکان انتقال مستقیم سالانه ۵۵ میلیارد مکعب گاز از روسیه به اروپا را فراهم می‌کند. اوکراین هیچ جایی در پروژه عبور گاز روسیه به آلمان ندارد و همین امر هم به‌گفته روسیه به پایداری قیمت‌ها کمک می‌کند.

 گاز روسیه  اوکراین

اقتصاد ۲۴-نمایندگان اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در کی‌یف با رهبران اوکراین دیدار می‌کنند؛ موضوع بهای گاز و خط انتقال انرژی «نورد استریم۲» میان آلمان و روسیه، بدون شک در کانون گفتگو‌های دو طرف قرار دارد.

اوکراین از وابستگی همپیمانان اروپایی به انرژی روسیه به‌هیچ وجه راضی نیست.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین میزبان شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا و اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا است. ملاقات رهبران دو طرف در زمان افزایش شدید بهای گاز در اروپا برگزار می‌شود؛ امری که تلاش‌های طولانی مدت کی‌یف برای به تاخیر انداختن بهره‌برداری از خط انتقال گاز نورد استریم روسیه به آلمان را به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد کرد.

پروژه «نورد استریم۲» که کار احداث آن اخیرا به پایان رسیده، امکان انتقال مستقیم سالانه ۵۵ میلیارد مکعب گاز از روسیه به اروپا را فراهم می‌کند. اوکراین هیچ جایی در پروژه عبور گاز روسیه به آلمان ندارد و همین امر هم به‌گفته روسیه به پایداری قیمت‌ها کمک می‌کند.

اوکراین از سال ۲۰۱۴ میلادی پس از پیروزی انقلاب «میدان» وارد یک چرخه بی‌پایان تنش با روسیه شده است. جدایی شبه‌جزیره کریمه از این کشور و الحاق یکجانبه آن به خاک روسیه از یک سو و جنگ بی‌سرانجام جدایی‌طلبان حامی روسیه در شرق با ارتش و شبه‌نظامیان وابسته به مرکز، اوکراین را بیش از پیش تضعیف کرده است.

اگرچه انقلاب «میدان» با مطالبه نزدیکی بیشتر این کشور با اتحادیه اروپا کلید خورد، اما عروج راست افراطی باعث شد که همکاری کامل اتحادیه اروپا با انقلابیون ملی‌گرای اوکراینی از همان روز‌های نخست زیر سوال رود. به‌علاوه، وابستگی انرژی اروپا به روسیه، جایی برای حمایت تمام و کمال بروکسل از کی‌یف نگذاشت.

برای اتحادیه اروپا عبور نکردن خط لوله گاز «نورد استریم۲» از اوکراین، صورت مساله واقعی یعنی وابستگی این منطقه به منابع انرژی روسیه را تغییر نمی‌دهد. اما این کار، اوکراین را از کسب سالانه دست‌کم یک میلیارد و پانصد میلیون دلار حق انتقال گاز محروم می‌کند. دولت کی‌یف بازنده بزرگ تضمین انرژی ارزانتر در اروپا خواهد بود.

ولودیمیر زلنسکی قسم خورده است که تا آخرین نفس برای جلوگیری از بهره‌برداری از خط لوله انتقال گاز «نورد استریم۲» بجنگد.
رئیس جمهوری اوکراین ماه اوت امسال و زمانی که روسیه برای پایان احداث خط لوله آماده می‌شد به آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هشدار داد که این پروژه یک سلاح ژئوپلیتیک در دستان روسیه است.

اما صدراعظم آلمان در پاسخ به این هشدار گفت که از رهبران روسیه تضمین گرفته که قرارداد انتقال گاز از طریق خاک اوکراین به اروپا پس از سال ۲۰۲۴ هم تمدید خواهد شد و درآمد اوکراین، یکی از فقیرترین کشور‌های اروپایی، ادامه خواهد یافت.

اوکراینی‌ها احساس می‌کنند بازی خورده‌اند

یک مقام عالی‌رتبه اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید رهبران اروپایی روز سه‌شنبه برای دادن اطمینان خاطر دوباره به اوکراین، به کی‌یف سفر می‌کنند.
روز دوشنبه، اتحادیه اروپا ۸ مقام روسیه، اعم از قاضیان، بازپرس‌ها و ماموران سرویس‌های امنیتی را به اتهام سرکوب مخالفان الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه تحریم کرد.

این در حالی‌است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با تحقیر ضمنی اوکراین گفت: «ما اولویتی برای تحت فشار قرار دادن اوکراینی‌ها نداریم، هدف ما تبدیل شدن به شریک انرژی قابل اعتماد برای اروپا است.»

روسیه در هفته‌های اخیر و پس از جهش قیمت سوخت در اروپا تاکید کرد که هیچ نقشی در این افزایش بها برای تنظیم قرارداد‌های جدید یا تسریع بهره‌برداری از خط گاز «نورد استریم۲» ندارد.
اما این تضمین‌ها خیال حاکمان اوکراین را راحت نمی‌کند؛ کشوری که هفت سال پس از دومین انقلاب خود در قرن ۲۱، برای مقابله با روسیه نمی‌تواند روی کمک متحدان غربی حساب باز کند.

اوکراین در سال‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها درخواست عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو را مطرح کرده و همیشه جواب منفی گرفته است. از قرار معلوم در جهان متلاطم کنونی، نه اتحادیه اروپا تمایلی به پذیرش یک عضو فقر و بحران زده دارد و نه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اراده‌ای برای گسترش چتر امنیتی خود به شرق، به بهای درگیر شدن دوباره با روسیه دارد.

اتحادیه اروپا رسما از اوکراین می‌خواهد برای آغاز روند درخواست پذیرش عضویت، قبل از هرچیز نظام قضایی «مشهور به فساد» خود را اصلاح کند و سر و سامان دهد؛ مطالبه‌ای که سال‌ها بی‌جواب مانده است.

مقام دیپلماتیک اروپایی به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «از دوستان اوکراینی می‌خواهیم کمی سریع‌تر حرکت کنند. می‌خواهیم بر تعهدات‌مان برای افزایش همکاری سیاسی و ادغام اقتصادی اوکراین در اتحادیه اروپا تاکید کنیم.»
کسی از نشست روز سه‌شنبه سران اوکراین و اتحادیه اروپا، انتظار برون‌داد خارق‌العاده‌ای ندارد. لئونید لیترا، تحلیلگر مرکز «اروپای جدید» در کی‌یف می‌گوید: «در جلسه احتمالا تنش‌ها و سرزنش‌هایی از سوی دو طرف دیده می‌شود، اما اوکراینی‌ها به صراحت احساس می‌کنند نادیده گرفته شده و بازی خورده‌اند.»

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

فیلم/ زیباکلام: در وعده صادق ۱ و ۲، موشک‌ها به نقاط حساسی برخورد نکردند

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ گشت و گذار محمدرضا پهلوی و دختر بزرگ اش ۶۲ سال پیش در همدان

عکس/ سلاحی برای ایرانی‌ها که افغان‌ها ساختند و نادرشاه به ایران آورد

عکس/ تجمع مخالفان مذاکرات ۱۴۰۴ مقابل وزارت خارجه

عکس/ چهره متفاوت الناز حبیبی و نازنین بیاتی در یک مراسم با تیپ تینیجری

عکس/ استوری جنجالی نیکای سریال پایتخت با متن معنادار

عکس/ حرص رامین رضاییان درآمد

عکس/ شباهت چهره دوآ لیپا با فلامک جنیدی حسابی سوژه شد

عکس/ استایل جالب عمو پورنگ در حرم امام رضا (ع)

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

۱۹ استان ایران درگیر تنش آبی؛ ورشکستگی آبی و نبرد داخلی بر سر آخرین قطره‌های حیات + فیلم

فیلم/ روحانی: مذاکرات مستقیم و در سطح بالا معمولاً مفیدتر است

عکس/ تیپ پرنسسی عفت خانم دختر پرحاشیه مظفرالدین شاه ۱۱۴ سال پیش با پالتو سمور

فیلم/ دلیل گریه و احساساتی شدن بهرام افشاری روی آنتن زنده چه بود؟

فیلم/ بهار آنکارا زیر برف مدفون شد

عکس/ ژست تاج الدوله دختر ناصرالدین شاه ۱۲۴ سال پیش با مدل موی بامشادی

زمستان در دل بهار در پیست اسکی توچال

طلسم الجزایری درون دروازه پرسپولیس

ظهور ماه صورتی در آسمان ایران

فیلم/ تلاش عجیب ترامپ برای ورود به هواپیما با چتر

علائم خرابی دینام خودرو + دلایل و راه تعمیر

قیمت کله پاچه معادل ۴ روز دستمزد کارگر ایرانی

گزارش بورس امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافی/ شاخص شادی ۲۰۲۵ کشور‌های منطقه

عکس جنجالی هوتن شکیبا با بازیگر معروف در اینستاگرام

بازار مسکن در انتظار تثبیت قیمت در سایر بازار‌های موازی

عکس/ پست جالب و دیده نشده شِری زن ارسطوی پایتخت

سرنوشت خطوط HOV در بزرگراه همت

جدیدترین قیمت ملک در شهر‌های شمالی ایران

فیلم/ عراقچی: ترتیبات گفت وگوی مستقیم آغاز خواهد شد

ثمینه باغچه‌بان کیست؟/ بنیان‌گذار آموزش نوین برای کودکان ناشنوا در ایران

فیلم/ کولبری سوخت کودکان در سیستان و بلوچستان با کیف مدرسه

عکس/ ستاره فوتبال ایران در آسایشگاه سالمندان پاریس

عکس/ حال و هوای دربار قاجار ۱۱۴ سال پیش در مراسم سلام احمدشاه

پرونده مالیاتی پرسپولیس بسته شد

عکس/ ساخت بمب اتمی جدید آمریکا

فیلم/ تلویزیون اسرائیل: توافق ایران و آمریکا به نفع اسرائیل نیست

عکس/ استایل گنگستری فرشته حسینی با کاپشن مشمایی کنار اتوبوس دو طبقه

هر ایرانی در شبانه روز چقدر می‌تواند آب مصرف کند؟

بازگشت فرهاد مجیدی به استقلال!

عکس/ استایل اروپایی تاج ایران، نتیجه ناصرالدین شاه ۸۹ سال پیش در آرمگاه فردوسی

عکس/ استایل تینیجر‌ای الهام حمیدی با لباس انیمه‌ای و کلاه کفش دوزکی

تصویر جالب نیویورک تایمز از تازه کردن رنگ نقاشی ضد آمریکایی در تهران

طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت اقتصاد

واکنش گروسی به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان

مهرداد دوم اشکانی کیست و از یکی از بزرگترین شاهان اشکانی چه می‌دانیم؟

عکس/ استقبال کاربران فضای مجازی از مانور اقتدارآمیز عراقچی

فیلم/ تاکید ترامپ به شرط توافق با ایران؛ سلاح هسته‌ای ممنوع

عکس/ دیدار خصوصی کریم باقری و محمود احمدی‌نژاد

عکس/ نشریه رهبری: ایران در مذاکره با آمریکا دست برتر را دارد

وزیر خارجه عمان به عراقچی چه گفت؟

فیلم/ اعتراف دردناک سرکنسول ایران در هرات درباره پذیرش اتباع افغان

دو روز کلیدی برای تعیین مسیر قیمت دلار

عکس/ ویتکاف به عمان رسید

عکس/ عنوان جالب برای عراقچی در صفحه اول سایت رهبری

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره مه‌لقا باقری با لنز و کلاه انگلیسی

عکس/ چهره متفکر هویدا ۵۴ سال پیش حین کار با کامپیوتر پیشرفته

صادرات گاز ایران به نتیجه مذاکرات گره خورد

معرفی سیستم خمپاره انداز خودکششی راک

عکس/ تغییر شوکه کننده چهره سهراب پاکزاد بعد از عمل زیبایی