اقتصاد ۲۴- از محلات جدید که در محدوده طرشت ساخته شده، میتوان به محلههای تهران ویلا، دریان نو، آریاشهر، شهرآرا، شهرک شهید فکوری اشاره کرد. از تکایای معروف این محله، تکیه طرشت است که موقوفات بسیاری دارد. طرشت دارای دو مسجد به نامهای حضرت علی اصغر و امام حسن عسگری میباشد.
همچنین، به دلیل مجاورت این محله با دانشگاه صنعتی شریف، تعدادی از خوابگاههای دانشجویی و مراکز پژوهشی این دانشگاه و نیروگاه طرشت (سابقاً معروف به برق آلستوم) در این محله واقعند.
نام طرشت را به صورت درشت و دوریست نیز نوشتهاند. طرشت از جایهای خوشآبوهوای تهران بوده و یکی از راههای ری به طبرستان از این دهکده میگذشته.
از رویدادهای تاریخی طرشت مرگ ناگهانی طغرل بک سلجوقی، سردودمان سلجوقیان در راه بازگشت از آذربایجان در این آبادی بودهاست. طرشت یکی از بزرگترین مجموعه توتستانهای تهران را در خود جای میداده که اکنون مقدار بسیار کمی از آن باغها به جای ماندهاست. این روستا در همسایگی روستاهای کن و جی، واقع بودهاست. راه اصلی طرشت از خیابان آذربایجان کنونی که هنوز به سهراه طرشت معروف است، میگذشته که این مسیر ارتباط اصلی آن را با محدوده تهران بر قرار میکرد.
بیشتر بخوانید:قیمت رهن و اجاره آپارتمان در منطقه میدان ولیعصر مهرماه ۱۴۰۰ + جدول
محدوده عرفی این روستا از شمال به نقطه ایوبی یا بوستان پردیسان، از غرب تا رودخانه کن و از شرق تا رودخانه قلقلی (قرقرو) در محل خیابان حبیبالهی و از جنوب تا حوالی خیابان امام خمینی ادامه مییافتهاست. از جمله زمینهای بایر طرشت در محدوده دکتر هوشیار توسط جوانمرد قصاب و در محدوده خیابان طوس توسط عبداله زمانی به قطعات کوچک تقسیم و واگذار گردید.
در طرشت در قدیم مدرسه آموزش اسلامی وجود داشته و مشایخ چندی از آن روستا برخاستهاند. آرامگاه شیخ عبدالله طرشتی (دوریستی) که از عالمان شیعه میباشد، نیز در این محله و در بوستان طرشت که در گذشته، گورستان روستا بوده، قرار دارد. نقل است که خواجه نظامالملک شافعی مذهب در دوره سلجوقیان برای شنیدن درس این عالم شیعی به طرشت میآمد.