تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰

طرز تهیه کیک کدو حلوایی با سس مخصوص

کیک کدو حلوایی یکی از کیک‌های خوش رنگ و خوش طعم پاییزی است که به دلیل داشتن کدو بسیار مغذی و در عین حال دارای طعمی دلچسب است. در این مطلب به آموزش کیک کدو حلوایی همراه با سس مخصوص این کیک می‌پردازیم.

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

اقتصاد ۲۴کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. کدو حلوایی یکی از سبزیجات خوش رنگ و سرشار از خاصیت پاییزی است که به صورت پخته در انواع غذاها، سوپ‌ها و کیک و دسر‌ها استفاده می‌شود.

کیک کدو حلوایی از جمله کیک‌های خوش رنگ و خوش عطر میوه‌ای است که پخت آن با شروع فصل پاییز و رسیدن کدو حلوایی رونق پیدا می‌کند و عصرانه‌ای دلچسب برای عصر‌های پاییزی و بارانی است. در این مطلب با طرز تهیه یک کیک کدو حلوایی بی نظیر همراه با سس خوشمزه ویژه این کیک با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی
آرد سفید شیرینی: ۲ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
روغن: دو سوم پیمانه
تخم مرغ: ۳ عدد
ماست: یک سوم پیمانه
پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص کیک

پوره کدو حلوایی: نصف پیمانه
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
خامه: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انجیر خانگی


با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.

اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند

طرز تهیه کیک کدو حلوایی با سس مخصوص

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

در مرحله اول باید کدو را پوست بگیرید و سپس خرد کنید. تکه‌های کدو را توی یک قابلمه بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید و صبر کنید تا کدو‌ها کاملا بپزند. بعد از پخت کدو را با گوشت کوب یا چنگال له کنید. در مرحله بعد تخم مرغ، وانیل، دارچین و شکر را توی یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن هم بزنید تا مایه شفاف و کرم رنگی به دست بیاید. سپس پوره کدو حلوایی را همراه با ماست و روغن به مایه کیک اضافه کنید و سی ثانیه با همزن بزنید.

آرد و پکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، به تدریج به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلو. ط شوند و آرد حالت گلوله‌ای نداشته باشد. در مرحله آخر کف قالبی را که انتخاب کرده‌اید، با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. حالا مایه کیک را توی قالب بریزید و چندبار قالب را روی سطح کابینت بکوبید تا هوای اضافی از مایه کیک خارج شود. سپس قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که آن را از نیم ساعت قبل روشن کرده‌اید، به مدت ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از پخت قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید.

طرز تهیه سس مخصوص کیک کدو حلوایی

ابتدا پوره کدو حلوایی را همراه با شکر و نصف شیر توی دستگاه مخلوط کن بریزید و چند ثانیه بزنید تا یکدست شود. حالا نشاسته ذرت را همراه با باقی مانده شیر توی یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید تا نشاسته کاملا در شیر حل شود. سپس پوره کدو حلوایی را به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط اجاق به صورت مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. حالا اجاق را خاموش کنید و خامه و وانیل را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا کمی از حرارت بیافتد. در مرحله آخر سس را به صورت گرم روی کیک کدو حلوایی که حسابی خنک شده است، بریزید و کیک را همراه با چای یا قهوه سرو کنید. نوش جان
نکته
میزان شکر در تهیه این کیک به مزه کدو حلوایی شما بستگی دارد. اگر کدویی که از آن استفاده می‌کنید، شیرین است، میزان شکری که در دستور گفته شده، کافی است و در صورتی که کدو حلوایی مورد استفاده شما زیاد شیرین نیست، می‌توانید شکر بیش‌تری به کیک اضافه کنید.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حضور بیمه تعاون در دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی در بوشهر

سخنگوی دولت بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول