اقتصاد ۲۴ - سعید معین مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین وضعیت هجوم ملخهای صحرایی به کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه بارندگیهای نرمال در منطقه شرق عربستان و شرق آفریقا طی یک تا ۲ ماه اخیر و چرخنده شاهین که طی روزهای اخیر وارد جنوب ایران همچون سیستان و بلوچستان، هرمزگان شد و عمان و شرق عربستان را هم در برگرفته است و احتمال ازدیاد جمعیت ملخ صحرایی وجود دارد.
او افزود: چرخنده شاهین در زمان حرکت به سمت عمان با سرعت ۱۲۰ کیلومتر حرکت کرد و بارندگی قابل توجهی هم ایجاد کرد که رطوبت و گیاه سبز، ازدیاد جمعیت ملخ صحرایی را به دنبال دارد.
به گفته معین، اگر در ماههای آینده وضعیت بارندگی در حدنرمال و کمتر نرمال باشد و چند سیلیکون داشته باشیم، این احتمال وجود دارد که بنابر سازمان هواشناسی جهانی، حمله ملخ صحرایی افزایش یابد.
معین ادامه داد: برآوردها حاکی از ان است که اواخر اسفند و اوایل فروردین حمله از شرق عربستان به سمت عربستان انجام شود، حال میزان حجم ملخ صحرایی تابع شرایط بارش و وزش باد به سمت ایران طی ماههای آتی است.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان هواشناسی از ورود ملخ صحرایی از اواسط اسفند به کشور خبر داد و گفت: حمله ملخ صحرایی از ۱۵ تا ۲۰ اسفند تا ۱۵ تا ۲۰ فروردین به جنوب ایران صورت خواهد گرفت که بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی جهانی بارندگی جنوب ایران در حد نرمال و برخی مناطق کمتر از نرمال از خواهد بود.
او ادامه داد: بنابر نامهای که به ستاد بحران و وزارت جهاد کشاورزی ارسال کردیم، پیش بینی مبارزه در سطح ۸۰ هزار هکتار خواهد بود، چنانچه اتفاق خاصی رخ دهد که بارندگیها کاهش یابد، سطح مبارزه در حد ۱۹ هزار هکتار خواهد بود.
بیشتربخوانید:هشدار درباره مبارزه به موقع با آفات در شرایط خشکسالی
معین با اشاره به مشکلات مبارزه علیه ملخ صحرایی بیان کرد؛ سال ۹۹ بنابر مبارزهای که علیه ملخ انجام دادیم، دسته جات به سمت هند و پاکستان نرفت و سال ۹۸ هم در سطح ۷۴۶ هزار هکتار مبارزه صورت گرفت و تنها مقدار کمی به سمت هند و پاکستان رفت، اما مشکل اصلی ما این است که در مسیری که از شرق آفریقا به کشور ما میآیند، مبارزه چندانی صورت نمیگیرد.
او ادامه داد: در کشور یمن به سبب جنگ و درگیری مبارزه صورت نمیگیرد، همچنین عربستان هم در برخی سالها مبارزهای انجام نمیدهد و عمان هم به سبب عدم کشت و کار مبارزه نمیکند که در نهایت آن زمانی که ملخ صحرایی وارد جنوب کشور میشود، به دلیل فصل کشت و کار ناگزیر به مبارزه هستیم.
مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات میزان سموم در مناطق جنوب کشور را مناسب اعلام کرد و گفت: بنابر اعتباری که در اواخر دولت قبل تصویب شد و در دولت جدید هم مبلغ ۵۰ میلیارد تومان مصوب شد و در نهایت هفته گذشته ۱۰ میلیارد تومان به حساب سازمان واریز و در استانهای هرمزگان، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و جنوب فارس تقسیم شد و الباقی اعتبارات هم تخصیص داده میشود.
او در پایان تصریح کرد: کار شبکه مراقبت و ردیابی در استانهای جنوبی به صورت منظم در حال انجام است و به صورت هفتگی رطوبت خاک، وضعیت سبز جنگلها و مراتع بررسی و وارد سیستم میشود.