اقتصاد ۲۴- بحث لوازم خانگی همچنان ادامهدار است و جدال میان تولید داخل و خارج با وجود تمدید ممنوعیت واردات کالاهای خارجی در این بخش همچنان ادامه دارد؛ مسئلهای که حتی مورد توجه رهبری نیز قرار گرفت و ایشان ممنوعیت واردات لوازم خانگی با ذکر محصولات وارداتی از کرهجنوبی را مورد توجه قرار دادند.
اما بنا بر گزارشها، اکنون مشکلی جدید وجود دارد و آن درج نام تجاری یک شرکت خارجی بر روی محصولات ایرانی است. اگر در سطح شهر به آگهیها توجه کنید، تبلیغات شرکت «دوو» را که پیش از این متعلق به کرهجنوبی بود، خواهید دید. به گزارش خبرگزاریها این محصول ایرانی است و صرفا نام تجاری خارجی دارد.
این مسئلهای است که شایسته بررسی از سوی مقامهای وزارت صمت است؛ چراکه تولیدکننده این محصول شناختهشده است و میتوان به پیگیری مسئله پرداخت. در خبر دیگر آمده است که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی به شکل غیرمجاز قیمت محصولات خود را افزایش دادهاند.
خبرگزاری ایسنا مینویسد در حالی که اخیرا مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) تأکید کردهاند که افزایش قیمت لوازم خانگی غیرقانونی است، نامه سازمان حمایت به برخی تولیدکنندگان داخلی نشان میدهد قیمتها افزایش پیدا کرده و این سازمان خواستار فهرست جدید قیمت و مستندات افزایش قیمت شده است.
اواخر مهرماه گزارشهایی از افزایش قیمت برخی شرکتهای لوازم خانگی منتشر شد، اما درنهایت معاونان وزارت صمت تأکید کردند افزایش قیمت لوازم خانگی بدون مجوز وزارتخانه بوده و غیرقانونی است. حالا، اما با گذشت حدود سه هفته، عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، در نامهای به مدیران عامل چند تولیدکننده داخلی لوازم خانگی، به بررسی قیمت فروش محصولات این شرکتها از سوی نمایندگیها و عوامل فروش آنها در آبان سال جاری و مقایسه آن با دوره منتهی به ششماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ و نیز سال گذشته و همچنین ارائه گزارش اتاق اصناف ایران در جلسه کارگروه تنظیم بازار با حضور معاوناول رئیسجمهوری مبنی بر افزایش قیمت محصولات تولیدی این شرکتها اشاره کرده که خلاف ادعاهای قبلی است.
بیشتر بخوانید: تبلیغات گسترده برند کرهای دوو توسط یک تولیدکننده داخلی
او در ادامه از این پنج شرکت خواسته تا روز شنبه ۱۵ آبان، علاوهبر ارسال فهرست قیمت مقایسهای خود، شامل قیمت کارخانه، عمدهفروش و مصرفکننده (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) مربوط به سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، مستندات بهای تمامشده را بههمراه آخرین صورتهای مالی حسابرسیشده قانونی مربوطه، برای بررسی نحوه رعایت ضوابط عمومی قیمتگذاری به این سازمان ارسال کنند. اینکه آیا این محصولات اجازه افزایش رسمی قیمت را دریافت میکنند یا نه، اکنون در ابهام قرار دارد.
پیش از این برخی مقامهای وزارت صمت به تولیدکنندگان لوازم خانگی داخل هشدار داده بودند که حمایت از تولیدکننده داخل به معنای ایجاد حاشیه امن برای هر عملی نیست و این تولیدکنندگان باید عرضه و قیمت خود را مطابق قانون انجام دهند. باز در خبر دیگری سخن از همکاری ایران و پاکستان در زمینه تولید لوازم خانگی شده است و آمادگی ایران برای سرمایهگذاری در این زمینه در پاکستان.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اعلام برنامهریزی برای افزایش تجارت پنج میلیارد دلاری ایران و پاکستان تا دو سال آینده، گفت ایران میتواند در حوزههای لبنیات و لوازم خانگی در پاکستان سرمایهگذاری کند. رضا فاطمیامین در حاشیه افتتاحیه نهمین اجلاس کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشور بزرگ و مهم در منطقه هستند، تصریح کرد: متأسفانه این دو کشور روابط اقتصادی مناسبی ندارند.
در جلسه روز گذشته توافق شد حجم روابط اقتصادی دو کشور تا دو سال آینده پنج برابر وضعیت کنونی شود و به پنج میلیارد دلار برسد و تا سه ماه آینده مشکلات و موانعی که در توافقنامه تجارت آزاد بین دو کشور وجود دارد، برطرف شود.