اقتصاد ۲۴- احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه بارندگیهای اخیر بخشی از کمبودها را جبران کرد، اظهار کرد: طی روزهای اخیر بارندگیهای خوبی در حوزه مرکزی همچون استانهای قم، تهران، همدان، زنجان، قزوین، البرز، تهران و استانهای ساحلی داشتیم که این بارشها موجب شد، کسری بارش نسبت به دوره نرمال از بالای ۴۰درصد به ۲۸ درصد برسد.
او افزود: گستره بارش در روزهای اخیر به شمال خوزستان، شرق لرستان، بخشهای شمالی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، یزد، کرمان، حوزه مرکزی و شرقی رشته کوه زاگرس و حوزه مرکزی هم پوشش داد.
وظیفه با اشاره به اینکه بارشهای فعلی کمتر از نرمال است، بیان کرد: در نیمه دوم آبان بارشها به غرب، شمال غرب و شمال محدود است و در سایر نقاط بارندگی قابل ملاحظهای نداریم.
رئیس مرکز خشکسالی درباره آینده وضعیت بارشها بیان کرد: مدلهای اقلیمی نشان میدهند که در آذر و سه ماهه زمستان بارشها به شرایط نرمال نزدیک میشود، اما به دلیل بارندگیهای کمتر از نرمال در سال گذشته و همچنین در ۲ ماهه اول پاییز، خشکسالی همچنان شدید خواهد بود.
به گفته او، با توجه به خشکی پاییز فعلی و سال قبل بعید است که کم بارشیها در زمستان جبران شود.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به انباشت کم بارشیها بر روی هم در نهایت سالی را سپری میکنیم که در خوشبینانهترین حالت در پایان زمستان به شرایط نرمال برای سال آبی جاری برسیم، اما به دلیل کمبود بارش سال گذشته همچنان با مشکل تنش آبی مواجه هستیم.
وظیفه با اشاره به آخرین جزئیات دما در سال زراعی جدید بیان کرد: از لحاظ دمایی بخش شمالی کشور، استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل در شرایط نرمال، گیلان و خراسان شمالی کمتر از نرمال و استانهای خراسان رضوی، تهران، زنجان، البرز، زنجان و قزوین نرمال بودند.
به گفته او، پیش بینیها حاکی از آن است که دمای کل کشور تا ابتدای فصل بهار در شرایط نرمال و نیم تا یک درجه بیش از نرمال باشد که با این وجود زمستان سردی را نخواهیم داشت.
رئیس مرکز خشکسالی در توصیهای به کشاورزان گفت: با توجه به بارشهای کمتر از نرمال در بسیاری از نقاط کشت پاییزه به تاخیر افتاده یا انجام نشده است که انتظار میرود با بهبود شرایط بارش به نزدیک نرمال در آذر، کشاورزان میتوانند کشت را انجام دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در برخی استانها رطوبت لازم برای کشت فراهم نیست، افزود: در جنوب غرب استان خوزستان، ایلام و خیلی از نقاط کرمانشاه انتظار میرود که با نزدیک شدن شرایط بارش به وضعیت نرمال در آذر ماه و رطوبت نسبی زمین، کشاورزان میتوانند کشت را انجام دهند.
او با تاکید بر محدودیت کشت دیم و آبی بیان کرد: با توجه به بارشهای امسال، کشتهای دیم و آبی با محدودیت مواجه بوده است که این محدودیت تا یکماه آینده ادامه دارد که امیدواریم در انتهای پاییز با بهبود بارش ها، شرایط برای کشت پاییزه آماده شود.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: گرچه از الان نمیتوان پیش بینی برای بارشهای بهاره داشت، اما در زمستان از لحاظ دما و بارش شرایط نرمال خواهد بود به طوری که قدری از کمبودهای شدید پاییز را جبران میکند و ذخایر آبی پشت سدها بهبود مییابد.
وظیفه در پایان تصریح کرد: بنابر مدلهای اقلیمی، زمستان امسال بهتر از سال گذشته خواهد بود که این امر میتواند تا حدی کم بارشیها را جبران کند.