اقتصاد ۲۴- علی سعادتی، مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران در نشست خبری امروز که به مناسبت روز ملی کیفیت برگزار شد، با بیان اینکه کیفیت در رقابت سالم و برابر است، گفت: در راستای اجرای بند ۲۰ ماده ۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور مصوب ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، سازمان ملی استاندارد ایران در چند مرحله فراخوان برای تعیین مجری فرآیندهای اجرایی جایزه ملی کیفیت ایران از بین سازمان ها، نهادها، انجمن یا تشکلهای علمی، تخصصی و حرفهای که در زمینه مدیریت کیفیت و براساس ارزیابی کیفی و احراز صلاحیت واجد شرایط بودند، سازمان مدیریت صنعتی ایران را به عنوان مجری جایزه ملی کیفیت ایران انتخاب کرد.
وی در ادامه از تدوین سند راهبرد ملی کیفیت با مشارکت سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه صنعتی شریف در مدت سه سال خبر داد و گفت: این راهبرد ملی با مشارکت همه وزارتخانهها و دستگاههای عضو شورای عالی استاندارد تدوین خواهد شد.
سعادتی بیان داشت: در زیرمجموعه این سند مباحثی همچون جایزه ملی کیفیت، نرخ کیفیت و مشخص شدن مدل ارزیابی آن دیده شده که در موضوع نرخ کیفیت، برای هر محصول نرخ رشد کیفیت و جایگاه کیفی محصول در هر سال نسبت به سال پایه مشخص خواهد شد.
مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران بیانداشت: کیفیت یک مفهوم عام است و گرچه در سالهای گذشته مترادف با محصول تلقی شده است، اما امروز در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گسترده شده است و مباحثی همچون کیفیت زندگی، رشد و تحصیل را در بر میگیرد.
وی گفت: در جهان حتی استاندارد «۳۷۰۰۲» در مقوله «سوتزنی» و افشاگری تدوین شده که هدف از آن رعایت کیفیت در افشاگری است.
سعادتی یادآور شد: در گذشته جوایز متعددی در حوزه کیفیت صادر میشد و هیچ مرجعی به صحهگذاری آنها نمیپرداخت، این نگرانیها سبب شد تاکنون سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان تنها مرجع صدور جایزه در حوزه کیفیت مشخص شود؛ در این راستا برخی دستگاهها از جمله وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور جوایز بخشی و دستگاهی در سطوح واحدهای مرتبط با خود طراحی کردهاند.
جایزه ملی کیفیت ایران یکی از معتبرترین جوایز ملی با پشتوانه قانونی است که در قالب یک نظامنامه با مدل و روششناسی ویژه بهمنظور ارزیابی کیفیت محصولات و خدمات اعطاء میشود.
بر این اساس مقرر شد مراسم تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی کیفیت در سطوح اهتمام، اشتهار و تندیس در دهه فجر برگزار و از برندگان جایزه، قدردانی شود.