اقتصاد ۲۴- با افزایش استفاده از برنامههای تاکسی اینترنتی و حجم سنگین ترافیک شهرها اغلب رانندگان برای انتخاب مسیرهای نزدیکتر و خلوتتر به یک راهنما نیاز دارند.
ویز (waze) یکی از اپلیکیشنهای مسیریابی است که این امکان را فراهم میکند تا کاربران بتوانند با تعیین مبدا و مقصد از کوتاهترین و سریعترین مسیر برای رسیدن به مقصد خود مطلع شوند.
اپلیکیشن ویز برای کاربران ایرانی از اسفندماه ۱۳۹۵ با فیلترینگ مواجه شد. چرا که ویز یک نرمافزار اسرائیلی است که توسط یک شرکت استارتاپ اسرائیلی طراحی شده است.
نرمافزارهای داخلی و بومی نشان و بلد با مسدود شدن اپلیکیشن ویز، پا به عرصه مسیریابی گذاشتند. از این رو با توجه به محدودیت ایجاد شده برای اپلیکیشنهای خارجی، رانندگان از اپلیکیشنهای داخلی برای مسیریابی استفاده میکنند.
در حالی که کاربران زیادی از اپلیکیشنهای نشان و بلد استفاده میکنند، اما بسیاری از آنها نسبت به عملکرد این نرمافزارها معترض هستند: «بلد نرم افزار تهران گردیه. دورترین و بدترین مسیر رو بهت میده.»
«برای بار چندمه! گوگلمپ میزنه یک ساعت و ۱۴ دقیقه، همون مسیر رو بلد میگه که یک ساعت و ۵۳ دقیقه! ۴۰ دقیقه اختلاف! همیشه هم گوگلمپ رو انتخاب میکنم و بعد از اینکه بلد میفهمه افتادم تو همون مسیر، زمان رو آپدیت میکنه و تقریباً شبیه به گوگلمپ میشه!»
بیشتر بخوانید:افزایش ماشین خوابی در تهران
«از من به شما نصیحت هیچ وقت بلد رو نصب نکنید. دقیقا میارتون وسط ترافیک صبحگانی ولتون میکنه، نقشهاش همزمان با حرکتت آپدیت میشه و فقط تو شاهد اینی که زمان رسیدنت به مقصد داره زیاد میشه.»
«بلد و نشان مانند ویز قابل باشید»
نشان و بلد دو اپلیکیشن داخلی معروف هستند که بسیاری از افراد برای پیدا کردن راههای مناسب از آنها استفاده میکنند، اما براساس نظرات کاربران در شبکههای اجتماعی اپلیکیشن نشان هم مانند بلد دچار مشکلاتی است.
«دیروز از شش صبح از خونه زدیم بیرون به مقصد کرج تا شاعت ۹:۳۰ دقیقه در مسیری بودیم که اپ نشان نشونمون میداد یعنی شمران نو پشت شیان مبارک اباد امامعلی! بعد از این که کل شرق تهران مارو گردوند انداخت در مسیر مستقیمی که از ابتدا جلوی رومون بود! استفاده از اپ ایرانی اشتباهه.»
«نرم افزار ویز چنان اعتماد مارو جلب کرده که حتی اگه چندین کیلومتر مسیرمون رو دور کنه با اطمینان میگیم ببین چقدر ترافیک بوده که از این مسیر آدرس داده، بلد و نشان لطفا مثل ویز قابل اعتماد باشید.»
«یعنی مزخرفترین مسیر ترافیکی عمرم امروز بود، نشان یعنی اگر مسیر فرعی نمیرفت ۵۰ دقیقه بیخودی تو ترافیک نبودم، مسیر ۴۵ دقیقه رو کرد یک ساعت ۵۵ دقیقه!»
باتوجه یه نظرات برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی به نظر میرسد نرمافزارهای مسیریابی داخلی برای رقابت با رقیبان خارجی خود مانند گوگل مپ و ویز همواره باید زیرساختهای خود را تقویت و به روزرسانی کنند.
اما اپلیکیشنهای داخلی آنطور که باید مورد توجه کاربران ایرانی قرار نگرفتهاند و بسیاری از کاربران با وجودی که نمونههای مشابه بومی بسیاری از اپلیکیشنهای خارجی در کشور وجود دارد، اما باز هم ترجیح میدهند از نرم افزارهای خارجی استفاده کنند.