اقتصاد ۲۴ -کامران پور مقدم مجری طرح زراعت چوب درباره آخرین جزئیات کشت چوب و گسترش صنایع کاغذ در کشور اظهار کرد: در قالب برنامه ششم توسعه در طرح توسعه زراعت چوب متعهد شدیم که ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب صورت گیرد که تا پایان سال گذشته ۵۰ هزار هکتار عملیات اجرایی برای کشت و توسعه زراعت چوب با گونههای سریع الرشد انجام دادیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد سطح کشت به گونههای صنوبر بازمی گردد، افزود: حدود ۳۰ درصد کشت با اکالیپتوس است.
پور مقدم ادامه داد: امسال برنامه ریزی کردیم که با یک حرکت جهشی در سطح ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب را انجام دهیم، بدین منظور عرصهها شناسایی و نقشهها تهیه شده است و همواره این آمادگی وجود دارد که عملیات کاشت از یک ماه آینده در فصل زمستان شروع شود.
مجری طرح توسعه زراعت چوب با اشاره به اینکه امکان تامین مواد اولیه برای بحث کاغذسازی وجود دارد، بیان کرد: در بحث کاغذ سازی این ظرفیت در کشور وجود دارد که اگر سرمایه گذاری به میزان کافی از طریق صنایع و بخش خصوصی صورت گیرد، مواد اولیه برای بحث کاغذ سازی تامین میشود.
وی تامین زیرساختها را لازمه تامین مواد اولیه کاغذسازی اعلام کرد و گفت: با وجود پتانسیل و ظرفیت تولید کاغذ، زیرساختها باید توسط دولت تامین میشود چرا که در نظر داریم بحث زراعت چوب را بدون فشار بر منابع آبی و با استفاده از آبهای غیرمتعارف انجام دهیم.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی شمال کشور، زراعت چوب بصورت دیم است به طوریکه نیازی به تامین منابع آبی نداریم.
به گفته وی، بررسیها نشان میدهد که در ۷۰ هزار هکتار عرصه شمال کشور قابلیت زراعت چوب با گونه صنوبر از طریق کشت دیم وجود دارد و در خارج از شمال بحث زراعت چوب با استفاده از پساب کارخانجات، کشتارگاه و شهرکهای صنعتی که هنوز بحث تصفیه انجام نشده، میتوان از پسابهای خام استفاده کرد.
مجری طرح توسعه زراعت چوب با بیان اینکه توسعه زراعت چوب نیازمند تامین نهاده و نهال یارانه دار است، گفت: با ظرفیت فعلی در بحث تامین نهاده به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ میلیون نهال در نهالستانها تامین میکنیم که برای توسعه در سطح وسیع لازم است که بخش خصوصی وارد شود و در این زمینه سرمایه گذاری کند.
بیشتربخوانید:کدام صنایع پس از کرونا بیشترین رونق را ثبت کردند؟
پورمقدم با بیان اینکه طی ۱۰ سال آینده مواد اولیه صنایع کاغذ بصورت کامل از داخل تامین میشود، گفت: طی برنامه ۱۰ ساله ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت گونههای سریع الرشد میرود که با این وجود بخش عمده مواد اولیه صنایع کاغذ از داخل تامین میشود.
مجری طرح توسعه زراعت چوب با بیان اینکه هدف کمی ما امسال برای استحصال چوب ۱.۵ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: در سنوات گذشته عرصههای زراعت چوب کشت شده و هم اکنون آماده بهره برداری است و همواره پیش بینی میشود که از گونه صنوبر تا پایان سال ۴۰۰ هزار متر مکعب چوب تامین شود که بخشی از آن میتواند به صنایع چوب اختصاص داده شود.