تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
آخرین خبرها از مناطق سیل‌زده؛

فوت ۶۲ نفر در کشور به دلیل وقوع سیل/ اختصاص ۲۸ هزار فقره تسهیلات وام به سیل زدگان

رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: از ابتدای نوروز ۶۲ نفر به دلیل وقوع سیل جان خود را از دست داده‌اند.
سیل
اقتصاد24 -  احمد شجاعی رئیس پزشکی قانونی کشور در ارتباط با آخرین آمار کشته‌های ناشی از سیل در کشور، اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از ابتدای نوروز ۶۲ نفر به دلیل این حادثه در استان‌های مختلف جان خود را از دست داده که همه این افراد شناسایی و تشخیص هویت شده‌اند.

وی افزود: استان فارس با ۲۱ کشته و لرستان با ۱۴ کشته در صدر آمار فوتی‌های ناشی از سیل بوده است. همچنین ۳ نفر در خراسان شمالی، ۸ نفر در گلستان، ۵ نفر در مازندران و ۵ نفر در همدان به دلیل سیل جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس پزشک قانونی کشور خاطرنشان کرد: همچنین یک نفر در خوزستان، یک نفر در کرمانشاه، یک نفر در سمنان، ۲ نفر در کهگیلویه و بویراحمد و یک نفر نیز در خراسان رضوی بر اثر سیل جان باختند.

وزیر نیرو: سیل اخیر ۲.۵ میلیارد دلار می‌ارزد‌

رضا اردکانیان وزیر نیرو با اشاره به سیل اخیر گفت: اگر می خواستیم این حجم از آب را خریداری کنیم هزینه ای بالغ بر ۲/۵ میلیارد دلار رقم می خورد و حال بدون هیچ هزینه ای پنج میلیارد متر مکعب در سدهای مخزنی اندوخته داریم.

وی افزود: در حال حاضر در کشور ۱۷۲ سد مخزنی وجود دارد که به برکت سیلابهای اخیر حدود ۵ میلیارد متر مکعب آب شیرین مضاف بر روان آب های قبلی در این مخزن جمع شده و بی شک به مصارف مهمی خواهد رسید و از جمله آنها تامین آب شُرب استانهای کشور است.

وزیر نیرو ادامه داد: بسیاری از تالابهای کشور بعد از گذراندن سالها بی آبی، از سیلابهای اخیر بهره مند شدند حدود ۴۰تالاب به برکت سیلابهای بزرگی که از ۲۷ اسفند تاکنون رخ داده شرایط پرآبی را تجربه می کنند. دریاچه ارومیه هم افزایش ارتفاع قابل ملاحظه ای را رقم زده است. اگر می خواستیم این حجم از آب را خریداری کنیم هزینه ای بالغ بر ۲/۵ میلیارد دلار رقم می خورد و حال بدون هیچ هزینه ای پنج میلیارد متر مکعب در سدهای مخزنی اندوخته داریم. البته اگر می توانستیم تمهیدات لازم را در قبال این سیلابها بیاندیشم خسارات وارده به حداقل می رسد.

یکی اردکانیان تصریح کرد: از راههای کاهش خسارت سیل اینست که وقتی سدها به حدی می رسند که می توانند خروجی خوبی داشته باشند باید مراکز جمعیتی ضروری تخلیه شود روستا و شهر و دور کردن احشام اقداماتی هستند که در راستای حداقل کردن خسارات سیل است.

اختصاص ۲۸ هزار فقره تسهیلات وام به سیل زدگان

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون ۲۸ هزار فقره تسهیلات وام به سیل زدگان تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه پرداخت وام و کمک‌های مالی به آسیب‌دیدگان در مناطق سیل‌زده یکی از اقدامات حمایتی این وزراتخانه از سیل‌زدگان است، اظهار داشت: بانک توسعه تعاون تاکنون پرداخت ۱۱ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه و جعاله تعمیرات مسکن را برای استان‌های سیل‌زده در دستور کار قرار داده و بانک رفاه نیز ۱۷ هزار تسهیلات را به سیل زدگان تخصیص داده است.

شریعتمداری با توضیح اینکه تخصیص ۲۸ هزار فقره تسهیلات یکی از اقدامات حمایتی دستگاه‌های تابعه این وزارتخانه برای بازگرداندن حداقل امکانات برای مردم آسیب دیده در مناطق سیل‌زده است، تاکید کرد: تمام توان خود را برای حمایت از آسیب‌دیدگان سیل به کار خواهیم بست و همه اقدامات لازم در حوزه اختیارات این وزراتخانه تا رفع مشکلات سیل زدگان با اولویت و جدیت تداوم خواهد داشت.

تخریب ۱۶۰۰ واحد مسکونی روستایی در بروجرد

علاءالدین بروجردی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۶۰۰ واحد مسکونی روستایی در بروجرد تخریب و دچار آسیب شده‎اند. او اظهار کرد: حدود ۲۰۰ واحد منزل مسکونی در روستاهای بروجرد بر اثر سیلاب تخریب شده و ۱۴۰۰ واحد آسیب دیده اند که نیاز به تعمیرات دارند.
وی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: حدود ۲۰۰ واحد منزل مسکونی در روستاهای بروجرد بر اثر سیلاب تخریب شده و ۱۴۰۰ واحد آسیب دیده اند که نیاز به تعمیرات دارند.

بروجردی تصریح کرد: در روستای تنگ محمد حاجی و در محور آبسرده بروجرد رانش بسیار وسیعی رخ داده و راه روستایی در کلهر نیز نشست پیدا کرده است. همچنین بر اثر سیلاب بسیاری از پل‎ها در روستاهای بروجرد تخریب شده و از بین رفته‎اند. بر اثر این سیلاب ۱۰ هزار هکتار از زمین‎های کشاورزی بروجرد زیر آب رفته است.

گاز شهر پلدختر وصل شد

غلامرضا لطفعلیان، مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: جریان گاز شرق شهر سیلزده پلدختر روز چهارشنبه پس از گذشت ۴۸ ساعت از وقوع سیل وصل شد.
وی افزود:  حدود ۴۰ درصد شهر پلدختر به دلیل خسارت شدید سیل، قابلیت وصل گاز را ندارد، اما اکنون قسمت‌های دیگر آن به ویژه در مناطق شهری مردم از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

لطفعلیان در خصوص گاز شهر  معمولان نیزکه بر اثر سیل قطع شده است گفت: راه دسترسی به این شهر وجود ندارد و قدامات انجام شده تاکنون نیز با حمل تجهیزات و ابزار سنگین و نیمه سنگین توسط همکاران شرکت گاز صورت گرفته، اما تلاش می‌شود با راهگشایی مسیر، گاز معمولان به زودی برقرار شود. خط تغذیه اصلی گاز شهر "دوره" و روستا‌های اطراف آن نیز حدود ۲۰۰ متر شکسته که با ایجاد راه دسترسی توسط نیرو‌های شرکت گاز، دهیاری‌ها و مردم منطقه راه دستی ایجد شده که انتظار می‌ورد تا پایان وقت امروز این خط ز. تعمیر و بازسازی شود.

توزیع 400 کارتن پوشک در میان سیل زدگان

رئیس سازمان بهزیستی کشور از توزیع وسایل بهداشتی شامل 400 کارتن پوشک، ۲۱۱۱۰ تخته پتو برای معلولین و توزیع 1900 وسیله کمک توانبخشی از جمله ویلچر، تشک مواج و عصا خبر داد.وحید قبادی دانا گفت: تشکیل ستاد و حضور معاون در منطقه سیل زده، تشکیل ستاد بحران در معاونت توانبخشی استان و لغو مرخصی پرسنل توانبخشی استان از جمله اقدامات انجام شده است. وی افزود: جلسه با مدیران و مسولان مراکز توانبخشی، هماهنگی با مسولان هلال احمر و بازدیدهای کارشناسان و معاون توانبخشی استان از مناطق سیل زده تشکیل شده است.

قبادی دانا در مورد اقدامات کلی برای مناطق درگیر سیل گفت: جابجایی معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن به سایر مراکز شبانه روزی جهت ایمنی از سیل، ظرفیت سازی در مراکز شبانه روزی جهت نگه داری از توانخواهان و استفاده از موسسات و انجمن های CBR از جمله اقدامات انجام شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: توزیع لوازم ضروری از قبیل پتو، مواد غذایی برای معلولان، توزیع وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز برای معلولان، ذخیره مواد غذایی، پوشاک و دارو برای مراکز شبانه روزی برای سیل زدگان انجام شده است.
وی تصریح کرد: بررسی وضعیت سیستم های گرمایشی و تاسیساتی مراکز شبانه روزی، استفاده از ظرفیت های مردمی ( انجمن و موسسات مردمی)، آماده نمودن سالن های سرپوشیده جهت اقامت معلولان و بازدید از منازل معلولین دیگر اقدام سازمان بوده است.

وی افزود: با دانشگاه های علوم پزشکی جهت اقدات درمانی معلولین سیل زده، توزیع وسایل بهداشتی برای معلولان، تحویل پتو به خانواده دارای معلول، ایمن سازی مراکز شبانه روزی و روزانه، حمایت نقدی از معلولان، آماده باش مراکز شبانه روزی توانبخشی هماهنگی شده است.

وی در مورد اقدامات برای 6 استان مستقیم درگیر با سیل گفت: وسایل بهداشتی شامل 400 کارتن پوشک، پتو برای معلولین به تعداد 2110 مورد، وسایل کمک توانبخشی ویلچر، تشک مواج و عصا به میزان 1900 مورد از جمله اقلام توزیع شده است.

قبادی ادامه داد: اسکان موقت معلولان 250 نفر، جابجایی معلولان و بیماران روانی مزمن بستری در مراکز شبانه روزی 60 نفر، تهیه وسایل گرمایشی برای مراکز شبانه روزی 43 مورد، حمایت از مراکز شبانه روزی ( دارو، آب و غذا و پوشاک) برای 15 مرکز شبانه روزی، توزیع غذای گرم بین معلولان و بیماران روانی مزمن به تعداد 5500 نفر(چند وعده)، مشارک انجمن های غیر دولتی در مساعدت و پیگیری وضعیت معلولین در 35 موسسه و انجمن شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور از تجهیز و آمادگی 11 مرکز شبانه روزی خبر داد و گفت: توزیع اقلام بهداشتی غیر از پوشینه ( سوند و ..) 1100 مورد، استفاده از ظرفیت توانبخشی مبتنی بر جامعه 28 مورد موسسه و ایمن سازی 94 مرکز شبانه روزی، ایمن سازی 63مرکز روزانه توانبخشی وتوزیع وسایل زندگی بین معلولان و بیماران روانی مزمن و سالمندان ( گاز خوراک پزی، فرش و..) به تعداد 950 مورد صورت گرفته است.

جزئیات امدادرسانی در استان‌های شمالی

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جزئیات امدادرسانی در استان‌های گلستان، مازندران، لرستان، خوزستان و ایلام را تشریح کرد. شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سیل استان‌های گلستان، مازندران، لرستان، خوزستان و ایلام از ۲۵ اسفند تا ۱۳ فردین ماه گفت: در ۱۰ شهرستان، ۹۸ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۵۸ هزار نفر امدادرسانی شده و قریب به ۱۵۸۴۷ نفر اسکان اضطراری و بیش از ۵۶ هزار بسته غذایی بین آسیب دیگان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه باتوجه به محاصره برخی از روستاها توسط آب و تخریب راه‌های ارتباطی، یکی از نکات برجسته عملیات استفاده از ۶ فروند بالگرد امدادی جهت ایجاد راه دسترسی هوایی برای انتقال بیش از ۲۸۸ هزار کیلوگرم اقلام غذایی و زیستی طی ۲۱۸ ساعت پرواز بالگردهای جمعیت، سپاه و ارتش بوده است، افزود: همچنین با ایجاد اردوگاه‌هایی در مناطق مختلف شهرستان آق قلا و گرگان، بخش عمده‌ای از آسیب دیدگان در این اماکن اسکان اضطراری داده شده و جهت تغذیه نیز با هماهنگی خیرین غذای گرم توزیع می‌شود.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۲۴۰ نفر نجاتگر در قالب ۵۰ تیم عملیاتی در حال فعالیت و امدادرسانی هستند، اظهار کرد: ۶۰ دستگاه خودروی امدادی و آمبولانس و با همکاری سازمان‌های دیگر و مردم محلی روزانه ۳۳ فروند قایق در حال توزیع اقلام غذایی و امدادی بین آسیب دیدگان هستند.

اسکان اضطراری ۴۲۹ نفر در استان مازندران

فتحی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان مازندران از ۲۵ اسفند تا ۶ فروردین سال جاری اظهار کرد: تغییرات شرایط جوی در ۱۲ شهرستان استان مازندران باعث شد تا در ۸۸ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۱۳ هزار نفر امدادرسانی شده و تعداد ۴۲۹ نفر اسکان اضطراری و ۴۴۵ دستگاه خودرو از برف رهاسازی و ۸۸۰ منزل از آب تخلیه شوند که در این استان نیز تعداد ۴۸۲ نفر در قالب ۱۱۷ تیم امدادی با ۱۸ فروند قایق (امدادی و محلی) فعالیت داشته و اقلام ذیل را بین آسیب دیدگان توزیع نمودند و در ۶ فرودین عملیات در استان مازندران به اتمام رسید.

ایجاد ۳۴ اردوگاه اسکان اضطراری در مدارس و سالن‌های ورزشی در خوزستان

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان خوزستان از ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین سال جاری نیز توضیح داد: در ۱۸ شهرستان استان خوزستان ۱۱۹ شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محور کوهستانی به تعداد ۳۰۸۳۷ نفر امدادرسانی شده و ۱۵۵۹۳ نفر اسکان اضطراری داده و تعداد ۳۷۶ نفر به مناطق امن انتقال داده شدند و ۳۴ اردوگاه اسکان اضطراری در مدارس و سالن‌های ورزشی شهرهای دزفول، اهواز، شوش، شوشتر، شادگان، باوی و سوسنگرد ایجاد شده است و تعداد تیم‌های عملیاتی فعال ۱۷۵ تیم در قالب ۸۵۰ نفر است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان لرستان از ۴ تا ۱۳ فروردین افزود: در استان لرستان نیز در ۱۰ شهرستان به تعداد ۱۶۴۲۵ نفر امدادرسانی شده و ۱۱۱۸۰ نفر اسکان اضطراری داده و ۳۸۵ واحد مسکونی در مناطق ازنا، پل‌دختر، الشتر، کوهدشت، نورآباد، الیگودرز، خرم آباد، دورود و بروجرد از آب تخلیه شده است. همچنین ۶ فروند بالگرد امدادی در منطقه مستقر شده اند.

فتحی با اشاره به اعزام تیم‌های امدادی از استان‌های معین اصفهان، کردستان، همدان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی و ایجاد اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستان‌های نورآباد، الیگودرز، پلدختر و دورود گفت: تیم‌های عملیاتی فعال در منطقه ۱۶۸ تیم در قالب ۷۵۸ نفر هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در استان ایلام از ۴ تا ۱۳ فروردین سال جاری نیز توضیح داد: در استان ایلام نیز در ۱۱ شهرستان به تعداد ۵۴۲۲ نفر امدادرسانی شده و ۲۹۲۵ نفر اسکان اضطراری داده و ۱۰۳ واحد مسکونی در ایلام، آبدانان، ایوان غرب، سیروان، دهلران، ملکشاهی، چرداول، دره شهر، ماژین، بدره و مهران از آب تخلیه شده است.

فتحی با اشاره به استقرار و فعالیت ۲ فروند بالگرد امدادی در منطقه نیز اظهار کرد: ۸ اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستان‌های ملکشاهی، دره شهر، ماژین و مهران ایجاد شده و ۳۲ تیم در قالب ۱۵۰ نفر در منطقه فعال شده‌اند و امدادرسانی در گلستان، خوزستان، لرستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی ادامه دارد.

اعلام آمار فوتی‌ها

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان، آمار سیل این استان را به طور رسمی اعلام کرد. نظیفی اظهار کرد: از ابتدای دوره بارش سیل‌آسا در استان تاکنون 14 جسد به دلیل خفگی ناشی از سیل و یا در ارتباط با آن به پزشکی قانونی استان ارجاع شده است.

وی ادامه داد: از این تعداد، سه نفر در الیگودرز، یک نفر مربوط به دورود، سه نفر خرم‌آباد، دو نفر کوهدشت، دو نفر معمولان، دو نفر چگنی و یک نفر مربوط به نورآباد بوده است. نظیفی ضمن اظهار تاسف از حادثه پیش آمده بیان کرد: پزشکی قانونی استان در طول مدت حادثه در کنار مردم حضور داشت و با معاینه اجساد و صدور سریع جواز دفن، مانع از افزایش درد و آلام مردم شد.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: تا پایان مشکلات ناشی از این بحران، پزشکی قانونی در هر لحظه از شبانه روز آماده معاینه اجساد و صدور جواز دفن است.

در همین رابطه دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: در هیچ حادثه‌ای مانند سیل اخیر لرستان اطلاع‌رسانی نشده بود. دکتر محمودرضا پیروی در جلسه ستاد بحران استان اظهار کرد: شاید هیچ زمانی مثل سیل اخیر به مردم هشدارهای لازم داده نشده تا مردم تخلیه کنند.

وی با بیان این‌که اقلام مورد نیاز مانند چادر در دو منطقه پلدختر و معمولان توزیع شده است، گفت: روز گذشته تنها ۱۰ تیم از اصفهان به صورت زمینی وارد پلدختر شدند که با مصیبت آمدند. پیروی با بیان اینکه ۲۵ تیم هم از خود استان وارد مناطق سیل‌زده شده‌اند، ادامه داد: همچنین ۴ تیم کردستانی به این مناطق آمده‌اند. دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور از توزیع ۷۰۰ چادر در پلدختر طی روز گذشته خبر داد و افزود: امروز هم ۲۰۰ چادر دیگر ارسال خواهد شد.

۷۵ روستای مرکز لرستان آب ندارند

مدیرعامل آبفار لرستان از وصل شدن آب ۴۵ روستای سیل‌زده استان خبر داد. به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند اظهار کرد: آب شرب ۱۲۰ روستا در شهرستان خرم‌آباد مشکل‌دار بود که ۴۵ روستای آن برطرف شد. وی بیان کرد: ۱۵۰ هزار نفر در قالب ۶۲۰ روستا مشکل قطعی آب دارند که هم‌اکنون آب ۱۰۸ روستا وصل شد.

کاکاوند ادامه داد: همچنین برای رفع مشکل آب روستاها ۳۵ تانکر آبرسان و ۲۰ کیلومتر لوله از استان‌های یزد، فارس، سیستان و بلوچستان، البرز، تهران و آذربایجان شرقی به لرستان ارسال شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اضافه کرد: برای تامین آب روستاییان به آب بسته بندی، لوله و اتصالات، موتور دیزل، ژنراتور برق و تانکر سیار نیاز داریم و اکیپ‌های اجرایی به‌خصوص جوشکار و لوله کش باید به لرستان اعزام شوند.

وی افزود: در صورت دسترسی به راه‌های روستای ظرف مدت یک هفته آب شرب تمام روستاهای لرستان وصل می‌شود.

شایعه کشته‌شدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: شایعه کشته‌شدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد. سلیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته شرایط نسبت به روزهای گذشته در مناطق سیل زده بهتر شده است. رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بیان کرد: در صورتی که بارندگی جدیدی نداشته باشیم، فرایند کمک‌رسانی افزایش می‌یابد.

خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری شهرستان دلفان

فرماندار دلفان از خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری این شهرستان خبر داد. حشمت بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: اوضاع در این شهرستان آرام است و در حال بازگشایی روستاها هستیم.

وی با بیان اینکه وضعیت امدادی به نحو مطلوب در حال انجام است، افزود: خدمات زیربنایی مانند آب، برق و گاز نیز وصل هستند. بهمنی بیان کرد: این شهرستان در سیل اخیر دچار بحران شده و نیازهای خود را به صورت مکتوب اعلام کرده‌ایم؛ ماشین‌های راهسازی نیز در حال ورود به منطقه هستند.

فرماندار دلفان با اشاره به کمبود اکیپ‌های ارزیاب گفت: متاسفانه برای برآورد خسارات نیروهای شهرستان محدود هستند و قرار است از دیگر استان‌ها نیروهای کمکی برسد. وی تصریح کرد: نزدیک به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری آسیب‌دیده‌اند و مردم انتظار دارند سریعا واحدشان ارزیابی شود.

بهمنی از مردم خواست که به ادارات مراجعه نکنند چراکه خود تیم‌های ارزیاب به درب منازل رفته و کار برآورد خسارات را انجام می‌دهند. بهمنی با اشاره به خسارت ۱.۵ میلیارد تومانی به برق این شهرستان اظهار کرد: خانه‌های روستایی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد تخریب شده‌اند.

گاز 17 روستای شهر معمولان وصل شد

مدیرعامل شرکت گاز لرستان از وصل شدن گاز 17 روستای شهر معمولان خبر داد. غلامرضا لطفعلیان اظهار کرد: با تلاش فراوان کارکنان شرکت، گاز 17 روستای شهر معمولان وصل شد. وی اضافه کرد: امیدواریم با بهبود شرایط امکان وصل شدن گاز شهر معمولان فراهم شود. مدیرعامل شرکت گاز لرستان ادامه داد: تلاش برای گازدار کردن تمامی مناطق ادامه دارد.

امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیل‌زده لرستان توسط جمعیت هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیل‌زده استان خبر داد. صارم رضایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری و در پی سیلاب‌های اخیر جمعیت هلال احمر استان به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار امداد رسانی کرده است. وی افزود: بیش از ۱۱ هزار نفر در سیلاب‌های اخیر نیز اسکان اضطراری داده شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: در این عملیات‌ها از ۱۱۰ پرسنل و ۳۷۷ داوطلب بهره برده‌ایم که در پی آن ۲۳ دستگاه آمبولانس ۵۸ تک کابین و دو کابین و از ۳۶ موتور پمپ و لجن‌کش نیز استفاده شده است. وی افزود:۸۲۰ رول پلاستیک، توزیع بیش از ۱۷۰ کلمن آب و ۳۳۰ ست ظروف به همراه اقلامی نظیر قند و شکر، پتو، حبوبات، موکت، هیتر برقی، والور و کنسروجات از اقدامات جمعیت هلال احمر لرستان به سیل زدگان بوده است.

وی افزود: بیش از ۱۵۰۰ پک ۷۲ ساعته و ۱۳۰۰ پک یک ماهه و همچنین از ۲۲۰ پک ۲۴ ساعته نیز از دیگر اقلام زیستی ارائه شده جمعیت هلال احمر به افراد متاثر از سیلاب بوده است. وی گفت: در سیلاب اخیر نیز با رایزنی های صورت گرفته از سوی جمعیت هلال احمر ۶ دستگاه بالگرد در نظر گرفته شده که در روز نخست بیش از ۶۴ سورتی پرواز انجام شد.
رضایی اظهار کرد: با حمایت رئیس جمعیت هلال احمر کشور، دبیر کل و همچنین رئیس سازمان امداد و نجات،بیشتر از آمار افراد حادثه دیده اقلام امدادی و زیستی به استان ارسال شده و هیچ نگرانی در بحث امداد رسانی به سیل زدگان پلدختر و معمولان وجود ندارد. مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان تصریح کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری بیشتر مردم پلدختر و معمولان بتوانیم در شرایط بهتری امدادرسانی لازم را ارائه دهیم.

۸۸ روستای در خاموشی نوبرانه سیل در شهرستان چگنی

سیل ۸۸ روستای شهرستان چگنی را در خاموشی برد. بهمن رشنو مدیر برق شهرستان چگنی در جلسه تامین برق روستاهای بی برق آسیب دیده از سیل دوم که با حضور مدیرعامل معاونت بهره‎برداری و دیسپاچینگ برگزار شد، اظهار کرد: در اثر سیل دوم دیروز ۸۸ روستای چگنی با جمعیت ۴۶۰۰ خانوار بی برق شده و به خاطر هجوم سیل وحشتناک‌ خسارات فراوانی به میزان ۶ میلیارد تومان معادل شصت میلیارد ریال به شبکه‌های توزیع برق وارد شده است. مدیر برق چگنی اظهار کرد: بیش از ۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط و حدود ۲.۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف بطور کلی تخریب شده است.

یک سوم شهرستان دورود و ازنا به زیر آب رفته است

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: یک سوم شهرستان به زیر آب رفته است. مجید کیانپور اظهارکرد: سد مروک سرریز کرده و با دبی ۱۵۰ مترمکعب به رودخانه تیره است. وی با بیان اینکه وضعیت شهر دورود بحرانی است،ادامه داد: چنانچه ۴۰۰ الی ۴۵۰ متر مکعب آب ا ز بخش سیلآخور به سمت درود بیاید با توجه به اینکه رودخانه اصلی درود اکنون با ظرفیت ۴۲۰ متر مکعب کامل پر شده و آب بر روی پل‌ها را گرفته است قطعا با بحران مواجه می‎شویم.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: مردم در حال تخلیه کردن منازل خود در حاشیه رودخانه‌ها هستند. کیانپور با تاکید براین‌که تلاشمان این است که تلفات جانی نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: راه اصلی استان از شرق به غرب کاملاً قطع است.

۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: ۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند. مجید کیانپور در مورد وضعیت دورود اظهار کرد: متاسفانه در استان شهرهای دورود، نورآباد، پلدختر، خرم‎آباد و کوهدشت با سیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: درود و ازنا وضعیتی بحرانی دارد و حتی شاید فراتر از وضعیت قرمز باشد. کیانپور عنوان کرد: هم اکنون راه ارتباطی بیش از ۱۳ روستا قطع شده و ۱۱ روستا نیز برق ندارند. نماینده مردم دورود و ازنا درمجلس شورای اسلامی بیان کرد :۸ روستا در محاصره سیل بوده و سیل وارد ۲۰ روستا شده و آسیب زیادی به آن‌ها وارد کرده است.

پروازها در فرودگاه خرم‌آباد برقرار می‌شود

مدیر فرودگاه خرم‌آباد از برقراری پروازها دراین فرودگاه خبر داد. غلام‌رضا بنی‌صدر اظهار کرد: عملیات پاکسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه خرم‌آباد در اثر سیل اخیر به اتمام رسیده است. وی ادامه داد: به این ترتیب پروازهای برنامه‌ای و مسافری این فرودگاه طبق برنامه انجام می‌گیرد.

در همین رابطه مدیرعامل آبفار لرستان گفت: 150 هزار روستایی سیل‌زده با مشکل آب مواجه هستند. علیرضا کاکاوند اظهار کرد: در جریان سیل اخیر 130 میلیارد تومان به شبکه‌های آبرسانی روستایی استان خسارت وارد شد. وی با اشاره به اقدامات شرکت آبفار در رابطه با سیل اخیر استان افزود: برای آبرسانی به روستاهای خسارت‌دیده آب بسته بندی، لوله اتصالات و تانکر سیار مهمترین نیاز ما جهت رفع مشکل روستاها است.

کاکاوند ادامه داد: همچنین نبود راه دسترسی عمده‌ترین مشکل ما در جهت امدادرسانی به روستاییان است. به گفته کاکاوند 40 اکیپ اجرایی آب و فاضلاب روستایی لرستان در پلدختر مستقر و چندین تانکر سیار آبرسانی از سایر استان‌ها به مناطق آسیب‌دیده از سیل وارد شده‌اند.

انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیل‌زده لرستان

معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر از انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیل‌زده لرستان خبر داد. شاهین فتحی‌پور اظهار کرد: طی یک عملیات توسط امدادگران هلال احمر استان ۱۳ نفر از کارکنان شرکت نفت که در روستای افرینه در محاصره آب بودند نجات یافتند.

وی به نحوه امدادرسانی و توزیع اقلام میان سیل زدگان لرستانی نیز اشاره کرد و افزود: به محض روشن شدن هوا اقدام به امدادرسانی با بالگرد کردیم و اقلام امدادی بین حادثه‌دیده‌ها توزیع شد. فتحی‌پور ادامه داد: این کمک‌ها به پلدختر و سایر مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود. معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر گفت: با توجه به گستردگی مناطق سیل‌زده این کمک‌ها همچنان ادامه دارد.

امداد رسانی به ٢۴١ روستای لرستان

مدیرکل بحران لرستان از امداد رسانی به241 روستای استان خبر داد. غلامرضا آقامیرزایی اظهار کرد: تاکنون به 241روستای استان اندادرسانی انجام شده است که از این تعداد 40 روستا در پلدختر با ٢٣٠٠ خانوار بودند.

وی از اسکان 3845 نفر در استان خبرداد و افزود: ٢٧تیم عملیاتی هلال احمر در پلدختر مستقر هستند. وی بیان کرد: هنگام شب امکان پرواز وجود ندارد و بصورت زمینی اقلام را به دست سیل زدگان خواهیم رساند.

بیمارستان پلدختر فعال است

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: بیمارستان پلدختر فعال است. کولیوند با بیان اینکه روز گذشته ١٢نفر گرفتار در سیلاب روستاهای پلدختر از طریق اورژانس هوایی ایلام نجات یافتند. وی اضافه کرد: تاکنون 150مصدوم را از پلدختر به خرم‎آباد جابجا کردیم که 15 نفر آنها بستری و مابقی ترخیص شدند.

رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در مناطقی که دسترسی نداریم خدمات با امداد هوایی انجام می‎شود و دیشب نیز تیم واکنش سریع را از طریق زمینی با دارو و تجهیزات به پلدختر فرستادیم. وی گفت: سیستمی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان راه‎اندازی شده تا تعداد بیماران‎های ریسک مشخص شود. کولیوند افزود: بیمارستان پلدختر فعال است و پزشکان، پرستاران و اقلام دارویی را از طریق بالگردها به منطقه سیل زده ارسال کردیم.

خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان از خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر خبر داد. مسعود رضایی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان اظهار کرد: حدود ۳۰۰۰ واحد در پلدختر دچار خسارت شده‌اند.

وی اضافه کرد: این واحدها تخریب و یا دچار آبگرفتگی شدند که نیاز به ترمیم و بازسازی دارند. رضایی بیان کرد: هم‌اکنون در حال ارزیابی هستیم تا با اقدامات به موقع تسهیلات و وام‌های بلاعوض را به حادثه‌دیده‌ها بتوانیم پرداخت کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان گفت: امیدواریم که بتوانیم هرچه سریع‌تر کار بازسازی را آغاز کنیم برای همین از مردم درخواست می‌شود ضمن حفظ آرامش در آماربرداری و انجام کارهای کارشناسی به ما کمک کنند.

راه ۵۶ روستای کوهدشت قطع است

فرماندار کوهدشت گفت: راه ۵۶ روستای این شهرستان قطع است. آزادبخت در گفت‎وگو با ایسنا با بیان این‌که با بارندگی اخیر حجم عظیمی از سیلاب وارد کوهدشت شد، افزود: آب وارد واحدهای مسکونی و تجاری شده و خسارات زیادی به شهروندان وارد کرده است.

فرماندار کوهدشت بیان کرد: سیلاب در سطح شهرستان به مسیرهای روستایی خسارت عمده وارد کرده و حتی مسیر گردشگردی شیرز در بخش مرکزی کوهدشت با سه پل در این مسیر کاملا تخریب شده است. وی افزود: هم‌چنین آب ٢٧روستای این شهرستان قطع شده است.

در همین میان جانشین فرمانده ناجا گفت: تامین نظم و امنیت مهمترین اولویت پلیس در مناطق سیل زده است. سردار ایوب سلیمانی در بدو ورود به فرودگاه خرم‌آباد اظهار کرد: پلیس علاوه بر موضوع سفرهای نوروزی برای برقراری امنیت و کمک به امداد و نجات و نظم در تردد حضور جدی در استان‌های سیل زده داشته است.

وی در ارتباط با وضعیت پلدختر، افزود: برای کمک رسانی به مردم در این منطقه نیاز به نظم و امنیت مناسب بوده لذا در این راستا وارد عمل شده‌ایم و در سفر امروز ضمن بازدید دستورات لازم را صادر خواهیم کرد. جانشین فرمانده ناجا حضور میدانی از منطقه و تامین امنیت و مدیریت توزیع امکانات و اسکان سیل زدگان را از اهداف مهم سفر خود به لرستان برشمرد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است