اقتصاد ۲۴- با توجه به اینکه ۴۰ سال مبارزه مستمر با بیماری ایدز و تلاش برای جلوگیری از گسترش آن در حال انجام است، اما شمار مبتلایان به این بیماری در حال افزایش بوده و تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس «اچ آی وی» آلوده می شوند و تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان با (HIV) زندگی می کنند. دو سوم افراد مبتلا به اچ آی وی داروهای ضد ویروس دریافت می کنند که این بیماری و عفونتهای ناشی از آن را کنترل می کند. ولی یک سوم از این امکانات محروم هستند.
از میان نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر که سال گذشته بر اثر ایدز جان خود را از دست دادند، آفریقای جنوبی بیشترین قربانی را داده و در اروپای شرقی و آسیای میانه در سال های اخیر تعداد مبتلایان به شدت افزایش یافته است.
روز جهانی ایدز روز دهم آذر ماه (اول دسامبر) از سال ۱۹۸۸ برای افزایش آگاهی آموزش و مبارزه با تبعیض ها نام گذاری شده و هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.
مهدی رمضانی متخصص بیماری های عفونی در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه ایدز یک بیماری عفونی است، می گوید: تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز، استفاده از سوزن یا سرنگ مشترک با یک فرد آلوده به ویروس ایدز از راه های انتقال ایدز به دیگران است و بررسی های آزمایشگاهی نشان داده که ویروس ایدز در یک سرنگ آلوده می تواند حتی بیشتر از یک ماه زنده بماند و معتادان تزریقی به منظور پیشگیری از ایدز هرگز نباید سرنگ، آب و وسایل تهیه مواد مخدر را بطور اشتراکی مصرف یا بیشتر از یک بار مصرف کنند.
بیشتر بخوانید: آمار وحشتاک ابتلا به ایدز در آقایان!
رمضانی ادامه می دهد: انواع سوزن و سرنگ مثل آنهایی که برای سوراخ کردن گوش و خالکوبی یا تاتو کردن به کار می رود نیز می تواند سبب انتقال ایدز شود.
این پزشک می افزاید: زنی که باردار است یا قصد بارداری دارد و به هر دلیل مشکوک به ایدز بوده، احتمال آلودگی با ویروس برای فرزندش نیز وجود دارد و باید قبل از بارداری آزمایش و مشاوره مربوط به ایدز را دریافت کند، اگر آزمایش ایدز زن بارداری مثبت باشد باید داروهای لازم برای پیشگیری از انتقال ایدز به فرزندش را دریافت کرده و از شیر دادن وی خودداری کند.
رمضانی تصریح می کند: ویروس اچ آی وی از راه هوا یا غذا منتقل نمی شود (به عنوان مثال از طریق عطسه یا سرفه کردن). هیچ موردی از انتقال ایدز از طریق تماس های عادی روزانه یک فرد آلوده با همکاران، بستگان یا دوستان که از ظروف و توالت مشترک استفاده می کنند دیده نشده و ایدز همچنین از طریق در آغوش گرفتن و بوسیدن منتقل نمی شود.
این متخصص بیماری های عفونی اظهار می دارد: تنها راهی که فرد می تواند از وضعیت ابتلا به اچ آی وی مطمئن شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز (پروتئین هایی که در بدن برای مبارزه برعلیه ویروس ایدز تولید می شوند) است، این آزمایش بر روی نمونه خون فرد مشکوک انجام می شود. اگر در خون شخص آنتی بادیهای ضدویروس ایدز موجود باشد معنای آن این است که به ویروس ایدز آلوده شده است.
رمضانی تصریح می کند: اگر فردی به هر دلیل احتمال می دهد که به ویروس اچ آی وی آلوده شده باید هرچه سریعتر مورد آزمایش قرار گیرد، زیرا حتی در اولین مراحل بیماری باید گامهای سازمان یافته ای برای حفظ درازمدت سلامتی فرد برداشته شود، بیمار باید به طور منظم به یک متخصص بیماریهای عفونی مراجعه کند تا قبل از بدحال شدن بیمار درمان ضد ویروس ایدز شروع شود.