تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۸

توقف صدور مجوز طرح‌های تکثیر و پرورش عقرب

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در بخشنامه‌ای از توقف صدور مجوز طرح‌های تکثیر و پرورش عقرب خبر داد و گفت: با توجه به تهدید جدی و مخاطرات محیط زیستی ناشی از کاهش شدید یا حذف گونه‌هایی از عقرب‌ها در برخی از نقاط کشور ضروری است اقدامات حفاظتی در این خصوص صورت پذیرد.
57775679
اقتصاد24- حمید ظهرابی در بخشنامه‌ای از توقف صدور مجوز طرح‌های تکثیر و پرورش عقرب خبر داد و گفت: با توجه به تهدید جدی و مخاطرات محیط زیستی ناشی از کاهش شدید یا حذف گونه‌هایی از عقرب‌ها در برخی از نقاط کشور همچنین تخریب زیستگاه‌ها به علت حضور بیش از حد و اقدامات تخریبی صیادان این گونه ضروری است اقدامات حفاظتی در این خصوص صورت پذیرد.

وی پیشنهاد داد: با توجه به مستندات علمی در سراسر جهان تکثیر و پرورش عقرب در اسارت توجیه اقتصادی ندارد و چندان عملی نیست و تنها منجر به نابودی عقرب‌های بالغ و مولد برداشت شده از طبیعت می‌شود همچنین زهر عقرب در مقیاس ذکر شده در دوره‌های آموزشی و تبلیغات موجود خریدار ندارد. لذا تاسیس مراکز تکثیر و پرورش و اجرای دوره‌های آموزشی جز ضرر برای طبیعت و سود به نفع دلالان این دوره‌ها نتیجه‌ای در بر ندارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی با اشاره به ضرورت جلوگیری از طرح‌های تکثیر عقرب اظهارکرد: تا اطلاع ثانوی از قبول درخواست‌های جدید طرح‌های تکثیر و پرورش عقرب خودداری به عمل آید. این موضوع شامل درخواست‌هایی که در حال رسیدگی و انجام برخی مکاتبات اداری هستند ولی هیچ مجوزی برای آنان صادر نشده نیز می شود.

ظهرابی با توضیح درباره وضعیت شرکت‌های آموزشی برای پرورش عقرب گفت: از آنجایی که دوره‌های آموزشی تکثیر و پرورش عقرب صرفا برای کسب درآمد توسط این شرکت‌ها است. لذا با توجه به تاثیرات بسیار سوء برگزاری این دوره‌ها که توسط برخی نهادهای خصوصی، دولتی و دانشگاهی صورت می‌گیرد و تعارض شدید با ضوابط و مقررات محیط زیستی و وضعیت فعلی این ذخایر ژنتیکی دارد، از ادامه این قبیل آموزش‌ها در استان‌ها ممانعت شود.

وی تاکید کرد: مراکز دارای مجوز تکثیر و پرورش عقرب باید به‌طور مداوم مورد پایش و بازرسی قرار بگیرد و درصورت مشاهده هرگونه تخلف از جمله وجود تعداد عقرب بالغ و مولد بیش از مجوز و یا تخلفات دیگر مانند ایجاد آلودگی با واحد مزبور برخورد قانونی و قاطع صورت گیرد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی با اشاره به برخورد با هرگونه برداشت عقرب از طبیعت خارج از ضوابط و مقررات اظهارکرد: محموله‌های عقرب کشف و ضبط شده از متخلفان برای طی مراحل قانونی به محل این معاونت منتقل شده و از رها سازی قبل از تعیین گونه و محل پراکنش آن‌ها جداً خودداری شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار